2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Filmas: "Prestižas"

Sveiki mielieji, šiandien trumpai noriu pristatyti filmą „Prestižas“ (The Prestige) (2006m.). Tai amerikiečių filmas apie negailestingą magijos pasaulį. Stop, čia nėra jokių specialiųjų efektų, šis filmas apie buvusių draugų konkurenciją, kurie rengė magijos triukų pasirodymus. Vieno draugo žmona miršta vandens kapsulėje per kito draugo klaidą, nuo tada išyra trupė, tačiau išsiskyrę draugai neatsisako savo pasirodymų, jie ima jas rengti atskirai. Galiausiai atsitinka taip, kad jie bando vienas kitą pranokti, susidaro prestižo reikalas, persirengti ir ateiti į priešininko pasirodymą ir jį sužlugdyti. Tačiau filmo vingiai netikėti, pagauna tokį pagreitį, kuriame greitai išnyksta žmogiškumas ir lieka tik žvėrys, draskantys vieną kitą.

Iš pradžių suabejojau filmo įdomumu, filmas kaip filmas, priminė matytą „Iliuzionistą“, tačiau laikui bėgant filmas pagauna kitokį pagreitį, atspalvį ir jis tampa netikėtas, painus ir tenkinantis mano kino aistras. Filme jūs taip pat išvysite nemažai magijos triukų subtilybių, matysite triukus, po to sužinosite kokia kaina ir kaip jie atliekami. Viskas realu ir jokios mistikos, filmas pagrįstas mokslu, tačiau pabaiga iš tikrųjų šokiruoja. Vis iki šiol mąstau ir mąstau, kaip žmogus gali aukoti save kaskart, kad jo kluonas pratęstų pradėtą „prestižinį karą“. Filmas nagrinėja žmogiškumo tematiką, nemokėjimą susitaikyti su netektimi, mylimų žmonių praradimais. Filmas prisodrintas netikėtų situacijų, kas ir daro šį filmą įdomų, kad visas filmas taip pat yra prestižinis karas, tarsi žiūrėjimas vieno didelio triuko, kurio finalas atsiskleidžia tik filmo pabaigoje.

Filme vaidina neblogas australų kilmės aktorius Hugh Jackman, jis puikiai jau žinomas iš tokių filmų kaip „Australija“, „Versmė“, „X-menai“, „Van Helsingas“ ir t.t. Taigi, sakyčiau, savas veidas ir vėl neblogame filme. Siūlau šį filmą visiems, kurie trokšta būti apgauti, kuriems patinka magijos subtilybės, kurie nori intrigos ir šiaip iš prigimties yra šiek tiek avantiūristai.

Jūsų Maištinga Siela

5 komentarai:

  1. Šis filmas man be galo patiko. Paliko gilų įspūdį, nors mačiau ne prieš vieną mėnesį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matytas filmas, bet manęs jis taip nesužavėjo, nežinau kas man jame nepatiko, bet man jis visai nesižiūrėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Daug įdomesnis filmas "Iliuzianistas". Jame siužetas daug įdomesnis ir gyvenimo realijos, jei taip galima sakyti, daug tikresnės.

    AtsakytiPanaikinti
  4. mačiau šį filmą, bet knyga tikrai daug įdomesnė, rekomenduočiau labiau knygą "Prestižas" paskaityti, tikrai knygos įspūdis nepalyginamas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Filmas tikrai idomus, itraukiantis iki pat galo. Geri aktoriai. Filmo siuzetineje linijoje idomiai ipintas ir genijus Nikola Tesla, Edisono oponentas.

    AtsakytiPanaikinti