2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Juozas: "Patinka aistringas seksas, kuris prasideda nuo krentančių rūbų"

Sveiki visi,

Tęsiu interviu tradiciją. Ir šį kartą pakalbėsim apie seksą. Tokį visiems labai gerai suprantamą dalyką, be to, manau, bus šiek tiek pikantiškiau praskaidrinti mūsų temas. Pokalbiams apie seksą daug pažįstamų nereikėjo ieškoti. Pasiūliau pirmam pasitaikiusiam žmogui, kuris panoro būti pavadintas Juozu. Klausimai gan atviri, todėl labai tikiuosi, kad tokiu būdu išmoksime gerbti ir kito žmogaus nuomonę, gyvenimo būdą, nesvarbu, kad ji yra kitokia, kertasi su Jūsų vertybėmis, nuomone ir gyvenimo būdu. Kaskart įsitikinu, kad žmonių pasaulyje yra pačių įvairiausių ir kiekvienas yra toks įdomus, autentiškas ir savitas, kad kitokio pasaulyje nerasite. Taigi, paklauskime Juozo apie jo seksualinį gyvenimą ir požiūrį.

1. Pakalbėkim apie seksą, Juozai. XXa. 7 - ajame dešimtmetyje įvyko Pasaulinė seksualinė revoliucija. Lietuvoje šis proveržis, sakyčiau, įvyko visai neseniai. Prieš geroką dešimtmetį. Kaip tu manai, ar Lietuvoje šis proveržis atnešė naudos ir žalos? Kokios? Ir apskritai, koks tavo požiūris į seksualinį išlaisvėjimą? Mėgaujiesi jo padariniais?

Sunku pasakyti ar apskritai tas proveržis Lietuvoje įvyko. Ypač paklausius daugelio mūsų politikų kalbų, turint omenį menką dėmesį seksualiniam švietimui, atkreipiant dėmesį į viešoje erdvėje dažnai akcentuojamas "krikščioniškas" vertybes ir t.t. Manau, šis procesas vis dar tebevyksta ir dar reikės gerų dešimties ar dvidešimties metų, kol į seksą žiūrėsime kaip ir daugelis vakariečių. O kol kas pastebiu tik kraštutinumus - arba labai konservatorišką požiūrį, arba labai laisvą. Nors aš asmeniškai pritariu Olandijos pavyzdžiui. Manau, kad turėtume nebijoti apie tai kalbėti. Nes kai tai nebus paslaptingas ir uždraustas vaisius, tai mažiau bus neigiamų pasekmių. Tuo labiau, kad, mano nuomone, seksas yra vienas iš natūralių žmogaus poreikių.

2.Ar apskritai krikščioniškasis pasaulis ir seksualinis pasaulis yra suderinami? Kuris turėtų pasitraukti į šoną? O gal kūną ir sielą laikas sujungti? Kuri pozicija Tau pačiam yra svarbesnė - kūnas ar siela? Kodėl?

Nemanau, kad reikėtų būtinai priešinti seksualinį gyvenimą ir krikščionybę. Žinoma, pasaulietinis ir krikščioniškas požiūris į tai gana skiriasi. Bet čia jau kiekvieno asmeninis apsisprendimo reikalas - laikytis religijos kanonų ar ne. Net nemanau, kad kūnas ir siela šiuo požiūriu atskirti, gal tik skiriasi pats požiūris į lytinį aktą.

3. O koks Tavo požiūris į lytinį aktą?

Nežinau kaip suformuluoti, nes pagal praktiką, tai turėtų būti tiesiog hedonistinis aktas, siekiant malonumo sau, kai tai darai su vos pažįstamu žmogum... Tuo tarpu, tai tampa nuostabia bendravimo forma, kai tikrai dvi sielos susijungia, kai tai darai su tau brangiu žmogumi. Panašiai ir su kūnu bei siela. Visų pirma pastebi žmogaus kūną, šmėsteli klausimas – ar norėčiau su juo permiegoti, žvėriškai nuplėšęs rūbus ar ne. Bet pradėjus bendrauti, tas klausimas po truputį išnyksta ir atsiranda kiti klausimai - ar noriu dar kartą su tuo žmogum susitikti, ar man su juo gera ir pan.

4. Tai seksas Tau yra ne tik pasitenkinimo, bet ir pirmoji pažinimo pakopa? Skamba tikrai NEkonservatyviai. Kaip ir kada nusprendi "seksuodamas" su žmogumi, kad nori jį ir toliau pažinti?

Ne tai norėjau pasakyti. Tiesiog seksualinis potraukis arba jo nebuvimas yra vienas pirmųjų dalykų susipažįstant su žmogumi, tai tarsi tam tikras instinktas. Bet neretai būna, kad daugiau pabendravus su žmogumi, tas pirmas pojūtis nebebūna toks svarbus, nes bendravime svarbi ne vien išvaizda, bet ir žmogaus asmenybė, pomėgiai, kiti dalykai.

5. Kiek Tau pačiam yra svarbus seksualinis gyvenimas? Kokią vietą ir reikšmę Tu jam skiri?

Na, nors man tai nėra pats svarbiausias dalykas, bet, manau, tai yra viena iš sudėtinių dviejų žmonių santykių dalių. Nors kartais tai tėra tik tam tikras poreikis, kuriam reikia kito žmogaus.

6. Kokiais būdais mėgsti save seksualiai tenkinti?

Geras. Patinka aistringas seksas, kuris prasideda nuo krentančių rūbų, bučinių, aistringų glamonių ir noro kuo greičiau pajausti nuogą partnerio kūną prie savęs, o baigiasi abipusiu orgazmu, po kurio norisi tik apsikabinus gulėti ir nieko daugiau nesakyti.

7. Įmanoma patirti tokį atsipalaidavimą su visiškai nepažįstamu žmogumi?

Sakyčiau, kad įmanoma kokiais čia 80%. Likę 20% būna, kai jau pažįsti žmogų, žinai kokius mygtukus nuspausti ir jis juos žino. O su nepažįstamu žmogumi tarsi loterija, nors kartais azartas irgi įdomu.

8. Su kuriuo žmogumi būna didesnis pasitenkinimas? Su pažįstamu? Ar vienkartiniu? Kodėl?

Žinoma su pažįstamu. Tuomet nori ne tik pats gauti malonumų, bet gera ir kitam suteikti tą patį.

9. Papasakok savo patį nesėkmingiausią sekso patirtį.

Nesėkmingiausią... Nesėkmingiausia turbūt būtų vienas vakaras su vaikinu iš interneto, su kuriuo ilgą laiką bendravau internete. Ir vieną vėlyvą vakarą sutikau jį priimti į svečius. Tačiau pasirodė, kad jis ne tik nėra mano skonio (nuotraukos kartais meluoja), bet ir buvo gerokai padauginęs kvepalų, nuo kurių mane vėliau pradėjo pykinti. O pradėjus išdykauti, paaiškėjo, kad jis visiškai netikęs šioje srityje. Galiausiai teko viską nutraukti, o jis įsižeidęs iš karto išdūmė namo.

10. Iš pasakojimo paaiškėjo, jog esi homoseksualus. Turėjai kada nors lytinių santykių su mergina? Kaip žiūri į moters seksualumą?

Deja, turiu pripažinti, kad niekada neturėjau. Žinoma, man merginos atrodo patrauklios, gražios, bet, tiesą sakant, tiesiog "nestovi".

11. Daugelis pasakytų, jog reiktų tiesiog pamėgti ir nuo „pederastizmo“ pasveiksi. Ką tokiems atsakytum?

Tą patį galima pasakyt ir nemėgstantiems grybų ar alyvuogių. Tačiau pabandymas nepadeda. Žmonės yra skirtingi su skirtingais poreikiais, polinkiais.

12. O ką vis dėl to manai, apie orgijas, apie privačius sekso vakarėlius, svingerininkus? Ar padorumas yra saugotina vertybė Tau pačiam?

Manau, pats žodis orgija turi neigiamą konotaciją ir tai rodo visuomenės požiūrį į tai. Bet mano nuomone, tai kas vyksta už uždarų durų nėra mano ar kitų reikalas. Svarbu, kad viskas vyktų savo noru ir saugiai. Man patinka hipių šūkis: "Make love, not war". Apskritai padorumas yra mūsų pačių sugalvota sąvoka, kuriai patys suteikiame prasmę, pvz.: musulmoniškuose kraštuose moterims nepadoru eiti nedengiant viso kūno šydu.

13. Bet laisvėjantis seksualinis gyvenimas ardo šeimas, vaikai ima vis daugiau ir daugiau augti be tėvų. Padorumo praradimo sąvoka irgi turi savo kainą, ar taip nemanai?

Manau, tai vyksta dėl daugelio kitų pokyčių visuomenėje. Taip pat esu tikras, kad šeimos būtų daug stabilesnės, jei seksualiniu švietimu būtų pakankamai rūpinamasi dar mokykloje. Tuomet jaunimas galbūt atsakingiau žiūrėtų į seksą, žinodamas visas galimas jo pasekmes. Tuomet būtų mažiau vienišų motinų, paliktų vaikų ir pan.

14. Suvoki, jog neatsakingas požiūris į seksą neatneša nieko gero. O Tu pats visada buvai labai atsakingas už savo seksualinį gyvenimą?

Čia atsakymas būtų trumpas. Visuomet svarbiausias dalykas yra saugumas. O toliau galima mėgautis.

15. Visada esi saugus su nepažįstamu partneriu?

Taip. Neįsivaizduoju, kaip galima būtų kitaip. Manau, čia galioja principas - nepasitikėk niekuo.

16.Kokių dalykų netoleruoji sekse?

Sekse netoleruoju to, kas man ir mano partneriui būtų nepriimtina, nes, mano nuomone, seksas turi abiems teikti malonumą. Nors man asmeniškai patinka švelnus ir aistringas seksas, bet sadistinių ar mazochistinių polinkių neturiu. Ir galiausiai nepriimtinas nesaugus seksas.

17. Ką manai apie dorovinguosius, kurie smarkia tokį "palaidą" hedonistinį gyvenimą?

Kiekvienas turi teisę į savo nuomonę, požiūrį, gyvenimo sprendimus. Tik man nepriimtina, kai žmonės savo požiūrį nori primesti ir kitiems. Kaip jau sakiau, geriau žmonės tegu mylisi nei pykstasi.

18. Mylisi ir myli. Ar nemanai, kad mylėdamiesi žmonės tik bando užpildyti meilės trūkumą?

Manau, tame yra dalis tiesos. Nors nemanau, kad seksu galima užpildyti tai. Nors ir jauti šalia savęs karštą kito žmogaus kūną, bet meilės trūkumo taip neužpildysi. Tam reikia gilesnių dalykų. Kartais po sekso gali pasijausti tik dar labiau vienišas, negalėdamas apkabinti ir kartu miegoti su žmogumi.

19. Ar esi priklausomas nuo sekso? panašiai kaip nuo narkotikų? Kasdien apie tai galvoji? Papasakok apie tai.

Manau, kad nesu. Žinoma jaučiu tam poreikį, neretai apie tai pagalvoju, ypač matydamas patrauklų vaikiną. Bet neretai galvojimu tai ir pasibaigia. Galbūt esu šiek tiek išrankus, nenoriu su bet kuo ir bet kaip. Tai galbūt todėl ir viskas užsibaigia tik galvojimu. O kartais „apturėjus“ gero sekso, vėliau kurį laiką jo visai nesinori.

20. Ką manai apie 12-14 metų vaikus, kurie pradeda užsiiminėti seksu su vyresniais žmonėmis? Kada pats patyrei sekso džiaugsmus ir vargus? Jau turėjai pakankamai žinių apie lytinį gyvenimą?

Manau, tokio amžiaus vaikai dar yra per jauni tuo užsiimti. Žinoma, tai nereiškia, kad reikia slėpti nuo jų informaciją. Kaip tik reikia juos šviesti apie galimas pasekmės, nuimti nuo to paslapties šydą, kad tai nebebūtų uždraustu vaisiumi, kurio taip norisi paragauti. Manau, lytinio gyvenimo pradžia turėtų būti tada, kai žmogaus asmenybė yra galutinai susiformavusi, o pats žmogus gali prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Aš asmeniškai pirmuosius potyrius patyriau būdamas 15-16 metų su bendraamžiu kaimynu. Ir turiu pripažinti, kad tikrai tada trūko informacijos. Tikriausiai būčiau to nedaręs, jei apie tai būtų buvę kalbėta mokykloje, šeimoje. Tuo metu net nelabai žinojau kaip funkcionuoja visas žmogaus kūnas. Ką jau kalbėti apie pačius veiksmus, ką taip norėjosi išbandyti pagal internete rastus vaizdus. Žinoma, iš klaidų mokomės. Dabar į viską žiūriu daug atsakingiau ir stengiuosi įvertinti galimas savo veiksmų pasekmes. Manau, niekad nereikėtų pamiršti, kad sekse yra ir antras žmogus, į kurio jausmus, poreikius reikia taip pat atsižvelgti.

21. Kaip manai, ar ištikimybė ir seksas suderinamas dalykas? Nepasiilgsti nuolatinio partnerio, ištikimybės ir stabilumo?

Čia gana sudėtingas klausimas, apie kurį galiu daugiau pasakyti tik teoriškai ir iš kitų patirties, nes neteko dar turėti tikrai ilgalaikių santykių. Manau, kad jei tikrai myli savo partnerį, tai nekyla klausimų: ar būti ištikimam, ar ne. Nors iš kitos pusės galbūt toks vyrų įgimtas dalykas - apsėklinti kiek galima daugiau patelių ir pratęsti giminę... Bet kuriuo atveju, manau, santykiuose svarbiausia atvirumas. Aš asmeniškai tikrai mieliau turėčiau vieną pastovų partnerį, bet kol kas gyvenimas ne visada duoda tai, ko norėtųsi. :)

Dėkui Juozui už atsakymus ir atvirumą!

Pokalbį iniciavo Maištinga Siela, atsakinėjo Juozas.

3 komentarai:

  1. "Juozai" o kam tada reikia žadėt meilę merginai jei Tave traukia vaikinai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na jei bus daugiau nesėkmingų vakarų, siūlau turėt atsargai kokį žaisliuką (http://www.malonu.com/vibratoriai/klasikiniai-vibratoriai/50-shades-of-grey-vibratorius-deep-within-detail). Bentjau man visuomet praskaidrina nuotaiką!:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. dievinu tokius vakarus, kuris prasideda gražiai ir nekaltai, tada apsimetam, kad einam miegot.. ir pamažu naktinukai kyla, tada krenta, o tada fainas veiksmas https://www.ageismas.lt/kategorija/sekso-prekes-poroms/seksuali-apranga/seksualus-naktiniai-seksuali-apranga/

    AtsakytiPanaikinti