2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

Filmas: "Druska"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Druska“ (Salt) (2010 m.). Tai amerikiečių tipinis veiksmo trileris su garsiąja Angelina Jolie. Ką aš galiu pasakyti, na, nesusilaikiau ir pasisiunčiau, nors į kino teatrą nebūčiau ėjęs. Išties, nieko naujo nepamačiau ir nepatyriau, tačiau filmas patiko savo įtemptu siužetu. Buvo įdomu kartu si pagrindine heroje narplioti Rusijos ir JAV politinius ir korupcinius santykius, atskirti tiesą nuo melo. Žinojau, ko iš šio filmo tikėtis, tą ir gavau. Neblogai praleidau laiką.

Angelina Jolie – puiki, talentinga aktorė, bet bijau, kad užuot sukūrusi iš tiesų puikų ir įspūdingą vaidmenį per daug užsiangažavo ties veiksmo filmų herojėmis. Žinau, kad Jolie yra nepailstanti ekstremalė, jai patinka ginklai ir pavojingi triukai, todėl galbūt ir vaidmenys pasirenka visada panašius. Panašiu keliu yra užsiangažavusi ir mano mylima Milla Jovovich, nors yra sukūrusi ir kitų gerų vaidmenų. Jolie darbas „Laumės vaikas“ buvo nerealus, čia aktorė pasireiškia įvairiapusiškai, tačiau, kaip supratau, pati aktorė nelabai norėtų vaidinti panašių vaidmenų, todėl ir vėl suvaidino veiksmo trileryje. Nieko nepakeisi, dirbi tai, kas patinka, o kai dar gali rinktis, tai iš vis įmanoma.

Filmas nėra labai stiprus, jis nieko nesiskiria praktiškai nuo ankstesniojo Jolie darbo „Ieškomas“, kai kurie triukai, pvz.: ant sunkvežimio stogo, tiksliai atsikartoja. Bet toks filmas, tiesa, visada suras savo šeimininką ir numylėtinį. Man tai buvo visai neblogas laiko praleidimas. Įtemptas siužetas, nemažai sugrūsta pinigų į filmą, padarė jį populiariu, bet vis tiek daugiausia šiam filmui žavesio duoda Angelina Jolie. Verta jau vien dėl jos charizmatiškos asmenybės pažiūrėti į galingą moterį.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai: