2010 m. gegužės 14 d., penktadienis

Homofobų kaukių galerija

Sveiki mielieji, kaip jūs gyvenate? Ką dabar girdite įsijungę radiją ar televizorių? Ką skaitote atsivertę laikraščius ar internetinį žinių portalą? Taip, vieną ir tą patį – gėjai, gėjai, gėjai. Žinot, man jau pradeda įgristi ta pati eskaluojama tema. Sakyčiau, kiek gi galima bylinėtis? Vienu atžvilgiu tai yra teigiama, kadangi žmonės pagaliau turi progos priprasti, kad visuomenėje yra ta integruota dalis, kuri jaučiasi užguita, tačiau kita dalis iš to naudojasi ir taip kurstoma dar ryškesnė homofobija.

Vienas geriausių pavyzdžių baisioji laida „Kakadu“. Prisimenu momentus, kada ši laida ypatinga puolė Astą Baukutę, jie sukūrė jos tokį įvaizdį, kad neva ji pati kalčiausia Lietuvos Respublikos pilietė. Ir netgi jau buvau tuo įtikėjęs, kol ši laida giliau nepalietė mano įsitikinimų. Galiausiai „Kakadu“ atskleidė savo veidą, jos vedėjai, nežinau, kas jiems rašo tekstus, tačiau yra didžiausi populistai Lietuvoje, dirgina ir kartu padlaižiauja žiūrovams. Žino, kad Lietuvoje daug homofobų sėdi prie TV ir kaip tik pritaria jų požiūroms. Na, sakyčiau, nieko blogo nepritarti tolerancijai, tačiau, kai laidos metu nuolatos eskaluojami žodžiai „pederastai“, „iškrypėliai“ ir dar visokie keiksmai, manau, verta susirūpinti, kur visgi veda mus homofobija?

Sako, reikia vaikus apsaugoti nuo gėjų, tačiau nuo neapykantos ir necenzūruotų žodžių jau niekas nebenori jų saugoti? Tai tik įrodo, kad svarbu homofobijai „prisidengti“ vaikais, o ne juos apsaugoti, vaikų priedanga, kaip kilnus poelgis pridengia neapykantą ir smurtą prieš kitos lytinės orientacijos žmones. Galiausiai kaip viename straipsnyje kažkas sakė, eitynės traumavo vaikus ir labai smarkiai. Traumavo ne spalvoti balionai ir vėliavėlės, bet įniršusi minia, kuri griovė tvoras, mėtė dujas ir keiksmus. Taip, tame tarpe su iššaukiančiais ir piktais plakatais stovėjo paaugliai, kurie pagauti neapykantos jėgos ir ekstazės, rėkavo šlykščiausius žodžius. Bet, juk pyktis ir keiksmai yra normalu, juk nenormalu yra taikingi gėjai. Vis dar vaikais labai manipuliuojama prieš visuomenės podiumą, tačiau realiame gyvenime yra visai kiti dalykai.

Nepatikėsite, bet ir vėl šia tema rašyti mane paskatino į pašto dėžutę plaukiantys pasisakymai; jų būna pačių įvairiausių – smerkiantys ir palaikantys. Nutariau, kad neverta tylėti ir reikia rėkti. Bet dažnas lietuvis nežino, ko rėkia, svarbiausia gi garsiai rėkti. Manau, homofobams reikia pagaliau atvirai pripažinti, kad jie nekenčia gėjų, jų bijo arba negali į juos žiūrėti, kas, aišku, nebūtina. Gana dangstytis šeimos vertybėmis, niekada neskaitytos Biblijos lapais ir vaikais. Kaip galiausiai kažkas teigė, jau daržilinukai drąsiai gali tau paaiškinti, kas yra gėjus ar lesbietė.

Mane iš vis papiktino ponas Petras Gražulis. Taip, tas pats homofobų ikona ir super žvaigždė. Taip, tas pats, kuris pudrino apie šeimos vertybes, taip, tas pats, kuris kalbėjo apie Biblijos šventumą, kuris savo padažytomis blakstienomis ir giliomis žydromis akimis pudrino apie meilę vaikams ir kūrė įstatymus, kaip juos apsaugoti nuo gėjų niekadėjų. Taip, tas pats eitynių dieną tapo nesutramdomas žvėris. Jūs pagalvokite, jis užsakė mėšlo priekabą, manydamas naiviai, kad galės vartytuvu apdergti gėjus. Mūsų šventeiva netverdamas pykčiu, čiupo garsiakalbį ir skatino nepilnamečius ir šiaip susirinkusius stoti į mūšį ir išskersti gėjus. Taip, jis skatino fašistines idėjas, bandė prasiveržti pro policiją, bet buvo suimtas. Aišku, dabar Gražuliui yra iškelta byla dėl tokio kurstymo. Bet aš noriu atkreipti dėmesį, kad Petriukas ir parodė savo tikrąjį veidą. Už visų Biblijų, už visų meilių ir šeimos vertybių, kuriuos taip subjektyviai gynė laidose, jis parodė, kad gali ir tuos pačius vaikus skatinti kraujo praliejimą, Bibliją ir Dievo įsakymus sulaužė kaip tikras demonas, juk tikro kataliko pareiga yra mylėti kiekvieną žmogų taip kaip save, net priešus, lyg taikingi gėjai būtų jam priešai. Na, žodžiu, eilinį kartą Petras susidirbo, o dalis apšalusių ir apsvaigusių tautiečių jį vis tiek laiko didvyriu. Taip, čia tokie dalykai esti ne Ganoje, ne Mozambike, bet Lietuvoje.

Pikta, juokinga ir graudu, kad prie tokių demonų kaip Gražulis, niekas per daug lįsti nenori. Bet juk jo ryški neapykanta seksualinėm mažumom yra akivaizdi. Šiandien vėl stebėjau Seimo posėdį, valstybės žmonės kalbėjo ypač rimtom temom, kaip pagerinti žmonių gyvenimą. Kodėl tokiuose debatuose niekada neišvysi Gražulio? Jį pamatysi tik tada, kai reikia kalbėti apie seksualines mažumas. O jei jų nėra, tai jis visada suranda pretekstą, kad jie yra kalti. Kažkada žurnalistė paklausė jo apie moters teises šeimoje, o Petras tiesiai šviesiai beria apie gėjus... Įdomu, kame jo neapykantoje yra ta priežastis? Kažkas, manau, vis tiek turi būti ir slypėti už tos barikados. Juk nepaslaptins, kas garsiausiai rėkia, tas ir pats tuo užsiima. Ar tik Petriukas savo praeityje neturėjo nuoskaudų, pvz.: nelaimingo romano su berniuku? Ak, kad ir kaip ten bebūtų, pripažinkim, kad be tokio juokdario, kaip Petras Gražulis, Lietuvoje būtų mažiau spalvų. Bet kitą vertus, geriau taikinga ir vieninga visuomenė, nei tokie demonai – šventeivos kaip Petras Gražulis.

Ačiū už dėmesį, Jūsų Maištinga Siela

8 komentarai:

  1. Sekant tavo straipsnius man susidarė nuomonė, kad tu pats gėjus. Todėl norėčiau paklausti..ar taip ir yra? kartais geriau tiesiog nutylėti negu meluoti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks skirtumas! Pasaulis ir taip išprotėjęs! Komentuoti reikia straipsnį, o ne mano orientaciją. :P Labai jau nekorektiškas klausimas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Negaliu likt abejinga tokiam straipsniui. Pagirtina, kad turi savo nuomonę, bet mano nuomone Tu šališkas. Lietuva tikrai negali pasigirti tolerancija, supratingumu, bet ar homoseksualai gali? Aš juos palaikau, suprantu, pateisinu, bet ar toks ažiotažas buvo būtinas? Juk buvo ir taip aišku, kad tokių "demonų" kaip Petras Gražulis bus ne vienas, o didžioji dauguma. Kam stengtis tokiais drastiškais būdais neva siekti savo teisių. O kas buvo pasiekta? Nieko! Dar didesnis priešiškumas. Galbūt homoseksualų atstovai pasakytų, kad paradas tai indelis į ateitį, į savo teisių reikalavimą. Bet, gerbiamasis, Maištinga siela, nejau Tu išties taip naiviai žiūri į homoseksualų paradus? Manai tai tyra, graži meilės šventė? Kam juos idealizuoti? Kaip tarp heteroseksualų pilna kvailių taip ir tarp gėjų. Ir mano nuomone, būtent ta nedidelė jų grupelė ir susirinko parade reikalaudami pripažinimo, teisių. Pažįstu gėjų porą, jie iš mažo miesto kur visi viską žino. Ir visi viską žino apie juos, bet jie niekada nesireklamavo, nesibučiavo parke ant suoliuko (Man lygiai taip pat nemalonu matyti heteroseksualus besiglamžančius, tai čia nenoriu išskirti tik gėjų), jie tiesiog gyvena ir myli, kaip ir kiekviena pora. Tai kam tada reikia paradų? Kam? Norėjot atkreipti į save dėmesį ir atkreipėt, džiugu jei homoseksualai vadovaujasi logika: "Geriau jau tegul apie mus kalba bogai, negu nekalba nieko", nes jei ne, tai jiems paradas nepavyko. Jei atvirai nesutikau nei vieno žmogaus, kuris palaikytų šitą spektaklį, tarp prieštaraujančių, beje, ir mano jau minėta gėjų pora.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Iš tavo nuotraukų (koks normalus bernas dėliotų sau ant galvos drugelius bei šypsotųsi kaip merga), minčių čia parašytų ir tavo atsakymo į klausimą auksčiau (nes negėjus atsakytų: NE, AŠ TIKRAI NEGĖJUS.) tampa aišku kad pats esi pydaras..nebijok to pripažinti, tau pačiam bus lengviau gyventi. Sėkmės toliau rašant.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už tokį "normalų" komentarą,deja, net neišdrįsta pasirašyti, aišku, mano drugiai tikrai yra nenormalūs, palyginant su tavo "tikro vyro" suvokimu, pats ką tik tai parodei. :D Sekmės toliau siaurai žiūrint į pasaulį! Dar kartą parodei, kad daug lengviau iškart nuteisti, užuot pateisinus. Ir dėl tokių kaip Tu, šis blogas ir toliau egzistuos sekmingai. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir apskritai, pagalvokite tie, kurie kalbate. Negi iš tikrųjų jūsų protas daro tokias išvadas: jeigu bernas rašo apie toleranciją, gėjus ir t.t. jis automatiškai taip pat tokios pat lytinės orientacijos? O jei dar neatsako į klausimą, kai jo tiesiai šviesiai klausiama, tai aišku, kad jis toks! Va toks ir yra žmonių išankstinis nuosprendis, nes žmonės nusprendė, kad puolamas žmogus privalo gintis, jeigu jis yra nekaltas. Tačiau aš kaltas nesijaučiu, todėl kovoti su absurdu nežadu, tegu, jei nori, jis ir toliau čia reiškiasi, tai tik dar labiau pagrindžia mano įsitikinimus, galiausiai niekas nedraudžia turėti savo nuomonės, bet kad jinai būtų nors kiek diskutuotina ir lojali, užuoti primesta kaip sausa replika. Manau, tiesiog gal tėvai nemokė etiketo, todėl į tokius komentarus, kaip vienas protingas man žmous patarė, neverta kreipti dėmesio! Ačiū. Liekit toliau savo šiukšles :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. matau, dingo nuotrauka su drugeliais ;DD

    AtsakytiPanaikinti