2009 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Odė mūsų Karvėms


Šiandien jums siūlau susipažinti su labai keistu, jautriu, mielu ir kartais baugiu gyvūnu - Karve. Galbūt nustebsit, kiek mažai žinojome apie šį naudingą gyvūną. Taigi, pasikniasiojau po internetą ir štai ką pavyko rasti:



Vikipedija pasiūlė moksliškai pažvelgti į karves:



Naminis jautis, arba jautis, mot. lyties. – karvė (lot. Bos taurus, angl. cattle, cow, bull, vok. Hausrind) – jaučių (Bovinae) pošeimio dykaraginis domestikuotas žinduolis. Turi didelę ekonominę reikšmę gyvulininkystei bei pieno (karvės), mėsos, odos perdirbimo pramonei. Karvė yra šventasis gyvulys induizme. Pradėti jaukinti maždaug prieš 8000 m., iš pradžių Indijoje,

Keli faktai apie Mūsų karves, kurių galbūt nežinojot (radau pavienius sakinius internete, komentarai mano skliausteliuose):

1 Apie karves gražiai atsiliepia Vaižgantas romane "Pragiedruliai". ( Na joo...)

2 Kultinis serialas "Karvė ir viščiukas". Gal nereikia sakyti, kas jame atliko "Superkarvės" vaidmenį? (Kurgi nepamirši)

3 Amerikiečiai nustemba pamatę gyvą karvę. Gyvai ji jiems atrodo kur kas įspūdingesnė. (Nenuostabu, juk jie amerikiečiai...)

4 Daininikas Vaidas Baumila: "Aš - miesčionis, bet karvę esu matęs" (O už uodegos melžiai?)

5 Karvė paduota į teismą dėl užpuolimo ( Įspūdingas straipsnis, kaip karvę partrenkė Opel ir už tai šeimininkė prisiteisė pinigėlių, o kas atlygins karvei?)

6 Sapnininkas: Karvę melžti - geras uždarbis. (Nepamenu, kad ją būčiau sapnavęs)

7 Parduodu 3 veršių karvę, veršiuosis spalio pabaigoje, gera, pieninga. linari20@gmail.com (Skelbimas gan senas... Tikiuosi karvutė neišėjo į dešras)

8 Knyga. Seth Godin - Purpurinė karvė (Gal kas skaitėt?)

9 Karvės yra viena iš nedaugelio žoleėdžių rūšių, bado metu tampančių kanibalais. ( O čia tai geras, net nežinojau...)

10 Senoves graiku gydytojai piena vadino "baltuoju krauju", padedanciu isgydyti ivairiausias ligas. ( Bet juk ne tik karvėms tas tinka...)

11Karvė per savo gyvenimą duoda apie 200000 stiklinių pieno. ... (Niekad tiek neišgerčiau...)

12 būtum protingesnė karvė žinotum, kad kapučino yra kavos rūšis. kvaila karvė=bloga karvė ( Niekada neskaitykite delfi komentaru... Bet idomu, ka norėta tuo pasakyti?)

13 Karvės pienas nepritaikytas mažų vaikų mitybos poreikiams (aha, tai dabar vargšė karvė kalta, ar ne???)

14 ne visada juoda karvė+balta karvė= marga karvė ;] nuo karvių veislės priklauso.ir iš žalmargės gali padaryt baltą :] žiūrint kuo sėklinsi (Nieko nesupratau, bet patiko, kas rašė, tam fantazijos nestinga...)

15 Paprastai telyčias sėklina, kai jos sveria 320 – 360 kg, kitaip tariant, jos yra trijų ketvirtadalių suaugusios karvės (16 – 18 mėnesių) masės (OMG, be komentaru...)

16 Mus užpuolė karvė. Pasirodo, Latvijos miškuose gyvena pusiau laukinės karvės ( O geras! O Lietuvoj kodėl nėra???)

Aptikau keletą anekdotų apie mūsų karves:

