2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Keletas naujienų iš pasaulio

Per savaitgalį Naujojoje Zelandijoje nugaišo 125 banginiai, kurie įstrigo dviejuose paplūdimiuose, informuoja naujienų agentūra AP. Paplūdimiuose atostogaujantiems žmonėms ir aplinkosaugos darbuotojams pavyko dar 43 banginius sekmadienį išgelbėti ir grąžinti į vandenį. Informuojama, kad 43 banginiai į vandenį buvo grąžinti sulaukus, kol pasibaigs atoslūgis. Naktį paplūdimiuose praleidusiais banginiais rūpinosi šimtai žmonių. Banginiai buvo apgaubti paklodėmis ir nuolat laistomi vandeniu.

Dangoraižio „Burj Dubai“ aukštis bus daugiau kaip 800 metrų

Nėra abejonių, kad aukščiausias dabartinėje žmonijos istorijoje dangoraižis bus „Burj Dubai“, bet kol kas mažai kam žinoma, koks bus jo aukštis. „Tai vis dar paslaptis“, - sakė Williamas Bakeris, bendrovės „Skidmore, Owings and Merrill LLP“ inžinierius interviu artėjant dangoraižio atidarymui, kuris vyks sausio 4 dieną. „Klientė („Emaar Properties PJSC“) leido mums pasakyti tik tai, kad dangoraižis bus daugiau kaip 800 metrų aukščio“, - pridūrė jis. Nepaisant neseniai buvusių finansinių problemų Jungtiniuose Arabų Emyratuose, visi 1 100 butų dangoraižyje jau išparduoti. Taip pat buvo parduoti ir bendrovių „apartamentai“, esantys 164-ame aukšte, pačioje pastato viršūnėje. Žemutiniuose dangoraižio aukštuose įsikurs ištaigingas viešbutis „Armani“. 124 aukšte bus apžvalgos aikštelė, iš kurios giedrią dieną atsivers vaizdas 80 km spinduliu. Dangoraižio kaina pasiekė pusantro milijardo dolerių, kaip matyti iš paskelbtų ataskaitų. Norint pakilti į viršutinius aukštus teks sugaišto vos dvi minutes - dangoraižyje įrengtas vienas greičiausių liftų pasaulyje, kylantis 40 km per valandą greičiu. Dangoraižio apdailos medžiagos - stiklas ir plienas. Apdailos plotas prilygsta 17 futbolo aikščių, o jam nuplauti reikės nuo šešių iki aštuonių savaičių. Betono, sunaudoto dangoraižio pamatams, būtų užtekę 2 065 metrų ilgio pėsčiųjų takeliui, o plieninės armatūros ilgis siekia ketvirtadalį Žemės pusiaujo ilgio.


Indijos prostitutės pasipiktinusios dėl prastos nemokamų prezervatyvų kokybės

Naujasis Delis, gruodžio 28 d. (). Indijos prostitutės pasipiktinusios dėl prastos nemokamų prezervatyvų kokybės ir pagrasino šalies valdžiai rengti demonstracijas, jei nebus imtasi deramų priemonių. Naujojo Delio prostitutės teigia, kad įvairių nevyriausybinių organizacijų dalijami nemokami prezervatyvai yra labai prastos kokybės, sukelia niežulį ir kitus nemalonius pojūčius.„Mums dalijami labai prastos kokybės prezervatyvai. Jie sukelia niežulį ir labai greitai plyšta. Tokiu būdu jie visiškai neapsaugo nuo lytiniu keliu plintančių ligų“, - teigia viena Indijos prostitutė. Indijos valdžia nemokamus prezervatyvus šalies prostitutėms dalija per įvairias nevyriausybines organizacijas. Oficialiai Indijoje prostitucija yra nelegali


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą