2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

"Lietuva - lietuviams!" arba kaip neonaciai Lietuvą prievartaudami šaukė, kad myli

Sveiki visi,

Šiomis dienomis per Vilniaus gatves vėl nuaidėjo jau teisėtai vadinamųjų agresyvių neonacių banga, kuri ėjo gatvėmis rėkdami: „Lietuva – lietuviams!“. Na, iš tikrųjų primena hitlerinius nacistinius šūkius ir savo tautos iškėlimą virš kitų tautų – tikras šovinizmas. Kasmet prie tokios, iš pirmo žvilgsnio, kilnios sueigos prisideda vis daugiau ir daugiau Lietuvos piliečių t.y. dažniausiai skustagalviai forsai su savo „damomis“ fyfomis – tuštukėmis. Pasižiūrėjus filmuotą medžiagą ir nuotraukas, man net šiurpas nukrečia, jog Lietuvoje vyksta tokie siaubingi dalykai.

Labai gaila, kad per televizorių ir įvairias žiniasklaidos priemones kalbinami organizatoriai perša labai gražias idėjas, nelyg taikūs sektantai, kurie gražiai greitakalbe išpyškina apie patriotizmą išmoktą giesmelę, parodo neva savo kilnią nuostatą – eiti minėti žuvusiųjų už tėvynę didvyrių, tačiau tikrieji rezultatai taip ir lieka už kadro ir po renginio skaičiuojamos aukos. Paskutinįkart, kai Kaune vyko akcija ir eitynės „Lietuva – lietuviams“, agresyvūs skinai primušė asmenį iš Pakistano. Mano galva, toks agresyvus fašistinių idėjų skleidimas ne tik kad Lietuvos „nepatriotina“, bet ir ją smukdo morališkai visų kitų tautų akivaizdoje. Abejoju ar šįkart su „mobiliakais“ filmuojantys kinai šias eitynes suprato, kad iš tikrųjų didžioji dalis vadinamųjų forsų mielai jiems išmaltų dantis, nes jie neva taip supranta meilę tėvynei – vejant ir engiant viską, kas ne lietuviška.

Man baisu ir šlykštu žiūrėti į tuos forsus, kurių veideliai, kaip vienas mano pažįstamas sakė, nesugadinti intelekto, viepiasi asilo dantimis ir spjaudosi keiksmais ir priesaikomis, jog myli tėvynę nelyg lamos zoologijos sode. Tie patys forsai pernai per taikias gėjų ir lesbiečių eitynes draskė tvoras, švaistėsi savo grasinimais, ašarinėmis dujomis ir siaubinga agresyvia energija. Tarp šių neonacių judėjimo šįkart išvydome ir tą patį seimūną Uoką, kuris taip pat tąkart su Gražuliu draskėsi dėl gėjų eitynių. Va, štai taip dabar suprantamas patriotizmas, viskas kas nelietuviška – skredžiam ir varom iš mūsų gražiosios Marijos žemelės, o kas mūsų jėgai nepritars, tą taip pat paskersim, tokia šio tikroji judėjimo idėja ir propaganda. Iš tikro Hitleris savo kampaniją irgi pradėjo gražiomis antraštėmis apie vokiečių arijos iškėlimą, savo šalies kraujo ryšio gryninimą ir tautos didvyrių aukštinimą. Tačiau žurnalistai, užuot taip taikingai ėmę iš jų interviu, geriau tegu paklausia žvėriškai rėkiančio skustagalvio „patrioto“, ar jis žino kieno portretus nešasi rankose, ar jis žino kokius darbus nudirbo Valančius ir Baranauskas? Ar jis skaitė Kudirkos raštus? Žino, ką nuveikė kunigaikštis Gediminas, bet dauguma tokių lietuvybe besidangstančių„tautos mylėtojų“ tik nori išlieti savo pyktį ir agresiją, įgautą visai kitais pavidalais.

Neonaciai, mano galva, yra super pavojingas judėjimas. Jau universitete su viena pedagogikos dėstytoja esame apie tai diskutavę, jog dabar kyla tokios fašistinės idėjos, kurios buvo labai palankios ir prieš Antrąjį Pasaulinį karą. Dabar tokia mūsų visuomenė, ji pavargo nuo pliuralizmo ir demokratijos, pati ima kilti ir agresyvia, nemąstanti, neatsakinga jėga atneša vien tik chaosą. Ir aš visai šventai tikiu, kad sektantai, kitaip jų ir nepavadinsi, agresyvūs tėvynės nemylėtojai, bet prievartautojai, kloja pamatus naujiesiems nacių judėjimams. Su tuo pilnai sutinka ir mano pedagogikos dėstytoja.

Kai kas Lietuvoje net neskiria, kas tie „Lietuva –lietuviams“, juk yra laisva šalis ir jie gali laisvai reikšti protestus, kaip antai tai padarė gėjai. Kuo forsas blogesnis už gėjų, klausia jie? Tačiau lygybę ir žmogiškųjų teisių sintezę skatinančios eitynės ir agresyviai nusiteikusių neonacių manifestas eiliniam žmogeliui atrodo viena ir tas pats, dėl žiniasklaidos kryptingos stokos ir tikrosios tiesos atskleidimo. Man teko sutikti žmogų, kuris gynė agresyvias skinų eitynes, nes nepalaikė homoseksualų lygių teisių eitynių. Jūs bent įsivaizduojate, koks milžiniškas skirtumas tarp taikių eitynių ir įsiutusių skustagalvių, kurie nukreipia visą agresiją prieš kitataučius, kitaminčius ir visus kitus, kurie ne taip supranta ir ne tokia agresija myli Lietuvą? Skirtumas akivaizdus, tačiau Jonui ir Petrui tai gali būti tas pats – pasaulio pabaiga, arba daugelis net palaiko šį judėjimą net nesusimąstydami, kad minko raugą fašizmui, diktatoriškiems perversmams. Juk ši jėga sparčiai auganti ir ją reikia neutralizuoti, tačiau, ką daro mūsų valstybė? Ji suteikia visus leidimus eiti forsas per sostinę ir kitus miestus ir drąsiai reikšti mielaširdingą neapykantą ne tik kitataučiams, bet ir kitaminčiams. O štai koks skandalas buvo, kai Vilniaus meras davė leidimą organizuoti taikias homoseksualų eitynes už lygybę, o ne išskirtines, kaip kas interpretavo, teises. Juk tai buvo pasaulio pabaiga, nes nuo vaivorykštės vėliavų mūsų vaikai taps silpnapročiais, invalidais ir daunais, o štai agresyvūs skinai, kurie po kiekvienų eitynių palieka aukas, jiems valstybė plačiai atveria vartus manifestams, kurie skatina nusikalstamumą ir kitus kriminalus. Juk po kiekvienų jų eitynių kas nors suspardomas, sumušamas ir t.t. Paprastas žmogelis irgi neskiria gerų užmačių ir idėjų. Kas kaltas? Ar mes tokie neišprusę, kad negebame skirti gėrio nuo blogio? Kas kaltas? Kad negebame palaikyti mielaširdingų, taikingų idėjų, o turime eiti spardydami kitus lipdami per galvas? Kas kaltas, aš klausiu?

Rusijoje taip pat yra galinga neonacių armija, lygiai tokie patys kaip Lietuvoje, kurie eina rėkdami, kad myli ir šlovina savo šalies praeitį, tačiau nieko apie ją nežino, nes neturi reikiamo išsilavinimo. 2009 metais neonaciai Rusijoje nužudė 79 žmones, o Čekijoje tėvynės mylėtojai buvo nuteisti už 22 čigonų nužudymą. Paskutinis mūsiškių skustagalvių eitynės irgi neapsiėjo be agresyvių protrūkių, kadangi atsirado ir būrelis taikiai nusiteikusių antineonacių protestuotojų, kurie buvo sudaryti iš tolerantiškos organizacijos, tačiau skinai ir forsai atėmė jų plakatus, ėmė juos draskyti ir laidyti rusiškus keiksmažodžius. Ar nejuokinga? Lietuvos patriotai, didieji mylėtojai net keiktis lietuviškai nemoka. Štai jums tikrasis neonacių veidas.

Ką aš noriu visu tuo pasakyti? Pasaulyje kyla agresija, visose valstybėse randasi vis daugiau ir daugiau nemąstančių ir agresyviai nusiteikusių neonacių, kurie patiki savo „geromis idėjomis“ ir vardan geresnio gėrio ardo taiką ir harmoniją. Tokia politika skatina diktatūrą ir kitas tendencijas, kurios dar sėkmingai gyvuoja Šiaurės Korėjoje. Ar jūs tokio pasaulio norite? Manau, pasaulis per daug pakito, kad vėl žingsniu grįžtume atgal ir liptume ant to paties grėblio. Manau, jog mes evoliucionavome ir galime sau pripažinti, jog savivokos, savo tautos identiteto reiktų ieškoti žmogiškume, nes globalus ir monopolėjantis pasaulis to reikalauja. O mes einame atgal ir vėl hitlerėjame. Manau, neonacių propaganda yra baisus dalykas, niekada tam nepritariau ir nepritarsiu, o mirę tautos didvyriai, dauguma jų karste apsiverstų, pamatę, kad jų vardais dangstomos tokios agresyvios propagandos. Toks mano manifestas po šiai dienai. Ačiū.

Jūsų Maištinga Siela

22 komentarai:

  1. Vertėtų susimąstyti, ko vertas straipsnis apie patriotines eitynes, kai autorius neskiria skinheado nuo forso.
    Nesu nei skinas, nei forsas, eitynėse dalyvavau ir nemačiau nei forsų, nei tuštučių.
    Ir tamstai reikėtų susipažinti bent su vienu skinu, kad suprastumėt, jog jie už jus Lietuvos istoriją ištyrinėję šimtąkart geriau.
    Jei jums atrodo, kad jie tik geria, žiūri futbolą ir visus muša, tai labai klystat.

    O eitynės ir koncertas po to buvo tokie puikūs, kad geresnio kovo 11-osios šventimo neįsivaizduoju. O visuomenė dėl šių eitynių nusiteikusi priešiškai jau iš anksto, tad nieko čia nepakeisi.
    Kaip ir dėl gėjų eitynių.
    Užburtas ratas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad eitynės nieko blogo nėra. Nesu nei prieš homoseksualų eitynes, nei prieš skinų. Bet gal šiek tiek negražu agresiją savo rodyti ir skelbti ją garsiai. Visgi čia gyvena įv. tautybės žmonės. Jie irgi nusipelnė pagarbos. Nes jeigu nerodysime pagarbos jiems, jie taip pat jos nerodys mums.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man tai subjektyvi nuomonė - šis straipsnis. Aš taip pat nepritariu visoms neonacių judėjimas. Pati buvau šalia, mačiau kaip jie žygiavo ir buvo baisu, kas iš jų išaugs. Šiam straipsniui aš pritariu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čia pirmam komentavusiam atsakysiu, kad tuštučių aš irgi (stereotipinių) nemačiau, bet autoriaus ironiją, kad jis merginas su kareiviškais batais, nukankintais riešais ir paguodą nuo paugliškos mergaitiškos depresijos, radusias toje bandoje, tai mačiau, ir daug.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manyčiau,kad maža tauta privalo būti nacionalistinė kitaip išlikti jai šansų mažai,

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jeigu tautos išlikimas yra neonacių rankose, tai aš "persiprašau". Nacionalizmas turi ir kitą pusę, kai grindžiama savo tautos tolerancija kitoms tautoms, kada taikiai bendradarbiaujama, dalinamasi kultūros patirtimis, o tokios eitynės iki šiol kelia ne tautos išsaugojimo klausimą, bet jos agresorės įvaizdį. Cituoju: "Ar pamenate visuomenę papiktinusį neonacių išpuolį, kuris įvyko pačiame Vilniaus centre. Vos mėnesį sostinėje gyvenantis kinų kilmės amerikietis jau keletą kartų susidūrė su agresyviais jaunuoliais, grasinusiais sumušti ar net nužudyti, jų manymu, nekviestą Lietuvos svečią." Tai ką? Maža šalis eina neonacizmo keliu gali užsitraukti visos Europos boikotą, o tada galėsim kukuoti susėdę. Kažin, ar baltarusai labai laimingi žmonės po kietos rankos rėžimu? Juk ji gan nacionalistinė, jei žmonės net iš savo šalies pabėgti negali, oi, kokia ta tauta laiminga, išsaugojusi savo nacionalines vertybes - baigia viduje uždusti. Visada maniau, kad tautos išsaugojimo klausimas eina kitais keliais, o ne tokiais nacistiniais. Be to, kažkas kabinėjosi prie žodžių forsas ar skinas ar dar koks neformalas eitynės, bet straipsnis yra ne apie tai, straipsnio esmė - nocizmo padariniai ir jos grėsmė. Jeigu žmogus nesuvokia neonacių agresijos bangos, pritaria toms visoms "taikioms" eitynėms, pritaria jų judėjimui, tai pirma reiktų iš vis kelti žmogiškumo ir savivokos klausimą pačiam pritarėjui - kas aš toks esui ir kokios mano žmogiškumo ribos, jei aš pritariu ir noriu neonacio judėjimo. Manau, tokie žmonės, kurie visgi pritaria, nepaisant statistikos duomenų, nepaisant aukų ir kitų - valio, mes neonaciai ir tik laiko klausimas, kada gryninsim savo tautą ir naikinsim kitus. Bet aš visgi noriu tikėti, kad nelipsim ant to paties grėblio, kaip lipo kažkada vokiečiai, noriu tikėti, jog mes evoliucionavome, kad pagaliau pasaulis pasikeitė, kad atlapojam duris pasidalyti, o ne kariauti. Pasaulis kosmopolėja, jis globalėja, tad mes vis laikomės kažkokių senų dogmų apie kažkokį tautos išsaugojimą, kai apskritai tauta ir yra gyva per cirkuliaciją, per dalinimąsi, tauta yra kintanti, o dalis nori sustabarėti, iškelti save. Ar mums tikrai bereikia būti XX amžiaus žmogumi? Negi per šitmetį nepasikeitėme mes ir mūsų supratimas apie tautą? Sorry, bet aš netikiu neonaciais, netikiu, jog esam degradai ir taip siaurai mąstome apie savo išlikimą ir apskritai apie žmogiškumo išlikimą kitoniškų žmonių akivaizdoje.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Straipsnis super, bet antraštė tai nežinau.. taikliau pasakyti jau turbūt nebeįmanoma.. man patiko..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pasirašau po šiuo manifestu.
    Suteikdama leidimą tokioms eitynėms savivaldybė kompromituoja multikultūrinę sostinę ir Lietuvos gyventojus, daugelis iš kurių vis dėlto mąstantys ir tolerantiški žmonės.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vienas iš komentatorių pateisina nacionalizmą mažos tautos išlikimo tikslais. Daugiau nei trečdalis šios tautos jau asimiliuojasi svetimuose kraštuose, kasdien kalba svetima kalba, ir sukuria maišytas šeimas su kitataučiais. Tokios eitynės veikiau paspartins emigraciją, nei prisidės prie šalies gerbūvio, kuris leistų lietuviams išlikti vieninga tauta.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aisilas? Tai nieko nereiškia. Įžeisti ir numest repliką visi moka ir gali. Laukiu kontraargumentų, kodėl noenacizmas yra gerai ir kodėl dangstomasi patriotizmu ir po to smurtaujama vardan geresnio gėrio pagal kažką yra geriau nei žmogiškumas ir kitos prigimtinės vertybės?

    AtsakytiPanaikinti
  11. "visuomenė, ji pavargo nuo pliuralizmo ir demokratijos"

    Nesamone. Neonacizmas ir siaip ivairus bardakas suvesi ne del kazkokio mistisko "visuomenes pavargimo nuo demokratijos", o del visuomenes pavargimo nuo KRIZES. Pvz. galima sakyti, kad WWI pagimde saliu diplomatine krize. O stai WWII pagimde ekonomikos krize. Siandien mes esame ant panasiu priezasciu slenkscio, tai ir pasekmes gali kartotis (O pagal suaktyvejima neonaciu, matosi kad kai kas jau ir kartojasi). Taigi viskas labai paprasta, ir filosofija cia nei prie ko...

    AtsakytiPanaikinti
  12. esu nacionalistas, tarnauju Lietuvos kariuomenėje, moku mokeščius, laikausi Lietuvos respublikos įstatymų. Dabar galiu pasakyti ko nedarau : nespardau kitataučių, negrų, čiurkų (nesimpatizuoju jiems, bet ir nekenkiu jiems), nepaišau sinagogų sienų. Tai aš, nacionalistas, esu blogas žmogus? Vien tik, kad kažkos bukaprotis, siauro mąstymo pamatė kelis pauglius spardant negrą, rėkia visa gerkle, kad tai daro būtent neonaciai ar nacionalistai? Paklausyk manęs berneli, ateis laikas, aknščiau ar vėliau, kai butent aš ir kiti patriotai, nacionalistai saugos tavo ramų miegą ir gins tavo kiemą nuo okupanto, kuris norės tave pavergt ir sunaikint. Prieš komentuodami, gerai pagalvokite, ką šmeižiate ir ką banditais vadinate, negalima visus vadint vienu vardu ir niekinti žmones, nes automatiškai sulauksite to pačio : velniop ANTIFA, velniop ANARCHIJA, velniop visus vieningos Lietuvos ir Europos kenkėjus, Lietuva lietuviams- lietuviai Lietuvai.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nežinau ką autorius rūko, bet tai tikrai yra velniškai stipru. :D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kartais ir jėgos reikia, ne visada viska gražiu žodžiu gali pasiekti. O autorius MULKIS, atimtu koks čiurka darbą iš jo, garsiausiai rėkdamas pas nacionalistus lėktu.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kaip nuostabu, kai patys neonacimas priklausančios personos skaito ir komentuoja. O yra kitų skaitytojų?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Saunuolis autorius, pritariu pilnai ;] O cia tiems naciams kurie virsuj pakomentavo tai taip galiu atsakyt: autorius kalba butent apie piktybinius nacius, o ne apie paprastus taikius nacionalistus.

    "Kartais ir jegos reikia, ne viska galima graziu zodziu pasiekti" - o kas jei tarkim tas tavo "ciurka" nuspres jega pasiekti savo isitikinimus - tarkim toki neonaci kaip tu sumusti. Tada tau patiks? Tada irgi sakysi kad jegos kartais reikia? Abejoju... ELkis su kitais taip kaip noretum, kad su tavim elgtusi.

    "Paklausyk manęs berneli, ateis laikas, aknščiau ar vėliau, kai butent aš ir kiti patriotai, nacionalistai saugos tavo ramų miegą ir gins tavo kiemą nuo okupanto, kuris norės tave pavergt ir sunaikint" - As istorija moku tikrai neprastai ir zinau, kad visad kai lietuvai iskildavo pavojus daugiausia Lietuva gelbedavo nuosirdus savanoriai ir nuosirdus sali mylintis zmones, o ne kariuomene ar tokie neva patriotai saukiantis Lietuva Lietuviams kaip tu.

    Ir apskritai man tie visi Hitlerio garbintojai juokingi. Bet geras dalykas tas, kad pasaulis neisvengiamai juda link pasaulines civilizacijos. Ateityje gyvensim visi taikiai neziuredami i kitu odos spalva, religija ar isitikinimus. Visi busim pasaulio o ne kazkokios salies pilieciai. Jau siandiena po truputi link to artejame. Deja mieli neonaciai - tai neisvengiama. :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aš taip pat tarnauju Lietuvos kariuomenėje ir pats būdamas kariškis esu nacionalistas ,bet ne nacis,komunistas,forsas ar skinhedas. Autorius tekstas nieko vertas nes ji neobjektyvus, straipsnyje kalbama apie demokratija,bet kaltinama valstybė kad leidžia tokias eitynes,reiškia gėjai gali žygiuot o nacionalistai negali. Aš nekalbu apie tuos kurie spardo,daužo ir viska niekina.. Jei tamsta autorius yra toks lygių teisių kovotojas, labai gerai nusimanantis apie Lietuvos istorija ir einantis už taiką tai lai pasižiūri kas vyksta Lietuvoje kokia valdžia,kokia visuomenė mūsų, kokie atsiprašant "inteleginetai" mūsų intelektualai apsimetantys labai protingais nors yra paskutiniai diletantai. O pabaigai taip lai autorius pasiskaito Lietuvos istorija, kodėl iš galingos LDK valstybės tapome tokia maža Lietuva. Ir gali nusiramint neonacių Lietuvoje yra labai mažai kad jie galėtų susiburti į rimtą politinį judėjimą ir šiaip Lietuvoje nei fiziškai,nei morališkai neįmanoma,kad egzistuotu fašiszmas , nes mūsų per mažai mus užgoš kitos valstybės...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Atsiprašau pasukutinio komentatoriaus, nes puikiai išmanau istorija, kaip tik dėl to ir matau tokių nacionalistų keliamą grėsmę. Kodėl nacionalistai tampa neonaciais? Puikus pavyzdys - jie kalba taip dailiai ir gražiai kaip jie išmoksta susidėlioti nava "argumentus" ir po to staiga subliūkšta per savo agresiją ir t.t. Puikus nacionalistų eitynių pavyzdys! Visada lieka žiaurūs padariniai, nors kalbos buvo sakomos visai kitokios. Kitų šalių neonaciai irgi su gražiomis idėjomis toli nuėjo ir kas iš to išėjo? - Dabar ir paskaityk, mielasis, istoriją ir man paaiškink. Ir neprimetinėk man LDK nuosmūkio, jis vyko ne tolerancijos 15-16 laikais (kada vienoje gatvėje pasisveikindavo žydas, literonas ir katalikas, o kitoje Europos pusėje skirtingiems daromos ikvizicijos), o būtent tada, kai ėmė draskytis iš pavydo su lenkais, kas mano, kas jų, kokios privilegijos mūsų bajorams, kokios jų, žodžiu iš neapykantos vieni kitiems ir savo patriotizmo ir sunykome. Be to, LDK nėra jau tokia ir graži, juk taip pat plėšėme, grobėme žemes ir jungėme kaip Rusija imperija kažkada darė ir su mumis - teko ką girdėti apie grįžtamąjį ryšį? Kaip tik LDK ir tėra dar vienas utopinis žaisliukas neonacių rankose, o kiek tautų per amžius pati Lietuva niokojo ir skriaudė? Patys nepripažįstame savų klaidų - neonacių jau tapęs slaptas devizas už patriotizmo kaukės. Tik visai nesubrendęs protas ir kvaili argumentai iš istorijos gali trugdyti nematyti realios fašistinės grėsmės. Grėsmė jau yra, yra jos rezultatai. Ne tik Lietuvoje, bet ir pačioje Rusijoje. Ko jus kariuomenėje moko? Man patinka labiau taikus nacionalizmas, kuris labiau paplitęs Skandinavijoje, geriau mokėti daugiau už produktą, bet gamintą savo šalies, geriau jau kalbėti savo kalba, keiktis savo kalba, užuot perėmus rusų ar anglų, geriau jau grožėtis savo gamta, nei kitų šalių, bet kartu neužkertant kelio klestėti ir kitiems - švelnusis nacionalizmas žavi, tačiau, kai akivaizdžiai nacionalistai tampa neonaciais, man darosi koktu, nes primena filmą "Eksperimentas". Įgavę nesubrendusią galią mąstyti kaip nacionalistai, jie linkę išsidirbinėti ir išsigimti. Patariu pasižiūrėti filmą, kaip socialiniai vaidmenys iškreipia ir pakeičia žmogaus poelgius, nors buvo romūs avinukai, tokie kaip nacionalistai. Realybė ir poelgiai kitokie, nei nacionalistų kalbos - tai faktas.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Jei taip gerai išmanai istorija,tai dabartinis pasaulis ir pasaulis prieš 70 metų labai skiriasi. Tada nebuvo jokių NATO,Europos sąjungų ir t.t. Net Tautų sąjunga buvo tik fikcija,neveiksnus aparatas. Radikaliosios jėgos pasinaudojo politine,ekonominė situacija todėl ir atėjo be vargo į valdžią. Dabar kad į valdžią ateitų naciai yra neįmanomas dalykas, o ypač Lietuvoje tai tiesiog neįmanoma, NATO,Europos sąjunga ir kitos vakarų valstybės taip duotų strėlių naciams,kad nieko nebenorėtum. Dabar taip "mis tolerancija" tu čia skleidi komunizmo idėjas, visi lygus,visi patenkinti,visi draugai,visi su lygiom teisėm ir t.t. Nusiimk rožinius akinius ir pamatyk pasaulį koks jis yra iš tikrųjų... Tiesa LDK anksčiau ar vėliau būtų subyrėjus,nes mes nebūtume sugebėję išlaikyt tiek žemių,mūsų per mažai buvo, didžiąją LDK populiaciją sudarė svetimos tautos,bet ne tame esmė o žlugo LDK ne dėl to ,kad nebuvo tolerancijos o dėl lenkų. Kas karūną pavogė ir neleido Vytautui karūnuotis? Sulenkėję Lietuvos bajorai naikino Lietuva visomis prasmėmis... Ir mes dabar kalbame Lietuviškai tik žemaičių,paprastų mužikų,kaimiečių dėka nes jie nepasidavė jie kovojo,štai kur patriotizmas!!! Kaip K.Marksas ir F. Engelsas yra pasakė "Aš nesuprantu kaip tokia valstybė kaip Lenkija turi teisę egzistuot" čia pamąstymui... Rusijoje fašizmas įmanomas,tai galinga valstybė visi jos bijo. Kariuomenė saugo tokius kaip tu ir kvailą mūsų liaudį kuri varo ant kariuomenės ir peza vėjus apie nacius kariuomenėje. Iki Skandinavijos mums labai labai toli,net neverta apie tai kalbėti. Kiekviena idėja daugiau ar mažiau su laiku išsigimsta to nesustabdysi. Brutalius nacius kurie žudo,laužo tokius išsigimėlius reikia naikint.Bet tokių mes kol kas neturime ir abejoju ar turėsime.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na, atsiprašau, bet pats pradėjai argumentuoti iš istorinės pozicijos, o dabar sakai, kad tai daryti lyg ir neverta, nes pasaulis prieš 70 metų buvo kitos. Švelniai tariant, pats sau prieštarauji. Dėl kitų dalykų nebeskubu ginčytis, nes tai yra grynai požiūrio dalykas, lygiai tas pats dėl tavo istorinio komentaro, Skandinavijos ir apie kitus dalykus, kur mano požiūris daugeliu dalyku skiriasi, bet skirtybės nėra blogai, kol nepradeda viena kitai kenkti.

    P.S. Straipsnis yra apie neonacius, jų poelgius, o ne apie nacionalistus, kurie yra taikūs ir nekelia grėsmės. Toks įspūdis, kad dalis nacionalistų save laiko neonaciais ir ima čia lyg ir ginti savo pozicijas. Kaip tik tai ir rodo, jog turėjau tai parašyti, nes grėsmės visada dėl šio dalyko yra.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nieko aš sau neprieštarauju,tu dar mažai patyręs gyvenime ir nelabai supranti kas vyksta spėju kad dar mokykloje mokiniesi. Esmė tame,kad tavo straipsnis tik tavo subjektyvi nuomone, o mūsų visuomenė pirmai pasitaikiusiai progai tik ir ieško progų kaip apdrabstyt ir apšmeist kariuomene... Grėsmės visada išlieka dėl visko. Bet jei geriau išanalizuotum situacija pamatytum kodėl Lietuvoje neįmanomas nacizmas.

    AtsakytiPanaikinti