2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

Šios dienos daina: Etta James "At last"



Sveiki,

Noriu pasidalyti viena nuostabiausių savo playlist‘o dainų – Etta James atliekamą bliuzo baladę „At Last“ (liet. Pagaliau). Deja, šiemet ši legendinė bliuzo karalienė išėjo Anapilin, tačiau savo būvimu įrodė ir paliko žymią pėdsaką ne tik juodosios rasės muzikos pasiekimuose per praėjusio amžiaus dešimtmečius, bet ir rimtą įspaudą muzikos industrijoje, kurios balsas prilygsta Tinai Turner, bet kitoms panašaus plauko dainininkėms.

„At Last“ – tai Ettos James vizitine kortele tapusi daina, kurią dainuoja ir tikriausiai tebedainuos daugelis atlikėjų. Ši daina buvo parašyta 1941 metais kaip garso takelis filmui ir ji neturėjo jokių žodžių – tik muziką, vėliau šis kūrinys vystėsi palaipsniui ir nebuvo itin populiarus, kol 1960 metais Etta James perdainavo šią dainą ir išleido albume tokiu pat pavadinimu. Daina nedelsiant buvo pripažinta. Iš tikrųjų Etta šią dainą paviešino ir išpopuliarino tik septinta, o per dainos egzistavimo daugiau nei 60 metų ją perdainavo, įdainavo daugiau nei 50 atlikėjų visokiausiomis versijomis, netgi duetais, tarp tokių atlikėjų rasime Celin Dion, Beyonce, Christina Aguilera, Mariah Carey, Liza Minelli ir be galo daug kitų garsių atlikėjų, kurių neužtektų nė išvardyti.

Paskutiniuoju metu daug ginčijamasi, kuri versija yra geresnė Beyonce ar Christinos Aguileros, tačiau tai nesulyginami dalykai, nes Beyonce dainuoja 1960 metų klasikinę versiją, o Aguilera stulbinamai šį kūrinį interpretavo, beje, pastaroji dalyvavo Ettos James laidotuvėse, kurioje atliko šį kūrinį ir interviu metu yra sakiusi, kad Etta jai yra vienas didžiausių įkvėpimo šaltinių. Pasiklausykime visų trijų.


Beyonce „At Last“ Live:


Christina Aguilera „At Last“ Live:


Taigi kuri jums versija geresnė, priimtinesnė?

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Įspūdinga daina :)) Bent man Beyoncės versija pati geriausia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gyvenimas gali būti sudėtingas ir patikėk manimi, gyvenimas man suvaidino daugybę triukų, aš niekada netikiu voodoo ar rašybos mintimis, nors esu apie jas perskaičiusi keletą knygų. Ypatingas vyras, vadinamas dr. Ajayi, man įrodo, kad vudu / burtų liejimas yra tikras ir egzistuoja. Mano vardas Sarah ir aš 45 metų su trim vaikais ir mylinčiu vyru. aštuonis gerus mėnesius buvau prislėgtas, nes mano vyras vieną rytą prabudau ir išėjo iš namų su drabužiais be jokio paaiškinimo, laukiau, kol jis grįš namo tą dieną, bet jo nebuvo kur rasti, t. paskambino ir pasakė, kad jam nebebus įdomu nei apie mūsų santuoką, nei apie vaikus, tai atnešė man vėsą ir mane sukrėtė, nes negaliu atsiminti, kad turėjome kokių nors problemų, vėliau sužinojau, kad jis buvo su kita moterimi, visos derybos ir pastangos priversti jį grįžti namo buvo nesėkmė, jis elgiasi taip, lyg niekada anksčiau manęs nepažintų. Aš skaičiau kažkokį straipsnį tinklalapyje, kai pamačiau moters, kuri tvirtina, kad „Ajayi“ padėjo jai išspręsti šeimos problemas, parodymus ir ji nutraukė ryšį. Aš pasirinkau kontaktą ir prašau rašytojo dr. Ajayi, paaiškinau jam savo problemas, jis pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad viskas bus gerai. Aš tuo abejoju, bet apsisprendžiau tai padaryti. Man buvo liepta atlikti tam tikrus dalykus, kuriuos aš padariau, ar žinai, kad praėjus 3 dienoms po rašybos liejimo ryte išgirdau beldimą į duris, tai buvo mano vyras, stovėjęs lauke, jis sakė nežinąs, ką daro ir net negaliu prisiminti, kiek laiko buvo išvykęs iš namų, labai džiaugiuosi, kad susigrąžinau savo vyrą ir dėkoju dr. Ajayi rašybos žinovui, nes susisiekus su juo mano gyvenimas praėjo sklandžiai ir noriu, kad ten būtų žmonių išgyvendamas mano ankstesnę būseną, kad turėčiau greitą pagalbą, tai kodėl aš dalinuosi savo liudijimu. Taigi, jei jūs išgyvenate dėl kokių nors gyvenimo sunkumų, susisiekite su dr. Ajayi el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Whatsapp“: +2347084887094 ir džiaugsitės, kad tai padarėte.

    AtsakytiPanaikinti