2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Raudonasis sausas vynas: "Casa Safra Reserva 2010 Terra Alta", Ispanija




Sveiki,

Raudonasis sausas ispaniškas vynas „Casa Sofra Reserva 2010 Tierra Alta“ teko paragauti net iš dviejų butelių ir skirtingomis nuotaikomis ir aplinkybėmis. Iš esmės man šis vynas patiko. Tai maišytų vynuogių rūšių vynas, brandintas ąžuolo statinėse, puikios raudonos spalvos.

Man asmeniškai vynas pasirodė gana lengvas, keliantis nuotaiką. Nors ir brandintas statinėse, jis turėjo gana daug jaunatviškumo, kurį, sakyčiau, suteikė gėlių kvapas ir vaisių aromatas. Ypatingai lengvas vynas, nors ir turi sodrumo skonio atžvilgiu, aromato būvimo, bet jis burnoje neužsilieka ilgai, pripildo gomurį ir pamažu dingsta jo „svoris“, todėl nuo vienos taurės tikrai nepasijusite „pavalgę“. Priešingai – jo aitrumas labai mažas, saikingas, bet tai nereiškia, kad jis pavandenijęs ir necharakteringas, praskiestas.

Vaisių poskonio dominavimas ryškus, todėl nebelieka spėlionių, jog po poskonio gali imti ir atsirasti kokia nors mįslė, viskas tvarkinga. Švelnus, solidarus vynas, kuris tiks vidutiniškam vakarui prie filmo ar kokio nors maisto. 

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kaina mūsų parduotuvėse: ~20 lt.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą