2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Filmas: "Rumba" / "Rumba"



Sveiki visi,

2009 metais teko matyti daug „Kino pavasaryje“ kino filmų, tačiau į seansų amplitudę nepateko belgų ir prancūzų, (berods, festivalio atidarymo) filmas „Rumba“ (Rumba) (2008 m.). Iš kolegų girdėjau vienus šilčiausių atsiliepimų ir truputį graužiausi jo nepamatęs, tačiau dabar pasitaikė proga tai ištaisyti. Taigi dviejų aktorių ir tuo pačiu režisierių Fiona Gordon ir Dominique Abel pateikia savo jau nebe pirmą pripažintą kino darbą. Tiesą sakant, po itin Lotynų Amerika kvepiančiu pavadinimu slepiasi ryški, spalvinga juodojo humoro dozė. Iš pradžių suabejojau, ar filmas mane sudomins, tačiau po 15 minučių nebeliko jokių abejonių, kad šis spalvingas, dekoratyvus, makabriškas, gyvenimo sarkazmo, teatrališkumo prisodrintas šou labai lengvai suranda ir prisikasa iki žiūrovo.

Iš pradžių filmas man priminė prancūzų režisieriaus Ozono muzikines dramas – tas dekoratyvus, netikras ir kažką menantis judesys, lyg išplėštas iš teatro scenos. Vėliau filmas tarsi pradėjo priminti ne per seniausiai matytą „Mėnesienos karalystę“ tik šiek tiek kitokia versija, tačiau reikia sutikti su „Kino pavasario“ pristatymu, kad filmo ištakos yra Čaplino ir Kytono laikų filmuose. Suprantu, kad paprastam kino vartotojui filmas gali pasirodyti, švelniai tariant, kažkokia nevykusi parodija arba absoliuti nesąmonė, bet man juokeliai buvo tikrai vietomis labai juokingi. Rumbą dievinanti mokytojų porelė papuola į autoavariją ir moteris netenka kojos, o vyras – atminties ir šitaip per 20 minučių susikuria klasikinė komedijinė pora, kurią galima pavadinti „bukas ir bukesnis“, tačiau labai nutolusi nuo Holivudinių realizacijų, veikiau, priminė situacines rusų klasikinius filmus „Šūriko nuotykiai“, „Kaukazo belaisvė“ ir pan. Manau, filmą puikiai įvertintų tos „šūrikinės“ kartos žiūrovai ir šiaip, kitokio filmo gurmanai.

Taip, man patiko, pakankamai įtikino savo stiliumi, raiška, humoru, nors ir jaučiasi, kad filmas „šeimyninis“ – tie patys scenaristai, aktoriai, režisieriai – užmojai apskaičiuoti iki smulkmenų, mažo biudžetėlio filmas, sukurtas vos ne namų sąlygomis su draugų pagalba, tačiau savo savitumu perspjaunąs ne vieną žymią parodijų ar juodojo humoro komedijų.

Mano įvertinimas: 8.5/10
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą