2021 m. sausio 2 d., šeštadienis

Šios dienos nuotrauka: Ar jau įskundei kaimyną? Baudos dėl rūkymo balkone

Sveiki,

 

Kaip geriausia pradėti Naujuosius metus? Oi, tikrai ne naujais pažadais, kad numesime svorio, kad persikelsime į kitus namus, ar perskaitysime daugiau knygų, galvosime pozityviau. Naujuosius metus visada, (nepamenu metų, kada būtų išimčių) pradedame padidintais mokesčiais, apmokestinimais ir, žinoma, naujomis baudomis, draudimais. Vienas smagiausių šiemet – draudimas rūkyti balkone.

 

Šiandien jau mačiau prie stovėjimo aikštelės vyruką, kuris nuolat rūkydavo balkone, toks piktas jis buvo šiandien, tai paskubom traukė dūmą ir žvairavo į visus tarsi būtume nusikaltėliai, nuteisę jį rūkyti kieme. Gal pagaliau ir mano kaimynės, kurios kas pusvalandį stoviniuoja balkone (argi joms nereikia niekada į darbą?) traukia ir stebi mane, palinkusį priešais kompiuterį. Tai baisiai erzino pirmuosius metus, vėliau pripratau būti stebimas. Bet joms šiandien dar negaliojo šis įstatymas, lyg nebūtų girdėjusios. Visiškos vištos.

 

Visgi, kaip jūs patys vertinate šį sprendimą? Mums, nerūkantiems, labai lengva pasisakyti, tačiau ar tai dar nėra viena puiki kiršinimo ir skundimo politika, kuria buvo grindžiama sovietinė valdžia? Čia kaip ta iniciatyva fotografuoti žmones be kaukių ir dėti į internetinį puslapį. Darosi įdomu.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą