2009 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Kas ta homofobija ir su kuo ji valgoma?



Sveiki mielieji, šiandien berniukai ir mergytės, noriu jus supažindinti su homofobijos apraiška Lietuvoje ir hiperaktyviose internetų komentarų skaidulose. Kaip jau sakiau, mano saitas pasisako už lygias teises į laisvą tikėjimą ir taip pat į savo orientacijos prigimtį, neslepiant bei nieko nesmerkiant. Bet kažkam laisvė būti kitokiam atrodo amorali ir net iškrypėliška, todėl šie žmonės pelnytai yra vadinami smerkiantys parazitai, o jei jų smerktinumas nukreiptas prieš homoseksualius asmenis, jų iškrypęs smerkimas vadinamas HOMOFOBIJA, užsirašykite, vaikai, tai į savo žodynėlius. Kad labiau jus su šiuo nelabai gražiu reikalu supažindinsiu, tiesiog pateiksiu gryną pavyzdį iš delfi platybės vandenų. Straipsnis ir atrinkti gražiai "motyvuoti" komentarai. Galite pasigrožėti žmonių siaurumu, neišprusimu ir sovietinių laikų propagavimu. Silpnų nervų skaitytojam geriau neskaityti.

KLAUSIMAS: manau, kad esu homoseksualus, tačiau nenoriu tokiu būti. Tai sukelia man daugybę problemų ir spėju, jog tai pagrindinė depresijos, kuri tęsiasi ne vienerius metus, priežastis. Pradėjau tai jausti kai man buvo apie 13 m. kreipiausi į psichologą bei psichiatrą, vartojau išrašytus vaistus nuo depresijos, tačiau niekas nepadėjo. Ketverius kartus mėginau nusižudyti, tačiau man vis nepavykdavo, todėl niekam apie tai nepasakojau. Dabar man 17 m., aplinkiniai sako, kad man depresija todėl, kad nedirbu ir nesimokau, tačiau aš žinau, jog priežastys kitos. Nugrimzdau į depresiją todėl, kad esu gėjus ir nekenčiu savęs už tai. Homoseksualus potraukis prieštarauja visiems mano vidiniams įsitikinimams. Noriu būti normalus, vesti ir susilaukti vaikų, kaip visi kiti. Metų metus neigiau savo seksualinę orientaciją, todėl ir susirgau depresija. Tačiau vis vien nieko negaliu padaryti su savo potraukiu.

K-O-M-E-N-T-A-R-A-I

Lialia: manau, kad tai užsakytas stripsnis (kryptis nenustatita)

Nesvarbu:mano geriausias vaikystes draugas del to nusizude pries 2 metus,nieks is draugu nezinojome apie jo seksualine krypti,ir kokios yra jo depresijos priezastys,tai ishaishkejo tik per laidotuves ,jis labai tai slepe,buvo tik keleta itarimu,galiausiai aplankau ji tik kapinese...padekim vieni kitiems kol nevelu,nereikia bijot apie tai kalbetis,as ir kiti draugai bijojom paklausti,nes bijojom izeisti,dabar per velu,o kaltes nashta slegs visa gyvenima (Antihomofobinė)

Ieva: bet dirbti ir mokytis tai tikrai reiktu!!!!!!! (kas čia per komentaras?)

Mindaugas: Pabandyk pasiduoti su mergom, o tada ziurek. Gal ne gejus tu o bisexual'as (Ką jis tuo norėjo pasayti?)

Marozas: kaip bl vyras vyra gali mylet slykstu net pagalvot (ryški homofobija)

Opa: KO CIA DELFI PASTOVIAI APIE GEJUS STRAIPSNIUS RASO?? GAL GEJAI DELFI VALDO? (konkreti pozicija nenusakyta, bet galima nujausti, kad homofobiškų paskatų).

Zyp: Man 25 m., nuo 14 m. supratau, kad vaikinai netraukia ir mazdaug iki 20 m. gyvenau zinodama, kad esu "nenormali", po to ivyko tam tikri pasikeitimai gyvenime, kai pradejau galvoti apie vaikus, seima, bet niekaip negalejau saves priverst ta seima isivaizduoti kaip vyro ir moters sajunga. 3 m. taip stengiausi, kol vistiek isimylejau moteri. Kazkokia kova su vejo malunais, vistiek busi toks koks esi, gali isteketi, sukurti tradicine seima, bet nuo saves vargu ar pabegsi. (Matosi nuoširdus komentaras, bet nuokada jis gali ištekėti???)

Daktaras:Daktarui Aiskaudai,
Tamsta turit shizofrenijos simptomu, noras sau priskirti neturimas pareigas, titulus ar net svetimus vardus.
Silpnaprotyste ir shizofrenija yra rimtos ligos, reikia kreiptis i gydytojus.
Pades kiek kgales.
Del homoseksualizmo, tai negaliu nieko pasakyti, bet aishkiai matosi, kad ta tema jus labai domina, matyt aktualu.
Matyt jauchiates nepilnavertis ir bandote uzhmaskuoti tai skelbdamasis daktaru, neapykanta gejams ir pan.
Manau pripazhinkit save gejumi - palengves.
Tik nereikia "kliatvu" kad esat normalus.
Normaliems vyrams geju problemos nerupi, jie turi kitu interesu, nei pastoviai deklaruot teigiama ar neigiama nusistatyma. (Homofobija!)

Orinta: Autoriau.. parašyk man e-mail'u, padėsiu gal kaip nors :) Psichiatrai, psichologai, antidepresantai lietuvoj tikrai nepadės... P.S. esu bisex, man 21m. Visi kiti komentatoriai nekreipkit dėmesio į šitą mano post'ą... (gelbėtoja)

Sw: Bet kuri lytine orientacija yra normali. Nera normaliu ir NEnormaliu. Nusiramink, berneli, ir ziurek kaip toliau pakryps tavo gyvenimas. Nera ko pergyventi - tu esi VISISKAI NORMALUS. Tavo orientacija - tik tavo vieno reikalas. Tu dar jaunas ir viskas isaiskes su laiku, kas ir kaip yra. (suprantingas žmogus)

OK:testas gejams:
koks tavo megstamiausias madonos albumas:
a) ankstesnieji;
b) neivienas;
you've got a gay ( nu jo, ir ką tuo žmogus norėjo pakomentuoti? testų sudarytojas)

Lesbi: Mano gyvenimas-mano taisykles,nepatinka mano taisykles-nelyskit i mano gyvenima (skamba išties lesbietiškai, šaunu).

Ddddd:kokia as laiminga, kad esu norali ir man LABAI patinka grazus vyrai :))))) (o ką, straipsnio autorius - nenormalus?)

Gėjus: Aš irgi gėjus, ir nenoriu lįsti bobom į tarpukojį, nenoriu laižyti joms tų vietų. Vien nuo tokių minčių mane suvimdo. Mane nuramina vien žinojimas, kad man taip daryti nereikia. (sakyčiau tikrai neprotingas komentaras po tokiu straipsniu, manęs tai nepaguostų).

Turbut esu gejus: man 18m ir as jauciu erekcija ziuredamas i sportiskus vyru kunus,nzn nuogos merginu kunai manes nejaudina,ar yra lietuvoj geju pazinciu portalas ? (Rado laiko mant pažintims komentarų srityje).

Lapatai: mano kaimynas gejas an visko jis padejas (homofobija!)

Kas: idomu didelis procentas vyru pabuve gejais grista i normalu gyvenima sita straipsni rase neispruses zurnalistas kuris net nesikonsultavo su psihologu belia rasyt:-} (iš kur tokia kvaila statistika? Gyvenime nesu tokios aptikęs).

Atsakymas: oi papultų jis kokiam RB į rankas, tas jį ir išklausytų, ir suprastų, ir padėtų jam :D (homofobija!)

Mindaugas: Man is dalies wienodai ar mano pazistamas gejus ar ne. As juos toleruoju tol kol nepradeda wiesai buciuotis, uz ranku susieme waikscioti, ar kaip kitaip skelbtis. Darykit jus lowoj ka norit, bet wiesoj wietoj neafisuokit kad jus gejai esat... Ir tai tikrai yra iskrypimas, nes net gywunai taip nedaro... (abejingas, įdomu kuo tai susiję su straipsniu komentavimu?)

Piktumas: juokiuosi negaliu. rimtai-pasportuok ir praeis.ka cia daryti ,kojas kelnoti ,ar galva sukioti.kvanktelejusi babune,nekitaip. kiša jaunimui į gavas visokias bjaurastis,jautresni pradeda galvoti,jog nenormalūs!Vaikeli,niekam nesipasakok,stenkis sportuoti,negalvoti apie tai ir viskas atsistos į savo vietą.(homofobija!)

Tikrai: Tik ne i 'Marijos radijola' (homofobija!)

Problema: karochia zuika. kraunies lagaminus ir mauk ish lietuvos, kol dar taves "gyditi"nepradejo. pacanui taip nutiko, nes bijojo visuomeneje atsiskleisti ,kaip gejus. taip nutinka, kai homosexualumas aiskinamas, kaip ida. isvazhiok i vokietija, llondona, ispanijos pietus geju rojus. o is vis gal bisexsas esi. kai man buvo 17 maniau visa guvenima lietuvos kaime nugyvensiu, taip maniau, kol mepamachiau kas dedasi uzsienyje. lietuvoje jums meluoja. gejumi buti yra taip pat normalu, kaip ir heterosexualu. (neretai tokie ir išvažiuoja)

Išties mane nustebino šis straipsnis, nes čia komentarai buvo iš tikrųjų labai gražūs, bet po kitų straipsnių tokių komentarų tikrai nepamatysi, tą gali paliūdyti kiekvienas. Kaip pavyzdį pridedu vieną, kad įsitikintumėte:

Vytauto Didžiojo universiteto humanitarinio fakulteto studentas Marius V. „užsidirbo“ teistumą, nes internete parašydamas komentarą apie netradicinės orientacijos žmones viešai kurstė smurtauti bei fiziškai susidoroti su homoseksualistais. Komentare gėjus žudyti raginęs 22 metų vaikinas tapo santūresnis tik iškviestas į policiją – čia jis teisinosi, kad nieko nenorėjo įžeisti, o rašydamas komentarą esą tik rėmėsi diktatoriaus Adolfo Hitlerio patirtimi. Neteistą ir administracine tvarka nebaustą Marių V. Kauno miesto apylinkės teismas pripažino kaltu dėl kurstymo susidoroti su žmonėmis dėl jų seksualinės orientacijos ir skyrė 4 MGL baudą – 520 litų. Studento byla buvo išnagrinėja baudžiamojo įsakymo tvarka, nes jis pripažino savo kaltę ir sutiko su Kauno miesto apylinkės prokuratūros pasiūlyta bausme. Istoriją studijuojantis vaikinas pareigūnų nemalonę užsitraukė, nes viename interneto portale prie straipsnio apie homoseksualistų diskriminaciją parašė komentarą. Šioje publikacijoje buvo atskleisti Lietuvoje atlikto tyrimo rezultatai – bent pusė šalies gyventojų buvo įsitikinę, jog homoseksualai neturėtų tapti kunigais, tarnauti armijoje, dirbti policijoje ir mokyklose. Be to, pusei Lietuvos gyventojų mintys apie lytinius santykius tarp vyrų ar moterų kelia pasibjaurėjimą, kai kurie jų net atsisakytų bendrauti su homoseksualiu bendradarbiu, draugu, net savo vaiku. Publikaciją perskaitęs Marius V. prie straipsnio „Puritono“ slapyvardžiu parašė komentarą, kuriame užsipuolė homoseksualius žmones. „Gėjus užmušti reikia. Pasaulio taip surėdyta, kad vyras moterį myli, o moteris – vyrą, ir kitaip būti negali. Kas čia per nesąmonės... Aš imu palaikyti Hitlerį, kai jis gėjus ir lesies į koncentracijos stovyklas trėmė, nors gerą darbą darė“, - fizinį smurtą kurstančiame komentare rašė studentas. <...>

K-O-M-E-N-T-A-R-A-I

Povilas: homoseksualus zmones nera lygesni,cia jusu paciu toks mastymas. jus komentatoriai kaip asilu banda ,vienas parase ir kiti is paskos.jug lengviausia mastyti ir galvoti kaip pats nori. (homofobija!)

