2017 m. spalio 30 d., pirmadienis

Scanorama 2017: Scanoramos filmų belaukiant

Sveiki,

Kas yra gerai pavasarį? Žinoma, „Kino pavasaris“. Kas yra gerai vėlyvą rudenį? Be jokios abejonės, „Scanorama“. Nors „Kino pavasaris“ jau tapo man tikra tradicija, tačiau šiemet į „Scanoramos“ šiaurės šalių kino festivalį susiruošiu pirmą sykį ir jau kruopščiai atsirinkau dešimt, mano galva, dėmesio vertų filmų ir jau lapkričio antroje pusėje nepagailėsiu nei laiko, nei užpakalio kino salės krėslui,  tad nekantraudamas laukiu viso šio gėrio.

Tradiciškai, žinoma, visų matytų filmų recenzijas kaip kruopštus mokinukas stengsiuosi čia patalpinti.

Vienas labiausiai laukiamiausių filmų šiemet šiame festivalyje yra rusų režisieriaus Andrey Zvyagintsev „Nemeilė“ – tokie darbai kaip „Leviatanas“ ar „Elena“ tiesiog buvo mane pribloškę, to paties tikiuosi ir iš šio filmo, kuris tarptautiniuose festivaliuose plėšė ne vieną apdovanojimą.

Antroje vietoje iš laukiamiausių tikriausiai yra švedų režisieriaus Ruben Ostlund‘o „Kvadratas“, kuris šiemet pelnė Kanų kino festivalyje „Auksinę palmės šakelę“. Nors nemėgstu satyrų ir perversinių filmų, tačiau reikia pamatyti, už ką Kanuose šis filmas taip patiko kritikams.

Trečiojoje vietoje vengrų režisierės Ildiko Enyedi filmas „Apie kūną ir sielą“, kuris Berlyno kino festivalyje pelnė „Auksinio lokio“ apdovanojimą. Žiūrėsime, kuo Vengrija kine dar gali mane nustebinti.

Yra ir dar ne viena gera kino juostą, tačiau palikime jas ateičiai, o juk neretai gi būna, kad peržiūri filmus ir favoritais laikytus filmus nustelbia visiškai atsitiktiniai filmai.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą