2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Raudonasis sausas vynas: Las Moras Pacha-Mama Malbec 2011




Sveiki,

Šįkart noriu trumpai apie ragautą Las Moras Pacha-Mama Malbec 2011 metų vyną. Tai argentinietiškas raudonasis sausas vynas su tipiška, sakyčiau, argentinietiška antros pusės etikete, kurioje vėl aprašomi vietos papročiai, paprastai apie kokios nors šventos dievybės garbinimą ir gražiai, literatūriškai surišant su vyno darymo ritualu. Daugelis neblogų ir net man labai patinkančių vynų turi šį aprašą, todėl ir šis vynas nėra jokia išimtis.

Retai kada nusiviliu Pietų Amerikos vynais. Paskutinįkart tai buvo pernai, kai Čilės vyną gėriau tarsi pjuvenų sunką – per aštrų, pjudė, traukė gomurį. Las Moras Pacha-mama 2011 metų derlius turi lengvų „pjuvenų“ užuomazgų, tačiau didžiąją persvarą ima vaisių ir gėlių aromatai. Sunku iš pirmųjų gurkšnių nusakyti, kokie būtent pirmieji skonio deriniai užsimezga, tarsi vieni su kitais konkuruotų ir nebūtų vienareikšmiško lyderio, todėl vyno spėlionės tampa loterija. Visgi vėliau, manding, atsivėrė slyvų ir juodųjų serbentų derinys, kuris prasimušė pro „medienos“ užuomazgas.

Iš esmės man vynas patiko. Nebuvau itin džiugioje euforijoje, bet džiaugiausi šį bei tą aptikęs Argentinos žemėje. Vynuogių rūšis Malbec, kuri buvo išrasta Pietų Amerikoje, tikriausiai dar nebuvo mano iki galo įsisavinta, todėl ateityje dar norėčiau grįžti prie šios vynuogės ir atrasti kažko, ko dar nė pats nežinau, ką norėčiau atrasti.

Mano įvertinimas: 7/10
Kaina parduotuvėse: ~21 lt.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą