2011 m. kovo 22 d., antradienis

Žeme, kas tau atsitiko? (Faktai apie žemės drebėjimus, kurie atliepia 2012 metų tendencijas)

Sveiki visi,

Ne paslaptis, jog tikiu, kad Žemė išgyvena kažką įdomaus, tai transformacijos pradžia. Ar bus pasaulio 2012 metais? Tuo netikiu, tačiau tikiu, jog viskas nuo tada pasikeis, nes Žemė išgyvena ypatinga laiką, kuris skirtas apsivalymui, perėjimui, o kartu mes taip pat išgyvename transformaciją. Tai turėtų būti dvasinė transformacija. Haičio tragedija, Japonijos tragedija, kai visas pasaulis netenka artimųjų, kai vyksta masinės kataklizmo bangos, o mums yra sočiai apie tai meluojama ir dangstoma, darosi baisu, kas iš tikrųjų vyksta su mumis? Ačiū Dievui, yra pasauly nemaža dalis žmonių, kurie žino tiesą, kurie nepasiduoda populiariai spaudai ir siekia aiškumo ir grynumo. Kartais tai atrodo lyg iš filmo, lyg netikra, tačiau pasaulio galingieji mus to ir primokė, kad netikėtume, kad nepažintume, tam davė peno filmo industrijai, daliai falšyvinei literatūrai apie pasaulio pabaigą, kad žmonės tai žiūrėtų nerimtai, kaip į pramogą. Organizuotos netikros Pasaulio Pabaigos, kad žmonės nusiviltų ir netikėtų. Bet kokia dabar yra aktyvi Žemė ir Saulė? Kas jau įvyko su mumis ir kas dar įvyks? Apie tai ir dar dagiau Jums pateikiu informacijos iš Virgio rengiamo tinklapio, jį rasite ČIA. Ačiū Virgiui už uolų darbą, platinu jį, kad jis sklistų ir darbas nenueitų veltui, o jūs turite atsirinkti, tikėti tuo ar ne. Kartais žmogus yra toks užglušintas netikėjimu, kad kartais sunku net patikėti faktais. Faktai apie Japonijoje vykusį drebėjimą ir tolesnes prognozes, kurios atitinka 2012 metų tendencijas, kurie nemeluosiu stebina ir šokiruoja:

Seismologai sukūrė keletą įspūdingų kompiuterinių modelių, iliustruojančių kovo 11 d. Japoniją supurčiusios katastrofiškos žemės drebėjimų serijos sukeltų cunamio bangų plitimą Žemės paviršiumi.

Titulinėje iliustracijoje – Cunamių tyrimo centre sukurtas vandens bangų aukščio modelis. Cunamio bangų energija, bangoms tolstant nuo cunamio epicentro, palaipsniui ima silpti – tai akivaizdu ir iliustracijoje.

Tad kitų Ramiojo vandenyno valstybių pakrantės tokio galingo cunamio, koks suniokojo Japonijos šiaurės rytinę pakrantę, išvengė.

Tačiau įdomu tai, kad pakrančių ruožai (pvz., Šiaurinėje Kalifornijoje) pažymėti „pavojingesnėmis" spalvomis – mat seklesnėse vietose ir pakrantėje cunamio banga lūžta ir pasiekia didesnį aukštį nei atvirame vandenyne.

Kad ir gerokai apsilpusios, cunamio bangos nuvilnijo visomis Ramiojo vandenyno pakrantėmis. Silpnesnių bangų sulaukė sausumos vietovės, netoli kurių vandenyno dugnas yra giliau, stipriau cunamio bangos užliejo seklesnių pakrančių ruožus.

Cunamius sukėlęs žemės drebėjimas įvyko už maždaug 80 km į rytus nuo Japonijos salų, maždaug 24 km gylyje. Stipriausią požeminį smūgį lydėjo daugybė silpnesnių pakartotinių smūgių, kurių užregistruota beveik šimtas.

Agentūros „Kiodo News" duomenimis, per gamtos stichiją, siautėjusią kovo 11 d., galėjo žūti 4,5 tūkst. Japonijos gyventojų.

Mijagio prefektūroje, vandenyno pakrantėje, rasta apie 2 tūkst. žuvusių kūnų. Dar 1 tūkst. rasta Osikos pusiasalyje, apytikriai tiek pat aukų ir Minamisanriko miestelyje.

Po žemės drebėjimo Čilėje, kuris buvo ne per seniausiai,(vasraio 27)žemės centinė ašis pasislinko 8 centimetrais todėl paros ilgumas sutrumpėjo 1,26 mikrosekundės, kaip parodė geofizikų paskaičiavimai.Pagal Ričardo Groso duomenis žemės drebėjimas perskirstė žemės masę, ko pasekoje ir įvyko ašies pasislinkimas aštuoniais centimetrais. Simetrijos ašies pasikeitimai įtakojo dar vienos vertikalios ašies, kuri jungia Šiaurės ir pietų ašigalius pasislinkimą net 10 centimetrų.

Tokie nukrypimai gali iššaukti pačias rimčiausias pasekmes, pradedant nuo navigacinių ir komunikacinių prietaisų sutrikimų, baigiant naujomis klimatinėmis anomalijomis ir katastrofomis.

Po Japonijos stichijos Žemės ašis pasislinko 10 cm. Naujausiais duomenimis, šis skaičius padidėjo iki 16,5 cm. Taigi, mokslininkų teigimu, netrukus gali tekti perdaryti pasaulio žemėlapį, kaip teigia Italijos geofizikos instituto specialistai. Kita svarbi detalė: žemės drebėjimas sutrumpino parą, priversdamas suktis planetą greičiau. Mokslininkų duomenimis, para sutrumpėjo maždaug 1,8 mikrosekundės. Newsru.com praneša, kad 9 balų žemės drebėjimas Japonijas salas pastūmė keturiais metrais į rytus.

Taip pat paaiškėjo, kad Japonijos pakrantė dėl cunamio poveikio pažemėjo lygiai vienu metru. Prie tokių išvadų mokslininkai priėjo išanalizavę japonų sistemos „Geonet" duomenis. Ji kaupia 1,2 tūkst. GPS. stočių duomenis.

Britanijos geologijos draugijos narys daktaras Rogeris Massonas interviu BBC pareiškė, kad tokių pokyčių buvo galima tikėtis. Juk šis žemės drebėjimas – vienas stipriausių per visą Japonijos istoriją (per visą stebėjimų istoriją – penktas pagal stiprumą).

Daktaras Massonas pridūrė, kad žemės derebėjimo priežastimi tapo tektoninių plokščių judėjimas. Ramiojo vandenyno plokštė į vakarus pasislinko apytikriai 20 metrų. Pats Japonijos salynas pajudėjo nuo 2 iki 4 metrų. Taip kad galite padaryti išvadas patys, polių pasikeitimas ir ašies išlyginimas, kuri buvo pasvirusi jau vyksta ir gan sparčiai.

Viename iš tinklapių, tekstas įdomus tuo kad buvo išspausdintas Kovo 9 diena ir jame buvo nurodoma apie stiprų žemės drebėjimą Japonijoje. whatdoesitmean.com/index1457.htm rašoma apie labai didelį "bum" JAV teritorijoje ir apylinkėse.
Rusijos "žemės fizikos instituto" specialistai praneša kad paskutinių dviejų savaičių bėgyje pagrindinis stichijų smūgis klius Centriniai ir Pietų Amerikai. Didelį pavojų kelia lūžis esantis trijų valstijų kalnuose: Ilinojaus, Arkanzaso ir Misurio. Daugiau kaip prieš du šimtus metų įvykęs žemės drebėjimas Amerikoje su magnitude 10,5 balo, nuo žemės paviršiaus nušlavė Niu-Madrido miestą.
Rusijos specialistai kartu su savo kolegomis Britanijos meteorologais skaitomi geriausi savo sritį, prognozuojant būsimus kataklizmus, tvirtina kad galimi galingi žemės drebėjimai ir Azijoje. Vasario pabaigoje jie paleido palydovą, kuris padeda jiems geriau atsekti dėkingas stichinėms nelaimėms sąlygas visame pasaulyje. Iš jų žodžių rimta situacija formuojasi prie JAV vakarinių krantų.
Rusų mokslininkų pareiškimas tik patvirtina Naujosios Zelandijos matematiko ir meteorologo K.Ringo prognozes. Jis tvirtina kad pagrindiniai kataklizmai smogs Kovo 20 -22 dienomis (pavasario lygiadienis, tai sutampa ir su kitų prognozuotojų nurodymais)
K.Ringo pareiškimas remiasi tuo, kad Žemę veikia kitos stambios planetos ne tiesiogiai o per saulę. Tokios yra Jupiteris ir Satrunas, kurie išsidėstę vienoje linijoje kartu su saule, bet priešingose jos atžvilgiu pusėse. Na o Žemė atsiras tos jėgos linijos, iš priešingų pusių, centre kai apskris apie saulę, pavasario lygiadienio dieną. Tą dieną arčiausiai žemės atsidurs ir mėnulis, kuris gali tapti savotišku raktu, impulsu kad prasidėtų didelių kataklizmų procesai žemėje.

Dar pavojingesne situacija daro tai kad Saulėje įvykę keturi gigantiški blyksniai pasieks žemę kovo viduryje. Kas įdomiausia Amerikos valstybės vyriausybė paskelbė apie bendrus su Kanadiečiais gelbėjimo tarnybų mokymus kaip tik Kovo 20-24 dienomis. Jei ką, visi vietoje ir pasiruošę.
Berklio universiteto seismologas profesorius Gary Blackas, kurį cituoja Italijos laikraštis „La Stampa". Profesorius įsitikinęs, kad JAV privalo ruoštis nepaprastos galios požeminiams smūgiams, nors jie ir nėra tiesiogiai susiję su žemės drebėjimu Japonijoje.

Pasak G.Blacko, dėl to, kad vandenyno plokštė nuolat slenka po žemyno plokšte, kaupiasi energija, kuri savo ruožtu provokuoja virpesius ir įtrūkimus. Būtent dėl šios priežasties prie Japonijos krantų susikaupęs milžiniškas energijos kiekis kovo 11-ąją išsilaisvino ir sukėlė žemės drebėjimą.

„Pastaraisiais metais mes stebime daugybę didelės galios žemės drebėjimų. Plokščių judėjimas suaktyvėjo, bet tai panašu į periodiškai pasikartojančius procesus. Nemanau, kad seisminio aktyvumo padidėjimą sukėlė šiltnamio efektas ar kitos priežastys", – sako G.Blackas.

Artimiausiais metais, pasak jo, seisminiai procesai vyks visose „neurotiškose" zonose, taip pat ir San Andreaso lūžyje, einančiame per Kaliforniją. Pasekmės bus baisios. Neatmestina, kad Los Andželas atsidurs po vandeniu. Tas pats likimas gali ištikti kai kurias Ramiojo vandenyno salas, rašoma minėtoje „La Stampa" publikacijoje.

G.Blackas pažymi, kad Los Andželui visada grėsė tokia nelaimė, o pastaraisiais metais mokslininkai su 99,7 proc. tikimybe prognozuoja, kad galingas žemės drebėjimas ties vakarine Jungtinių Valstijų pakrante įvyks per artimiausius 30 metų.

Dar 2007 metais Kalifornijos San Diego ir Oksfordo universitetų specialistai įvertino geofizinę šio regiono būklę ir padarė išvadą, kad Los Andželas stovi ant „uždelsto veikimo bombos". Mokslininkai netgi aprašė apytikrį siaubingų įvykių scenarijų.

Kaip vaizdingai išsireiškė Pietų Kalifornijos seismologijos centro direktorius Thomasas Jordanas, pietinė San Andreaso lūžio dalis „yra devinto nėštumo mėnesio"Jeigu smūgis San Andreaso lūžyje, besitęsiančiame 1 300 km išilgai Ramiojo vandenyno pakrantės, judės būtent vandenyno kryptimi, seisminės bangos pakeliui sutiks nuosėdines uolienas, ant kurių pastatyti Los Andželo priemiesčiai, ir pakryps taip, kad visa smūgio energija klius tiesiai miesto centrui.

Tokiu atveju didelė miesto dalis bus sunaikinta, apie 40 tūkst. žmonių žus po namų ir dangoraižių nuolaužomis, o bendri katastrofos nuostoliai sieks 150 mlrd. dolerių, taip paversdami katastrofą pačia reikšmingiausia žmonijos istorijoje.

San Andreaso lūžis, nusitęsiantis į žemyno gilumą apie 150 km., susiformavo dėl nuolatinio Ramiojo vandenyno plokštės judėjimo Šiaurės Amerikos plokštės atžvilgiu. Šios plokštės trinasi viena į kitą, ir vandenyno plokštė kasmet į šiaurę pajuda nuo 2 iki 5 cm.

Kelerius metus mokslininkai tyrė San Andreaso lūžį. Paaiškėjo, kad čia plokščių judėjimo greitis gerokai skiriasi nuo matematiniais skaičiavimais gautų duomenų. Kai kur skirtumas siekė net 6–8 metrus. Tai įrodo viena: plokščių briaunos trukdo judėti pačioms plokštėms ir jų viduje susikaupė didžiulė įtampa. Kaip vaizdingai išsireiškė Pietų Kalifornijos seismologijos centro direktorius Thomasas Jordanas, pietinė San Andreaso lūžio dalis „yra devinto nėštumo mėnesio".

Amerikiečiai jau ėmėsi priemonių, kurios turėtų sušvelninti galimo žemės drebėjimo pasekmes. San Andreaso rajone sumontuotas tinklas iš 250 GPS stočių, fiksuojančių mažiausius žemės plutos plokščių poslinkius. Ši technologija leidžia nustatyti pačią žemės drebėjimo pradžią, likus kelioms sekundėms iki smūgių. Šis minimalus išloštas laiko tarpas leidžia automatiškai nutraukti dujų tiekimą į vamzdynus, pradėti greitųjų traukinių stabdymą, perduoti signalą atominėms elektrinėms išjungti reaktorius ir pradėti informuoti gyventojus apie nelaimės pradžią.

Kasmet Pietų Kalifornijoje registruojama apie 10 tūkst. žemės drebėjimų, nors daugelis jų yra per silpni, kad žmonės juos pajustų. Stiprūs žemės drebėjimai šioje zonoje vyksta maždaug kas pusantro šimto metų. Paskutinį kartą toks drebėjimas įvyko 1857 metais. Požeminių smūgių galia siekė 7,9 balo. Žuvo tik du žmonės, tačiau tuo metu Kalifornijoje iš viso buvo tik 360 tūkst. gyventojų.

Su San Andreaso lūžiu susijęs ir katastrofiškas žemės drebėjimas, įvykęs 1906 metų balandį, per kurį buvo visiškai sugriautas šiauriau esantis San Franciskas. Stiprūs žemės drebėjimai Kalifornijoje įvyko ir 1989-aisiais bei 1992-aisiais.

Ilgainiui įvykiai pradės vystytis pagal apokaliptinį scenarijų, mano mokslininkai. Vietovė jau pakito neatpažįstamai. Pakrantės rajonuose, tokiuose kaip Karizo lyguma, esanti už 160 km į šiaurę nuo Los Andželo, aiškiai matomas gigantiškas įtrūkis žemėje. Vietinės upės ne kartą keitė savo kryptį. Kai kur fiksuotas vagos poslinkis į šoną net per 120 metrų.

Galiausiai Rytų vandenyno plokštė visiškai panirs po vandeniu, o dalis pakrantės, ant kurios pastatytas Los Andželas, atitrūks nuo žemyno ir virs sala. Tiesa, priduria mokslininkai, tai įvyks po šimtų tūkstančių metų. (Tik ar tikrai?)

Ačiū Virgiui

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Kas įdomiausia, kad 2009 metais Korėjiečiai pastatė filmą apie tai kas vyksta Japonijoje. Filmas jau pačioje pradžioje pribloškia informacijos tikslumu, kai pareiškia: Japoniją ką tik supurtė 8.9 balų žemės drebėjimas. Iš kur jie taip tiksliai žinojo ? Toliau rodo kaip milžiniškas cunamis plauna Japonijos miestus. Filmo pavadinimas: Haeundae - 2009m. (yra Linkomanijoje)
    Saulius (Soleadas)

    AtsakytiPanaikinti