2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

Trečioji 2017 m. Nacionalinė Eurovizijos atranka: įspūdžiai ir komentarai



Sveiki, skaitytojai,

Praėjo dar viena savaitė ir nutariau, kad vėl verta brūkštelėti apie šeštadienį įvykusią Nacionalinę Eurovizijos atranką į 2017 metų Euroviziją, kuri vyks Kijeve. Ir šįkart pasidalysiu tomis dainomis, kurios patiko ir vertos jeigu neatstovauti, tai bent jau patekti į kitą atrankos etapą.

Taip, šioji atrankos dalis, man atrodo, buvo kol kas pati stipriausia, o pati nykiausia – pirmoji. Pasirodė įdomioji Vilija, kuri bandė padaryti įspūdį keistoku kūriniu, kuris visai patiko užsieniečių klausytojams (bent tą pastebėjau iš komentarų), o štai komisijai jos kūrinys absoliučiai nepatiko. Man asmeniškai Vilijos sceninis įvaizdis buvo daug įdomesnis nei pati daina, nes dainai kažko lyg ir pritrūko...

Daug pagyrų sulaukė Greta Zazza, kuri atliko modernų ir šiuolaikišką kūrinį, tačiau nei jos pasirodymas, nei daina, kuri pakerėjo komisiją, man asmeniškai nepatiko. Gal problema, kad tokios muzikos apskritai nelabai mėgstu? Greta šovė į aukštumas ir pirmu numeriu pateko į kitą etapą. Kad ir kaip toliau jai seksis, nenorėčiau, kad šis kūrinys atstovautų Lietuvai.

Merginų grupė „Strėlės“, atsiprašau, norėjo atrodyti tarsi mokinukės, kas sveikintina, nes tos modernios kampuotos suknelės baisiai ant tos scenos atrodo, tačiau subtiliai atlikta daina „Šunsnukis“ pasirodė nuobodi ir po vienos minutės išlėkiau į virtuvę užkandžiauti, nes nepadarė absoliučiai jokio įspūdžio...

Milda Martinkėnaitė ir Saulenė buvo absoliučiai nuobodus duetas. Pernykštė Saulenės daina man taip patiko, o šiemet tiesiog kažkoks košmaras. Pabaigoje reikėjo, kad jas pervažiuotų koks traktorius ir tai būtų toks įspūdis, o dabar tiesiog ne duetas, o Jehovos liudytojos prie durų.

Marius Petrauskas be galo nuoširdus ir taip stengėsi, tačiau nežinau, kokia turi gerumo baladė ir atlikėjas, kad galėtume siųsti tokią dainą, nes tokių būna kasmet apie dešimt pačioje Eurovizijoje ir tikrai ne visos įveikia pirmąją barjerą. Bet geriau už Lacko iš pirmojo etapo.

Virgis Valuntonis turi itin sodrų ir gražų balsą, tačiau daina absoliučiai nuobodi, bet labiausiai mane nustebino jo apranga – baisu! Tas odinis švarkelis, išryškinantis pilvą, absoliučiai nederėjo ir priminė kažką iš Gariūnų, kurie suka ratus... Daina nuobodi, įvaizdis košmaras, bet bent balsas geras.
Merginų grupė „Hit“ – šablonų šablonas. Kaip sunku susidainuoti grupėje ir, atrodo, kad kaip solo atlikėjos jos daug geresnės, tačiau daina nepatiko, o įvaizdis – trys kebabai folijoje man nepadarė jokio įspūdžio, o štai batus dar ilgai atsiminsiu. Gaila, apie dainą to pasakyti negaliu.

Ieva Zasimauskaitė ir Vidas Bareikis, pamaniau, nuo pirmųjų kadrų, kad va čia tai bus... Scenografija, žaismingumas, tačiau daina tokia siaubinga, kad nesiklausyčiau net tada, kai jau nieko nebeturėčiau mp3 grotuve. Daina košmaras, o ne daina.

Erika Astrauskaitė, kad ir kaip ji man patiktų, šįkart yra viena iš tų dainų, kurios slinko ir praslinko. Nebuvo, kad sunervino, bet ir nebuvo: va, šita tai gerulė daina! Tiesiog šįkart tokia vidutinė, o juk ir per vidurį kažkas turi užimti pozicijas.

Gražvydas Sidiniauskis turi išties puikų balsą ir Stano prastūmęs jį į televizinę rinką tikrai nesuklydo. Gražiai atliko gražią dainą, tačiau dainos vis tiek nesiųsčiau į Euroviziją.

Vienas baisiausių pasirodymų buvo Dovydas Petrošius: nei daina, nei sceninis judesys, nei ta baimė besipilanti iš akių ne tik nepadarė įspūdžio, bet buvo nuobodu ir net šiek tiek nejauku žiūrėti. Nepasiruošta iki galo...

Tai kas man iš viso to tą vakarą patiko? Aišku, kad Lolita Zero! Nuostabus parodijuojantis pasikėlusias divas pasirodymas. Gytis Ivanauskas puikiai padirbėjo ir, galvoju beveik Jazzu žodžiais, kad pernelyg mes rimtai žiūrime į tą Euroviziją ir reikia mums karnavalo ir kodėl Lolita negalėtų atstovauti, juolab, kad užsieniečiams pasirodymas patiko, o kai kurie supeikė, o supeikė tik tie patys nieko nesuprantantys lietuviai užsienyje.


Kita daina, kuri man patiko ir patiko ypač atlikimas, buvo „Fusedmarc“. Nežinau, ar siųsčiau po Lolitos pasirodymo į Euroviziją, tačiau kažkaip man toji mergaičiukė tiko ir patiko.


Aišku, lengviausia kritikuoti, o štai nueiti, sukurti ir padaryti gerai gali iš tikrųjų ne kiekvienas, todėl visos vidutinybės ir nepavykę sprendimai tik dar labiau numargina visą šią atranką, o tai juk nėra blogai.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Skoniai skiriasi - ta paskutinė paminėta mergaičiukė paprasčiausiai nepatraukli, o Strėlių dueto daina, beje, labai subtili ir nešabloniška, reikėjo neiti į virtuvę ir įsiklausyti. Ivanausko Lolitą žiūrėti buvo na neskanu, ketinus prieš tai eiti užvalgyti po tokio pasirodymo tas noras būtų dingęs.

    AtsakytiPanaikinti