Ganosi jautis, žiūri eina graži karvė. "Peršoksiu per tvorą, prieisiu prie jos ir sakysiu: aš jautis su dideliu by.." galvoja jautis. Šoko, by.. užkliuvo už vielinės tvoros... Nukrito jautis anapus tvoros ir guli. Prieina karvė ir sako:- Aš karvė su didele py...- O aš jautis ... tiktai jautis...
***************
Dvi karvės skerdykloje. Viena karvė kitai:- Ei, a tu čia pirmą kartą? - Tai ne bl**, antrą..
***************
Gano valstietis pakelyje karvę. Pavargo baisiai. Ogi žiūri – „Mersedesas“ artinasi. Sustabdo ir prašo vairuotoją pavėžėti iki namų.– Gerai, – sutinka šis. – Bet kur mes dėsim tavo karvę?– Tai karvė iš paskos gali lėkti.Važiuoja 200 km/h greičiu, karvė iš paskos bėga. Po kurio laiko karvė ima mirkčioti kaire akimi.– Ko tavo karvė mirksi?– Matyt, lenks.
*******************
Vyras zmonai: tu esi karve! Zmona: jei as karve-tai tu zoofilas!
*****************
Plaukia karvė vandenynu ir sutinka banginį. Banginis klausia:– Karve, kur plauki?– Į pietus.– Kvaile! Pietūs yra kitoj pusėj!– Ai... vis tiek nenuplauksiu...
****************
Kodėl žmonėms geriau neturėti karvių? Nes žmonių požiūris keistas...

Idealizmas: Turi dvi karves. Apsivedi ir tavo partnerė jas melžia. Realizmas: Turi dvi karves. Apsivedi, tačiau karves ir toliau melži pats. Bendras jausmas : Turi dvi karves. Vieną parduodi ir nusiperki bulių. Pesimizmas: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes bijai, kad pienas gali būti surūgęs. Optimizmas: Karvės pasimelš pačios. Fašizmas: Turi dvi karves. Vieną jų sušaudai ir sušeri kitai. Socializmas: Turi dvi karves. Abi paskerdi ir suvalgai, ko nespėjai suvalgyti - parduodi ir perki vieną karvę. Komunizmas: Abi karves numarini badu, o paskui maitiniesi dvėselėna. Kapitalizmas: Turi dvi karves. Jas melži, bet badauji, nes reikia nusipirkti trečią. Klaida: Turi dvi karves. Su viena iš jų apsivedi. Žiaurumas: Turi dvi karves. Vienos iš jų nemelži. Debilizmas: Turi dvi karves. Jų nemelži , nes nežinai, nuo kurios pradėti. Principingumas: Turi dvi karves. Jų nemelži todėl, kad. Romantizmas: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes niekaip negali atsižiūrėti į dideles mėlynas jų akis. Užimtumas: Turi dvi karves. Bet pieną vis tiek perki parduotuvėje, nes taip greičiau. Sultonas: Turi visą haremą karvių. Jų nemelži, nes jau daugiau nebegali. Egzistencializmas: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes... Kokia prasmė? Programavimas: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes tai hardware problema. Windows: Naujoji karvė "Višta" ės dvigubai daugiau žolės ir greičiau lakstys. Gyvūnų globos draugija: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes tai gyvulio išnaudojimas. Nuvažiavusio stogo aspektas: Turi dvi karves. Jų nemelži, nes nuvažiavęs stogas nuspaudė pirštus. Bebrų aspektas: Bebrai ėda karves bei medžius. Kaimo realija: Turi dvi karves. Jas melži, melži, melži, o vistiek šūdas gaunasi. Tėvų problema: Turi dvi karves. Vieną šiaip ne taip ištekini už asilo. Dar viena tėvų problema: Turi dvi karves. Jos melžia tave visą gyvenimą. Valstybinė problema: Arkliai duoda mažai pieno, o karvės blogai aria, todėl kyla emigracija, kuriai stabdyti reikalingi karvių vardų rašybos pakeitimai. Narkomanų problema: Mėlynos karvės suėdė žolę. Vietinės pramonės problema: Kiniečiai gamina pieną iš sojos atliekų, norint išlikti konkurencingiems, reikia gaminti pieną iš karvių atliekų. Sąmokslas: Dėl visų šių problemų kalti žydai.
***************
Ar žinote, kad didžia karvė rekodininkė užfiksuota Čilėje? (Tikiuosi Černobėlis nekaltas...)

O MORALAS KAME?

O moralas tame, kad nesvarbu kokia ta mūsų karvė bebūtų, ji yra nuostabus gyvūnas, galbūt net asmenybė, juk ir karvės turi savo temperamentą ir asmenybę. Mylėkita karves, nes karvė protingas gyvūnas. Ir gerai pagalvokime prieš kam nors sakydami "Kvaila kaip karvė"...

P.S.
Karvės Valdo!
Informaciją apdorojo (neatrajojo) Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą