2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Filmas: "Mėnulis" / "Moon"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Mėnulis“ (Moon) (2009 m.). Tai „Kino pavasario“ siūlomas britų mokslinės fantastikos filmas apie mėnulyje įkurtoje bazėje gyvenantį žmogų, kuris yra atsakingas už darbo eigą, kad žmonėms į Žemę siųstų energiją. Viskas pradžioje lyg ir „nieko“, aišku, ir paprasta, tačiau įvyksta avarija, po kurios atsigavęs žmogus ima jausti, jog kažkas ne taip, galiausiai avarijos vietoje jis aptinka patį save... Kaip tai? Du Semai? Galiausiai prasideda pats įdomumas, intrigos ir paslapties gvildenimas.
Negaliu teigti, kad siužetas mokslinės fantastikos filmų pasaulyje yra originalus siužetas, tačiau pats filmas mane „paėmė“ ir įtraukė. Tai gan neilgas pasakojimas – pusantros valandos, bet to ir užtenka, sveikai ir natūraliai neužtęstas. Pagrindinis aktorius Sam Rockwell suvaidino tris personažus, kurie nuolatos keitėsi. Iš esmės mokslinę fantastiką pateikti realumo apsuptyje buvo geras sprendimas. Čia rasite mažai nuvalkiotų frazių, apibendrinimų ir kitų širdį draskančių situacijų. Čia niekas nelieka didvyriu, nes niekam to nereikia, kadangi žmogus tėra žaislas valdžios akivaizdoje. O kas jeigu su mumis jau seniai taip yra žaidžiama, tik mes net nenutuokiame? Arba tik tai ruošiama daryti – vogti mūsų asmenybes, mūsų prisiminimus...
„Mėnulis“ tikriausiai nėra labai iš piršto laužtas filmas, jo siužetą galima interpretuoti ir suprasti individualiai kaip perifrazę, simbolį, metaforą. Įtampos jame gal ir nėra 100 procentų, tačiau intrigos ir noro sekti bei aiškintis, kur šuo paskaitas, pakanka. Seniai žiūrėjau mokslinę fantastiką, tačiau manau, kad šis filmas vertas žiūrėjimo, juk neveltui gal ir pripažintas geriausiu britų filmu 2009 metais. Ateityje galbūt pažiūrėsiu ir to paties režisieriaus, dabar Forum Cinema ekranus užvaldžiusį filmą – „Išeities kodas“. Manau, „Mėnulis“ yra pakankamai brandus ir intelektualus filmas, kuris patiks ne tik įdomesnio filmo gerbėjams, bet apskritai fantastikos mėgėjams.
Įvertinimas: 8.8/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą