2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

Dalia Grybauskaitė - moteris, kurios Lietuva laukė 100 metų.


Sveiki visi,

Ateina mestas ir vėl kalbėti apie politiką. Nekenčiu jos. Ilgą laiką maniau, kad politika kaip ir visais laikais buvo, yra ir liks kažkas tokio juodo, baisaus ir neprieinamo. Nebent prie balsavimo dėžutės, jau vien už tuos milijonines skrajutes su kalendoriais, politikų senstančiais snukiais ir partijų santraukų pavadinimais. Kitaip paprastas žmogelis nežinia kaip pasipriešinsi ar kitaip prisiliesi prie politikos. Į ką spjausi, ten ir gulėsi, ne kitaip.

Po keturių metų nueičiau prabalsuoti nebent už Dalią Grybauskaitę. Jos vykdoma politika tiesiog nušvietė Lietuvos politinę padangę. Negalima teigti, kad kiti blogi, tačiau Grybauskaitė buvo šimtą metų laukta Lietuvos politikė – prezidentė – valdovė, kuri turėjo nuskaistinti mūsų šalies karmą. Pagaliau. Per vienerius metus ši moteris nuveikė tiek, kiek V. Adamkus per dešimtį metų, nors gyvenimas galbūt pagerėjo tik per milimetrą, tačiau Grybauskaitė dirba penkeriom rankom į ateitį, rūpinasi šalies energetiką, kurios dėka, kainos kris per pusę, kaip šieną grėbia oligarchus ir purto visus ministrus, kad šie pagaliau vykdytų savo darbą. Pagaliau visi kažką ėmė veikti, nors darbo reikia ir dar daugiau, tačiau turime norimą rezultatą. Pagaliau.

Per tuos metus buvo ne vienas oligarchų ir šiaip politikų, įtakingų sukčių – verslininkų – mafijozų – biznierių, kurie norėjo sunaikinti besivystantį Grybauskaitės kultą t.y. kapstytis po jos praeitį, kiek įmanoma šmeižtis, darkyti jos vardą ir bandyti kompromituoti. Nelabai pavyko. Dienraštis „Respublika“ buvo visų šmeižtų lyderis, tikriausiai šio laikraščio savininkas Tomkus prisirinko pilnas kišenes nuo visų šių šmeižikų, nes nebuvo numerio, kurioje Dalia nebūtų apšmeižta, apjuodinta prieš rinkimus ir po jų. Aišku, Dalia to ir tikėjosi, bet protinga moteris į teismus nesivėlė, sąžinė švari, tautos pasitikėjimas tebeišliko. Taigi, oligarchai vaikšto už galvos susiėmę, nebežino iš kur ką beiškasti, sukurti arba kitaip sutriuškinti D. Grybauskaitę. Praktiškai tokiu būdu labai greitai buvo suvystytas Rolandas Paksas, Adamkus niekam nekėlė bėdos, nes buvo solidarus, tačiau Grybauskaitės iki šiol niekas plika ranka nepaima. Ir tegu nepaima. Ir tegu neužgęsta šis žiburys virš Lietuvos padangės. Jau pakankamai ilgai buvo tamsu, tegu šviečia krizių ir klestėjimų laikais ir tegu niekada neužgęsta.

Aną dieną „Youtube“ peržiūrinėjau Grybauskaitės kalbas, darbų aptarimus ir visą kitą. Buvau maloniai nustebintas. Kai manome, jog niekas nieko nedaro, kad mums visiems būtų geriau, įsijunkite ir Jūs pažiūrėti. Manau, nustebsite.

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. H1N1
    Na protingi žmonės jau senai žino, kad Grybauskaitė neturi aiškios Lietuvos vizijos o daro viska kad įtvirtintų "geležinės ledi" vaidmenį politikoj ir visuomenėje. Tai įrodo ,kad Grybauskaitė turi galios kontruoliuoti ir prevencuoti Kubiliaus veiksmus nors pastarasis yra labiausiai nemėgstamas politikas o prezidentė turi aukščiausius reitingus. Žinoma dėl to kaltas žmonių nesidomėjimas politika ir kartais paprasčiausias neįšprūsimas (tame tarpe ir šio straipsnio autorius) galima net sakyti, kad Grybauskaitė tikra neišsimokslinusių "runkelių" prezidentė...
    Grybauskaitės ligotą norą būti viršūnėje galima įžvelgti ir tada kai atleido Ušacką po to kai jis pareiškė kad ateityje, galbūt gali pretenduoti į prezidentus (žinoma pastarąjį faktą mažai kas žino). Tai įrodo kad prezidentė kiekvieną politiką supranta kaip potencialų priešą o tai jau gali byloti apie savanaudiškus tikslus. Juk pastaruoju metu visa televizija dabar tik ir maudo Šedžių o kaip žinia jis irgi pareiškė kad kandidatuos.
    H1N1

    AtsakytiPanaikinti