Airis: geniali MARIAUS MINTIS tik sunki ispyldimui (homofobija!)

Man kelią įtartinumą: Ar tik nebus gėjų nusamdytas tas studentas, kad jie galėtų jo pavyzdžiu pamokyti kitus, įpykusius.Todėl žmonės, būkite atsargūs, nes tokiais komentarais gėjai naudojasi.Daug tiesos galima apie juos pasakyti ir neįžeidinėjant. Kai aš parašau tokią tiesą, labai daug sulaukiu nuo jų komentarų, tai rodo, kad pataikau. Siūlau rašyti apgalvotai, bet taikliai. (Homofobija!)

Plo: mentai irgi gejai. (Na ir kas?)

Po: nebandykim nei geju,nei zydu kritikuoti,Lietuvoje tai isskirtiniai ,tai aukstuomene (homofobija)

Parazitas: Pedalizmas - tai sunkus protininis apsigimimas. O zmones su protine negalia demokratishkose salyse uzdaro i tam skirtas instancijas. Yra ligu kuriu nesiotojus geriau izoliuoti nuo visuomenes. (Homofobija!)

Faktas: As pries gejus ir tai mano asmenine nuomone,kurios niekada nekeisu.Mano nuomone tai yra isigimimas kai kazkas gyvam organizme naudojama tikrai nepagal paskirti.Paziurekite gyvoj ir naturalioj gamtoj ar yra tokiu reiskiniu,kazkaip negirdejau,o jei ir yra tai automatiskai sveiki gyvunai padaro naturalia atranka. (Faktai, kažkaip trumparegis esi, nes gamtoje homoseksualai būna visos rūšies gyvūna ypač tai naturalu tarp:delfinų, ančių, dramblių, pingvinų. Homofobija!)

Montezuma: O, aš kaip tik į VDU humanitarinį įstojau, palikysim antigėjišką frontą:) Nors Hitlerį gerbiu, žudyti nesiūlau - lai gyvena, tik negiedoja ir neparaduoja. O šiaip, jei jau su gėjais siūloma susidoroti, tai tą pati reiktų padaryti ir su visokiais/visokiom ištvirkėliais/ėm heteroseksualais. (homofobija! Už ką gerbi tu Hitlerį, jei jis pats turėjo homoseksualių santykių, a?)

Justas: Ne dienos be zydrumos (???)

I:Och tie subinukai, visur kisa savo uzpakalius. Viskas jiems idomu, viska nori isbandyti. Smalsios ju sikneles :))) (išmoninga homofobija!)

AS: manau kad del ispuoliu pries sex.mazumas kalti jie patys-lenda visur kur tik gali,ir kaip toj patarlej-pats musa-pats ir rekia.Is tikruju tai gal daugumai visai nesvarbu su kuo ir kas miega,svarbu kad to viesai nereklamuotu.O dabar-madinga,populiaru girtis ir dar po to skundziasi kad ju nemegsta.Mes,lietuviu tauta,nuo senai mokomi tradiciniu vertybiu ir visai nebutina kreipti demesi i gamtos nuskriaustu individu sapaliojimus.Atleisk jiem,nes jie nezino ka daro. (Vaikeli, o tu žinai, ką darai??? Homofobija su religijos priemaišomis).

Česlovas: KIAUŠUS ANT KALADĖS, ŠMIKŠT IR TVARAKA (lietuviška surrelistinė homofobija!)

Inga: As ateityje net bijau gimdyti vaikus, nes nenoriu , kad matytu tokiu nesveiku kaip homoseksualai! Jei vaikas pamatytu per televizija homoseksualus, ju paradus, ir paklaustu kas tai? ka man tektu atsakyti, gyvuliai , kurie turetu negyventi siam pasaulyje!!!! Religija turetu buti pries homoseksualus! Tegul tie nesveiki(as apie gejus, nes sveikais ju niekaip nepavadinsi) susikure sau saly ir nezdinasi ten gyventi kuo toliau nuo visu! Man gejai nieko blogo nedaro, taciau rengti paradus tai jau perdaug! Tegul slepiasi kur nors urvuose tuomet man jie netrukdo! Itariu meras kazkaip susijas su paradu nesvariais darbeliais, tai tegul pas save namuose ir rengia tokius paradus!(Nieko "keistesnio" nesu skaitęs)

Baubas: Kuom tie visi iskypeliai ypatingi jauciasi, ko cia reikia save reklamuotis ? As to tikrai netoleruosiu, tegul savo asmeniskuma savyje pasilieka, o cia dar uzsimano gatvese save reklamuotis... (homofobija!)

Vaikai, geriau niekada neskaitykite internetinių homentarų, nes susižalosite ne tik smegenis, bet ir akis. Tiesą sakant net šlykščiai pasijutau pabaigęs šį straipsnį po tokios lavinos nešvarios homofobijos.

Jūsų Maištinga Siela.





3 komentarai:

  1. As tai galiu priimti, bet netoleruoti...Tai nera naturalu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Elivod pati sau priesrarauji ( ar pats :) )
    Jei gali tai priimti, kaip gali netoleruoti?
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš turėjau rimtų problemų su savo vyru, ir tai lėmė tai, kad jis išsikraustė į butą pas savo draugus. Viskas pasidarė dar blogiau, nes jis dažnai pradėjo eiti į barus ir striptizo klubus su draugais, pasigerti ir išeiti. Jis visada grasino man telefonu, kai man paskambins dėl visų blogų patarimų, kuriuos jam davė draugai. Aš myliu jį ir mes buvome kartu 8 metus prieš staigų pasikeitimą, negalėjau pastoti ir sužinojau, kad tai mano kaltė. Buvau tokia liūdna ir nusivylusi, kol vieną dieną naršiau internete ir pamačiau ponią, kuri dalijasi liudijimu apie galingą riterių rašybą DR, SUNNY, kuri padėjo jai atgabenti savo vyrą su burtų rašymu, todėl nusprendžiau tai suteikti. pabandyti taip pat ir aš susisiekiau su DR. SUNNY el. Paštu drsunnydsolution1@gmail.com ir aš jam ir DR paaiškinau visas mano problemas. SUNNY man pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad jis padės man išspręsti mano problemas, mano vyras grįš namo ir DR. SUNNY taip pat man pasakė, kad jis taip pat gali priversti pastoti. Jis taip pat man pasakė, kad burtai nėra kenksmingi nei man, nei mano vyrui. Aš nusprendžiau pabandyti ir padariau viską, ką jis liepė man padaryti nedelsiant, ir jis padarė man žodį. Po 2 dienų mano vyras grįžo namo ir jis atsiprašė sakydamas, kad gailisi dėl to, kas man kainavo, o dabar esame laimingi ir laimingai gyvename kartu. Po dviejų mėnesių supratau, kad esu nėščia. Dabar esu tikrai laiminga, nes nebežinau, ką pasakyti, bet jei jūs ten skaitote tai ir turite tą pačią santykių problemą ar turite sunkumų pastojant vyrą ar vaikiną ar turite kokių nors problemų, kurios nėra medicininės galios prašome susisiekti su DR, SUNNY jo el. paštu: drsunnydsolution1@gmail.com arba „whatsapp jam“ +2349030731985 ir būti 100% tikras, kad jis turi jūsų problemų sprendimą.

    AtsakytiPanaikinti