2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Rafinerija - Kristinos Sabaliauskaitės tinklaraštis

Sveiki visi,

Pastebėjau, kad internete blog‘ų vis nemažėja ir nemažėja. Įvairūs ir populiarūs informacijos saitai jau suinteresuoti kurti vis daugiau ir daugiau galimybių būtent per jų portalus kurti ir rašyti savo blogus. Sakyčiau, tai bus nauja internetinė subjektyvios tiesos era, o blogas arba internetinis dienoraštis – tai šios eros, šio dešimtmečio sėkla, kuri išaugins subjektyviąją tiesą.

Iš tikrųjų daugiau ar mažiau visiems nusibodo super sausa, modifikuota, kondensuota informacija. Tikra tiesa, kad spaudoje ir žiniasklaidoje ilgai buvo eita tuo keliu, kad reikia atsisakyti subjektyvumo ir nuspalvinti informaciją neutralia spalva, kad skaitytojas galėtų savaip vertinti vieną kitą įvykį ar faktą. Ačiū Dievui, dabar žiniasklaida įsileidžia vis daugiau ir daugiau subjektyvumo ir šitaip, mano galva, pagerina lietuvių žurnalistų ir pačių rašytojų kompetenciją. Juk informacija turi eiti išvien su žmogišku išjutimu, o skaitytojas irgi ne debilas, jis mokės jau atsirinkti – pritarti ar nepritarti rašytojuj, žurnalistui.

Nustebino ir kartu pradžiugino Kristinos Sabaliauskaitės sukurtas internetinis dienoraštis – tinklaraštis „Rafinerija“. Teko jau skaityti pirmuosius įrašus – subjektyvu, įdomu, paprasta ir tai daro pasakojimą, istoriją ar nuomonę įdomiu saviraiškos būdu ir kartu informacijos šaltiniu. Ne paslaptis, kad Kristina Sabaliauskaitė yra „ant bangos“, tačiau komercija nėra niekinga, nes ja taip pat gali naudotis produktyvi ir kokybiška informacija. Juk ne viskas, kas populiaru yra popsinės nekokybiškos kultūros apendicitas. Šiaip ar taip, siūlau Jums apsilankyti Kristinos Sabaliauskaitės tinklapyje ir patiems viską įvertinti savo žvilgsniu, spustelėkite ant nuorodos àRAFINERIJA.

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: