2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Filmas: "Turtingos mergiotės"

Sveiki visi,

Šiandien norėčiau pristatyti komediją „Turtingos mergiotės“ (Uptown girls) (2003 m.). Šioje iš pirmo žvilgsnio paprastoje komedijoje nusifilmavo Dakota Fanning ir Brittany Murphi. Filmas apie turtingas paneles, skirtingų amžių ir suvokimų. Aišku, čia labai banali tiesa, kad jei turtinga, tai nereiškia, kad esi laiminga. Filmas deklaruoja šeimos sampratos vertybes ir draugystės saitus. Kaip komedija, čia sukuria ryškius personažus, įtakotus socialinės padėties. Mažylė Dakota suvaidino protingą ir aikštingą mergytę, kurios motina priima nuskurusią ir apiplėštą merginą. Gali iš pažiūros atrodyti, kad jos labai panašios ir kartu skirtingos, tačiau jas vienija vaikystės patiriamos traumos t.y. tėvų netektis ir priežiūros stygius.

Šiaip komedija paprasta, įdomi, nenuobodi. Jeigu patiko tokios komedijos kaip „Parduotuvių maniakės išpažintis“ ar „Ir velnias dėvi pradą“ ši komedija tikrai patiks. Pažiūrėjęs filmą ėmiau domėtis Brittany Merphy istorija ir sužinojau, kad ši visai talentinga aktorė buvo 2009 metais rasta negyva. Net nepatikėtum žiūrėdamas jos darbą, jog šio jauno žmogaus nebėra... taigi, lieka darbai. Beje, ši aktorė yra buvusi ir Lietuvoje, kur filmavosi filme „Velnio aritmetika“.

Filmas nuotaikingas, rekomenduoju žiūrėti, kai užeina nepaaiškinamas liūdesys ar tuštumos jausmas. Kartais visai smagu pagardinti savo gyvenimą paprastute komedija. O juk ir gyventi darosi tada lengviau.

Įvertinimas: 7.8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą