2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Filmas: "Memento"

Sveiki mielieji, šiandien noriu pristatyti filmą „Memento“ (Memento) (2000m.) Na, galiu ramiau atsidusti, nes ir aš pagaliau pažiūrėjau šį visų be galo rekomenduotą filmą. Na, ką gi tenka pripažinti, jog tikrai neblogas darbas. Filmui jau dešimt metų, tačiau savo režisūrine išmone tikrai nenusileidžia nūdienos filmams. Filmas kažkiek priminė „Aklumą“, tik šį kartą vyksta ne masinis aklumas, tačiau vieno žmogaus atminties netekimas.

Įdomi istorija paremta ligų charakteristika ir režisieriaus fantastine išmone. Tai filmas apie vyruką, kurio žmona buvo nužudyta, o jis po to įvykio praranda atmintį. Jis prisimena visus įvykius iki žmonos žmogžudystės, o po to jo atmintis jį paveda. Jis tegali prisiminti įvykius tik valandų bėgyje, ryte atsikėlęs jis jau neprisimins, kas nutiko vakar. Ir taip diena iš dienos. Tačiau jis turi tikslą – surasti žmonos žudiką. Kas rytą jis pabunda motelyje, skaito savo tatuiruotes, paliktus raštelius, nuotraukas ir bando susekti žudiką. Visas pasaulis jį apgaudinėja, bet jis vis vien sugeba susekti žudiką.

Įdomus psichologinis filmas, pasirodo, kad jis kas kartą vis medžioja ne žudiką, bet... Tebūnie tai intriga, kurią sužinosite ir išnarpliosite pamatę šį įdomų filmą. Taigi, mano akimis, šis filmas yra gan sudėtingas, jis paremtas deja vu panašumais. Kai žiūrėsite šį filmą, nuolatos patirsite puikų šį daja vu jausmą, kurį meistriškai sukurpia režisierius. Šis filmas yra tik įrodymas, kad kino pasaulyje ribų nėra, galima kurti ir kurti netikėčiausius siužetus, o svarbiausia, jie yra ne banalūs, bet įdomūs, originalūs ir kaskart vis nustebinantys.

Jūsų Maištinga Siela

7 komentarai:

  1. Pažiūrėjau, bet visgi pabaiga buvo neaiški, tai kas tada buvo tas tikrasis žudikas? Ir ką jis medžiojo jei ne žudiką?

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Kuždesių salos"? Kažkodėl nelabai, galbūt iš dalies, tas pagrindinių herojų noras susikurti savo kitokią tikrovę, tas faktas, kad jiems daug prasmingiau būti savotiškai pamišusiems. Bet pasakojimo stilistika, režisūra man nepriminė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turėjau galvoje pagrindinę abiejų filmų mintį - pagrindinis herojus nužudo savo žmoną, prisidengia svetimu vardu ir ieško nusikaltėlio, vėliau išaiškėja tiesa.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus filmas is "Drugio efekto" serijos.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o aš bešiūrėdamas šį filmą pavargau, atvirai pasakius net žiovavau ir sunkiai sulaukiau pabaigos. Aš mėgstu kažkokius gudresnius filmus, bet kada visas filmas susideda vien iš kažkokių begalinių psichikos problemų, dabar labai populiarių asmenybės susidvejinimų, man tai pasirodė nuobodu. Filmas "Drugio efektas" manęs irgi nesužavėjo, nors labai jau buvo išgirtas. Man labiau patinka tokie filmai kaip "Deja vu", "Degantis žmogus", "K-Pax", "Gataka"

    AtsakytiPanaikinti