2010 m. rugpjūčio 17 d., antradienis

Filmas: "Miego mokslas"

Sveiki,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Miego mokslas“ ( Science of sleep). Keistas filmas. Juolab, kad filmas prancūziškas, bet jau nelabai prancūziškos dvasios, kalbama daugiausia anglų kalba, dar šiek tiek ispanų, toks kosmopolitiškas filmas, sakyčiau. Bet nepaisant to, man šio filmo keistumas labai patiko, prajuokino ir pralinksmino, ir leido susimąstyti.

Tai keisti regėjimai, iškreipta tikrovė, kuri paverčiama dar keistesnio herojaus ir užsimezgusio ryšio su prancūzaite. Labai išradingai parodomi sapnai, svajonės, vizijos, kurie turi beribės simbolinės galios. Filmas daugiareikšmiškas, kiekvienas jį gali interpretuoti savaip, be jokios abejonės, patiks keistų ir kitokių filmų mėgėjams. Tai tikrai toli nuo Holivudo nutolęs filmas. Jame vaidmenis sukūrė garsusis ispanų – meksikiečių aktorius Gael Garcia Bernal, pastarasis žinomas iš filmų „Blogas auklėjimas“, „Motociklininko dienoraštis“, „Visi taškai ant i“, „Aklumas“ ir t.t. Matosi, kad aktorius ambicingas, kalba keliomis kalbomis, filmuojasi visame pasaulyje ir nesibodi keistų, originalių scenarijų. Kita garsi aktorė Charlotte Gainsbourg žinoma iš legendinio filmo „Džeinė Eir“, neseniai pagarsėjusio „Antikristo“, kur atliko atvirą lytinį aktą. Aktorė taip pat filmavosi ir „21 gramas“.

Kaikurios dekoracijos buvo tikrai banalios, kartonas ir t.t. davė filmui tokio naivumo, tačiau ir šį reikia suprasti kaip intelektualų saviraiškos režisūrinį būdą, tinkamai perteikti pagrindinio herojaus jauseną ir gyvenimo būklę. Manau, šis filmas yra skatinimas bėgti nuo realybės, nuo kasdienės rutinos. Tai graži vizija sujungta su vaikyste, kada pasaulis ir viskas, kas jame esti yra įdomu. Suaugęs žmogus pasineria į savo galvoje susikurtą pasaulį, leidžiasi žaisti, nekompleksuoja, o mėgaujasi iškreipta realybe. Kitas dalykas, kad filmas sako, jog iškreipti realybę yra kur kas sveikiau, nei gyventi kaip zombiui tarp savo darbų. Darboholikai susimąstykite! Galbūt pasaulis gali būti spalvotas ir įdomus, aišku, tavo pasaulis galvoje.

Taigi du įdomūs aktoriai sukuria beprotiškus personažus, tai sunkus filmas, galbūt ne visiems ir patiks, bet kas nerizikuoja, tas, sako, negeria šampano. Man šis filmas patiko, rekomenduoju ir jums.

Įvertinimas: 8.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą