2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Pomirtinis gyvenimas"

Sveiki,

Visai neseniai teko pamatyti amerikiečių kino filmą „Pomirtinis gyvenimas“ arba „Po gyvenimo“ (After life) (2010 m.) Tai visai šviežias filmas, dar šiais metais pristatytas JAV, bet jaučiu iki Lietuvos kino teatrų neateis. Sunku įvertinti šį filmą. Iš dalies jis man patiko dėl savo šaltumo, nepriekaištingos Christinos Ricci vaidybos, (tai išties nepakartojama aktorė), bet kažko man pritrūko, galbūt suinteresuotumo su manimi pačiu. Viskas su tuo filmu gerai, siužetas neprastas, tiksliai ištęstas ir akcentuotas ten, kur ir reikia. Man patiko pati šio filmo mintis – žmogaus gyvenimas jam numirus, kuris tęsiasi iki jo paties laidotuvių.

Tai filmas apie lavonų grimuotoją, kuris turi sutvarkyti lavonus, juos tiesiogine ta žodžio prasme paruošti mirčiai, kadangi dažniausiai numirusiems žmonėms reikia reabilitacijos, suvokimo, jog jis iš tikrųjų yra negyvas. Tai nebloga įdomi interpretaciją, sužaidimas su erdvėmis ir realybėmis. Manau, labai patiks visiems, kam patinka mistiniai filmai. Man asmeniškai gal pats filmas nelabai užkabino, tai priklauso nuo skonio, tačiau nesigailiu žiūrėjęs, sakau, vien dėl Ch. Ricci buvo verta.

Filmas suklaidina žmogų, provokuoją žiūrovą, štai kas man dar patiko šiame filme, kad filmas iki pat galo nepateikia aiškaus atsakymo, ar iš tikrųjų laidotuvių organizatorius laidoja gyvus ar mirusius? Gal jis iš tikrųjų nusikaltėlis su „reginčiojo“ dovana. Tai filmas, kuris beabejos verčia mąstyti, siaubo jame beveik ir nėra, tai psichologinis – mistinis filmas, į kurį lengva pasinerti. Manau, turėtų daugumai patikti, siūlau pažiūrėti ir įvertinti savomis smegenimis.

Įvertinimas: 8.5/10

Jūsų Maištinga Siela

7 komentarai:

  1. Pažiūrėjau vakar šį filma labai patiko įdomus.Bet taip ir nesupratau ar jis laidojo gyvus ar mirusius

    AtsakytiPanaikinti
  2. eina sikti...nesupratau ar gyvi tie zmones ar ne...ir susinervinau :((( kas man gali dabar nuraminti sirdele tai jie buvo MIRE AR NE????????????????????????

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nemire..Labai idomus filmas siulycciau paziuret ;Dp

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir aš žiūrėjau šį filmą. Tačiau nepaisant gero sumanymo, man filmas pasirodė nuobodokas. Jį pabaigiau žiūrėti vien dėl to, jog buvo smalsu sužinoti kaip gi viskas baigsis ir ar ta mergina iš tikrųjų yra žuvusi. Nors filmo metu buvo gausu detalių, iš kurių buvo galima išsiaiškinti istorijos atomazgą. Ir vis dėlto peržiūrėjus filmą, kyla daug minčių. Norisi suvokti, kokių motyvų vedamas laidojimo namų savininkas taip keistai elgiasi. Juk net ir beprotiškiausi veiksmai turi nors ir nelabai pateisinamą, bet vis vien tam tikrą motyvą. Filmo metu kartas nuo karto Liam Neeson įkūnytas veikėjas ištaria tokias frazes, kurios byloja apie tai, jog kai kurie žmonės net gyvendami jau seniai iš tiesų yra mirę. Tokiu atveju, veikėjo manymu, tokiems žmonėms negalima gyventi, nes nematydami prasmės džiaugtis esamu gyvenimu, tik skaudina ir neleidžia laimingiems būti aplinkiniams. Iš tiesų net nežinau ar teisingai interpretavau tai, ką mačiau, tačiau man ši versija labai patinka. Ir būtent dėl šio pasvarstymo filmas vertas peržiūrėjimo. Nors mintis įdomi, tačiau kaip jau buvau minėjusi, filmas nuobodus. Trūksta įtampos, daugiau veiksmo arba bent jau besikeičiančios aplinkos... Galbūt ir aiškesnės pabaigos, kad pažiūrėjus būtų galima pasakyti: Vau, kaip gerai sugalvota. Nors sugalvota tikrai neblogai, tačiau įspūdingam įgyvendinimui kažko tikrai pritrūko. Nemėgstantiems pamąstyti, filmas tikrai nepatiks, nes daug kas filme pasakoma tarp eilučių, net pagrindinė filmo mintis ir atomazga vis dar lieka labai neaiški.
    P.S. Pagrindinė filmo veikėja nors ir jautėsi gyva, tačiau patikėjo, jog yra žuvusi. Iš tikrųjų žmogų ne taip ir sunku įtikinti, jog jis miręs. Turbūt jai buvo leidžiama kažkokia cheminė medžiaga, kuri prislopino merginos kraujospūdį, dėl kurio nebuvo juntamas pulsas... Todėl nuolat leidžiama ši medžiaga ir daug kitų detalių (rasojantis veidrodis, autobusiukas, slepiamas merginos kūnas... ) atskleidžia tikrąją merginos būseną. Todėl esu įsitikinsi, kad laidojo gyvus žmones...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai įdomi interpretacija ir argumentai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tokio primityvaus filmo jau seniai neteko reget...
    Net stebiuosi, kad daugumai jis buvo priimtinas...

    AtsakytiPanaikinti