2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Chorų karai 2013: ketvirtos savaitės apžvalga. Meilės dainos





Sveiki visi,

Praėjo dar viena pavasarinė, bet labai žiemiška savaitė ir sekmadienį atgūžėjo naujas išbandymas „Chorų karų“ projekte, kuriame svečiavosi ir „Eurovizijos“ laimėtojas Aleksandras Rybakas, kuris taip pat kartu su choristais traukė savo dainuškas. Šios savaitės tema – meilės dainos ir lietuviškos, ir šiaip pasaulyje žinomi šlageriai. Nevyniodamas žodžių į vatą, iškart imsiu ir sureitinguosiu chorus pagal man palikusį įspūdį.

1 vieta. Vaida Genytė ir Policijos choras


Antrą savaitę iš eilės – mano favoritai. Net pats stebiuosi, kuo jie man patinka? Puikiai pasirinktas kūrinys! RebelHeart daina ir atlikta ne taip militaristiškai, kaip buvo pirmasis pasirodymas, o ir labai gražus dainos tekstas, aranžuotė, o kas paneigs, kad Vaida Genytė ne fantastiško grožio sutvėrimas? Tai daina, kurios norėjosi labiausiai pakartoti, kai perklausiau ir peržiūrėjau visus pasirodymus. Šaunuoliai.

2 vieta. 16Hz ir Kauno Studentiškasis choras


Praktiškai šiuo choru nesižaviu, bet viską man lemia ir imponuoja pasirinktas kūrinys, o šįkart jis buvo fantastiškas! Belinda Carlisle daina „Heaven Is A Place On Earth“ kažkada buvo savo laiku vienas populiariausių šlagerių pasaulyje. Kaunas moka išsirinkti kūrinius, kurie pakankamai pataiko į žiūrovo širdį, bet nereikia pamiršti, kad Kaunas yra patriotiškas ir palaiko ne tiek patį atlikimą, kūrinį, kiek patį Kauną – ten daugiausiai telkiasi ir lietuvių pagal tautinę sudėtį, kai tuo tarpu kiti chorai turi dvigubai perspjauti kartelę, kad surinktų žiūrovų balsus. Bet kokiu atveju, man šis pasirodymas tiko ir patiko. Tiesa, iš pradžių panos su tais perukais atrodė kaip transvestitai, gerai, kad juos po to pasirodymo metu nusiplėšė. Malačiai. 

3 vieta. Stano ir Benamių Spindulio choras


Ditkovskio daina „Mylėjau tau nežinant“ yra viena gražiausių ir subtiliausių dainų apie meilę Lietuvių muzikos industrijoje – tokia meilė, kuri nieko nereikalauja, tik būvimo, nereikalauja apkabinimų, aistros, susitikimų. Nepretenzinga dainos teksto prasmė mane nuolat stebina, kad meilė kartu tokia vieniša, šalta, tolima. Benamiai irgi moka rinktis kūrinius ir tokius, kur jiems labai tinka – kažkas vokalu padirbėja, o patys unisonu pastovi, palaiko vizualią aurą. Šiaip graži daina, pateikimas – man patiko.

4 vieta. ŠarkA ir šachmatinis Vilniaus choras


2010 metais šią dainą jau buvo pateikusi „Chorų karuose“ Irena Starošaitė ir purpurinis Vilniaus choras. Tąkart jie atliko gyvai, akapela – labai panašiai kaip Šarkos, tačiau tada viskas atrodė skoningiau – dūmai, jauki ir pakili kompozicija, o šis pasirodymas truputį šaltesnis dėl spalvų ir kėdžių – lyg lauktume stotyje meilės, bet reikia pagirti, kad Šarkos ir šachmatinis choras niekada nebūna nuobodūs, visada vis ką nors įdomaus scenoje pademonstruoja, o ir „Extreme“ daina „More Than Words“ labai jauki ir graži. 

5 vieta. Anatolijus ir Deimantinis Druskininkų choras


Netikėtas Jurgos kūrinys ir jos aranžuotė – patikote šįkart labiau nei bet kada – labai tobulėjate. Ar nebus taip, kaip su oranžiniu Lapatinsko Alytaus choru, kai šis pirmosiomis laidomis buvo nuolat prie iškritimo ribos, bet vis tiek nukako iki pat finalo. Turiu nuojautą, kad choras gali kitą savaitę dar neiškristi...

6 vieta. Vytautas Matuzas ir Indigo Panevėžio choras


Nepykit, chebryte, su jumis lyg ir viskas gerai, ypač patiko pirmieji du jūsų pasirodymai, tačiau šįkart klausiau, žiūrėjau, klausiau ir žiūrėjau, ir pražiūrėjau ir praklausiau, nes man pasirinktas jūsų kūrinys gražus, bet man jis labai toli nuo mano mėgiamų, o ir pats pasirodymas prasiklausė monotoniškai. Tiesą sakant, šįkart pasirodėte, man asmeniškai, blankokai. Sėkmės kituose pasirodymuose.

Štai ir viskas šią savaitę. Tokie įspūdžiai.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Pastebėjimas - 2010 Starošaitės Pumpurinio choro buvo "How deep is Your Love", o ne "More than words" :)

    AtsakytiPanaikinti