2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Filmas: "45 kalibras"

Sveiki,

Šiandien noriu Jums pristatyti filmą „45 kalibras“. Angliškai šis filmas vadinasi tiesiog „45“. (2006 m.) Tai filmas su garsiąja Mila Jovovich. Sunku atsispirti tokiai pagundai nepažiūrėti dar vieno filmo, kuriame filmavosi ši mano mylima aktorė. Pastaroji pagarsėjusi kaip „kietų“ merginų vaidmenų atlikėja, šįkart ji ir vėl buvo „kieta“, bet kieta jau kitomis prasmėmis. Šįkart Jovovich buvo kieta ne fiziniu pranašumu, bet moterišku gudrumu. Jos vaidmuo „45“ išties stebina, čia ji drastiškai apsinuogina, tiesiogine to žodžio prasme, „laižosi“ su labai nesimpatingais vaikinais, su jais mylisi, mylisi ir su moterimis.

„45 kalibras“ – tai drama, kuri savu stiliuku pasakoja vieną istoriją apie rajono nusikaltėlį ir jo merginą. Prieš pastarąją smurtaujama, esama net prievartos scenų. Milos vaidyba nepriekaištinga, vis tiek ši aktorė turi savos „smarvės“, kurios įneša į filmą. Įspėju, kad kitiems šis filmas gali visai ir nepatikti, siužetas išties banalokas, iš filmo mažai minties. Čia belieka mėgautis tik vaidyba, bet ir ją gali jums užgožti nesimpatingas siužetas ir veikėjai, tačiau, jeigu deramai įsijausite ir pagausite azartą, tai net nesinorės, kad filmas baigtųsi. Tai filmas, kuris atskleidžia sunkų nusikaltėlių gyvenimą, konkuravimą ir savotiškos „garbės“ ginimą.

Filmas pasakoja apie skaudžius dalykus, kaip jie pakeičia žmogų, jog šis gyvenime nieko nebemato ir ima gyventi vien tik sau. Būtent tokia pagrindinė šio filmo ir herojės mintis. Išsikapanojusi iš sunkumų, ji ima gyventi vien tik sau, kartais tenka perlipti ir perspjauti kitus, kad galėtum būti laimingas, sako filmas. Režisūrine prasme šis filmas netgi priminė kitą Milos Jovovich darbą – „Milijono vertas viešbutis“, kuris pasakoja apie dviejų bepročių meilę. Nepaisant visų pliusų ir minusų, filmą vertinčiau teigiamu, man jis patiko.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą