2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Raudonasis sausas vynas: "Castillo de Almansa (Reserva) 2010 Almansa", Ispanija





Sveiki,

Tęsiu savo pasakojimus ir įspūdžius apie ragautus vynus. Šįkart noriu pakalbėti apie ispanišką raudonąjį sausą vyną Castillo de Almansa (Reserva) 2010 Almansa. Kaip rašoma apie šį vyną – tai 12 mėnesių ąžuolo statinėse laikytas vynas. Ir iš tikrųjų, tikėti tuo neįmanoma.

Pirmas įspūdis – nieko panašaus į šį vyną nesu ragavęs. Jis toli gražu nekvepėjo gėlėmis ir vaisiais, nors turėjo ryškaus rubino spalvą, bet nuo pirmųjų gurkšnių buvo ganėtinai „nelankstus“ t. y. stiprus. Gurkšnojant išryškėjo pipirinis aitrumas ir labai subrendusių, sakyčiau, netgi pernokusių vaisių skonis, kuris artėjo prie puvėsio. Tai nėra lengvas vynas, bet labai įdomus savo filosofine prasme.
Ne kiekvienam šis aromatas. Nors vynas 2010 metų, jis nė iš tolo neturi jaunatviškumo, sakyčiau, toks skonis žmogaus gyvenimo diapazone užimtų 45-50 metų amplitudę. Po gana ryškaus pipirinio skonio jaučiama ir trupučio medžio, to iš etiketės žadėtojo ąžuolo. 

Kolega vis klausė – ar skanus, ar gerą išrinko ir man neapsiverčia liežuvis pasakyti, kad tai blogas vynas. Ne, jis nėra blogas, bet nesu tikras, ar atitinka mano charakterį, aišku, tik kažikurios poskonio sudedamosios dalys. Iš esmės mane vynas nustebino savo įdomia filosofija, vien dėl to jo buvo verta paragauti!

Mano įvertinimas: -8/10
Kaina mūsų parduotuvėse: ~24 lt.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą