2021 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Demaskuok homofobą: Igor Jelinčuk (Igor Jelincuk) linki gaidžiui padvėsti

Sveiki,


Iš pažiūrų mielas, švelnus vyrukas Igor Jelincuk (tikriausiai Igor Jelinčuk), kuris savo jau ištrintoje facebooko paskyroje dalijasi kačiukų ir mažamečio sūnaus nuotraukomis rašinėja gąsdinančius ir grasinančius įspėjimus į privačius profilius homoseksualams. Homofobija! Keisčiausia, kad jis rašo ne tiek su klaidomis, kiek tapatindamasis, cituoju: „mūsų Lietuvos bičai“, nors pats, kaip suprantu, pagal vardą ir pavardę yra net ne lietuvių kilmės ir dažnu atveju, kad ir kaip palaikau tautines mažumas, jie dažniausiai būna patys tų "bičelių" neapykantos aukomis, todėl netikiu jo susitapatinimu su "bičeliais". Nebent čia taip neapykanta vienija?

 

Homofobas neturi teisės žeminti, niekinti ar kitaip kelti agresiją ir nesaugumo jausmą žmonėms ar iš jų tyčiotis. Pasisakau apie absoliutų šių asmenų viešinimą, kurie skleidžia neapykantą ir menkina kitus dėl savo įsitikinimų, nusistatymų, įtikėtų mitų ar savo asmeninių nelaimių, prastos nuotaikos apie kitokius asmenis. Lietuvos Respublikos įstatymai gina bet kurio lietuvio teisę egzistuoti ir mylėti bet kurį asmenį, nesigėdijant ir neslepiant savo jausmų kitų „patogumui“. Ši iniciatyva viešinti homofobinius komentarus kilo iš paskatos kurti saugią internetinę erdvę ne tik LGBTQ+ nariams, bet ir mūsų visų vaikams. Manau, kad tik toks pavyzdys gali padaryti esminį pozityvų pokytį mūsų visuomenėje. Šie nekentimo įrašai publikuojami ne dėl piktų asmenų pažeminimo, noro sukelti jiems gėdos jausmą, bet priešingai – iš pilietiškumo jausmo kurti visuotinio saugumo jausmą visiems žmonėms, įskaitant ir patį komentatorių. Skaitydami jų komentarus, daugeliui nebeturėtų kilti klausimas, kam reikia eitynių, viešintis, kovoti už teises, nes homofobiški pasisakymai bei tų asmenų kaltinimai ir yra toji pagrindinė priežastis. Žinodami, ko tikėtis iš vieno ar kito asmens, galime apsisaugoti ir išvengti agresijos, neapykantos. Primenu, kad nusistatymai, raginimai susidoroti ar kaip kitaip menkinimą demonstruojantys komentatorių pasisakymai nėra traktuojami kaip „nuomonė“. Neapykantos nusikaltimai viešojoje erdvėje apskritai neturi būti traktuojami kaip „nuomonė“, kadangi tai žemina kitus asmenis, kelia nesaugumo jausmą. Šis tinklapis pasisako tik už saugumą, toleranciją ir meilę.

 

Jūsų Maištinga Siela


4 komentarai:

  1. Sveiki, kreipiuosi dėl šio Jūsų teiginio: “Keisčiausia, kad jis rašo ne tiek su klaidomis, kiek tapatindamasis, cituoju: „mūsų Lietuvos bičai“, nors pats, kaip suprantu, pagal vardą ir pavardę yra net ne lietuvių kilmės.”

    Kaip suprantu priešpastatote Igoro Jelincuk homofobijai savo ksenofobija?! Norint rašyti “mūsų Lietuvos bičai” reikia būti etniniu lietuviu? Pagal Jus tautinėms mažumoms nevalia vadinti Lietuvos sava?!

    Jūsų skaudinantis požiūris į tautines mažumas yra ne ką blogesnis už Igor hate speach!

    Julija

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Priežastis, kodėl parašėte šį įrašą yra labai paprasta. Jūs ieškote teiginio, kad esu ne ką geresnis už homofobą. Galimas daiktas. Tačiau vaikštome labai plonu ledu, vienus gindami, kitus galime įskaudinti. Tas tiesa ir dabarties aktualijų lauke, tokių pavyzdžių pilna. Visada palaikiau tautines mažumas ir šiaip besisvečiuojančius mūsų šalyje, nei su vienu agresyviu nesu susidūręs ir diskusijose apie tautines mažumas visada palaikau juos. Igorio atvejis įdomus tuo, kad „mūsų Lietuvos bičai“, kuriuos jis suvokia kaip angelus sargus, tvarkančius gatvėje agresyviai reikalus ne pagal LR įstatymus, yra jo tariami draugeliai, bet tai dažniausiai yra slengas, įvardijantis Lietuvos nacionalistus, kurie patys rėkia, kad nekenčia imigrantų, žydų, lenkų ir yra linkę stigmatizuoti. Yra ne vienas agresijos atvejis. Visgi man keista, kad Igoris tapatinasi būtent su nacionalistiniais bičeliais, kai pats gali tapti jų auka – tai dirbtinas jo tapatumas su „bičeliais“, bet Jūs, žinoma, tyrinėkite mano ksenofobiją, tyrinėkite, ieškokite priekabių ir jų, žinoma, rasite.

      Panaikinti
  2. My name is Stephanie Janet .This is a very joyful day of my life because of the help PRIEST OSAS has rendered to me by helping me get my ex husband back with his magic and love spell. i was married for 6 years and it was so terrible because my husband was really cheating on me and was seeking for a divorce but when i came across PRIEST OSAS email on the internet on how he help so many people to get their ex back and help fixing relationship and make people to be happy in their relationship. I explained my situation to him and then sought his help but to my greatest surprise he told me that he will help me with my case and here I am now celebrating because my Husband has changed totally for good. He always wants to be by me and can not do anything without my present. I am really enjoying my marriage, what a great celebration. I will keep on testifying on the internet because PRIEST OSAS is truly a real spell caster. DO YOU NEED HELP THEN CONTACT PRIEST OSAS NOW VIA EMAIL:Unsurpassed.solution@gmail.com or call
    WhatsApp +1(419) 359-4367
    He is the only answer to your problem and make you feel happy in your relationship
    https://unsurpassedsolution.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  3. My wish right now is that God should continue to bless Dr Emu for his good works towards the life of those people who are heart broken. My name is Michael DeBruin and I am from the USA, it's been a while since my lover's attitude changed from being the caring type she has been to me, but later turned out not to be caring at all. But not long, I later discovered that my lover was having an affair with someone else. and also she told me she doesn't need me after all we pass through then a friend told me about a spell caster. that with the spell I will get back my woman, I took his cell number then called him and also what's-app him which he reply to me and I did some sacrifices to the spell man and he bought the items for me which he used for the sacrifices and later called me that before 48 hours my love will come back to me and now we are more in love with each other than ever. you can reach him on WhatsApp +2347012841542 or reach him via mail ; emutemple@gmail.com , my lover returned back and broke up with the other guy she was having a relationship with... Thank you Dr Emu.

    Https://emutemple.wordpress.com/

    Https://web.facebook.com/Emu-Temple-104891335203341

    AtsakytiPanaikinti