2010 m. birželio 26 d., šeštadienis

Knyga: Williams Paul Young "Trobelė"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti neeilinę knygą, todėl sukluskite visi, netgi ir tie, kurie nelabai domitės literatūra. Wm. Paul Young „Trobelė“ yra tai, ko jūsų sielai reikėjo taip ilgai. Šią knygą surijau greitai, bet jos poveikis liks, manau, dar ilgai. Tai stebuklinga knyga, keičiantį žmogų. Įdomiausia, kad šis amerikiečių rašytojas sugebėjo į grožinį tekstą perkelti tiek daug meilės ir atjautos, kad daro išties didelį įspūdį. Knyga tarsi įkūnija ezoterinę literatūrą, bet ji vis tiek yra beletristinė, gydomoji grožinė literatūra, taip bent jau aš tiksliau pavadinčiau „Trobelę“.
„Trobelės“ tekstas labai paprastas, lengvas tėknus ir gyvas, kartais atrodo, kad net eilinis „popsas“, aišku, tai privalumas tiems, kurie mėgsta greitai ryti knygas, nemėgsta ilgų apmąstymų, užuolankų ir metaforų. Tačiau nepaisant literatūrinės išmonės, pats pasakojimas yra stulbinantis. Čia svarbiausia yra ne žodis, bet mintis. Knyga plačiai nagrinėja atleidimo ir meilės santykį įtraukdamas ir religines, dvasinės būties peripetijas. Siužetas gan paprastas: nužudoma maža mergaitė, sunkiai tėvai išgyveną dukters netikimą, tačiau po keturių metų tėvas gauna nuo Dievo laišką, jis kviečia jį į pasimatymą ne bet kur kitur, bet į trobelę, kurioje buvo rasti nužudytos dukrelės įkalčiai. Aišku, tėvas ilgai dvejoja, kad Dievas siųstų jam laišką, jis įtaria patį mergytės žudiką, bet toli gražu niekas nė iš tolo nekvepia banalybe. Tai ką Makas ras trobelėje pakeis jį visam likusiam gyvenimui. Galiu užtikrinti, kad knyga tikrai nustebins. Ją skaitant siela tiesiog susitraukinėja, graudus ryšys su Dievu tiesiog leidžia visiškai kitaip žiūrėti į save, į pasaulį ir į gyvenimą.
Neatskleisiu, ką Makas ras toje trobelėje, bet galiu prisiekti, kad tai nustebins, tai priminė daugybę dalykų: filmą „Matricą“, Michailo Bulgakovo „Meistrą ir Margaritą“, Lynn V. Andrews „Šamanę“ ir kitus dalykus, tačiau knyga unikali, dar niekas taip įdomiai ir mielaširdingai nekalbėjo apie Dievą ir jo santykį su Dievu kaip tai daro Wm. Paul Young. Kai kam tai gali pakeisti požiūrį ir į pačios religijos ir dogmos svarbą, nes autorius yra linkęs prie to, kad religija tėra tik įstatymų kratinys, o, kaip žinia, įstatymai yra tik apribojimai vidinei žmogaus laisvei ir geresniam santykiui su pačiu Dievu.
„Makai, jeigu bent vienas dalykas yra svarbus, vadinasi, viskas yra svarbu. Tu pats esi svarbus, todėl viskas, ką darai, taip pat yra svarbu. Kaskart, kai tu atleidi, pasaulis pasikeičia; kaskart, kai ištiesi ranką ir palieti širdį ar prisilieti prie kieno nors gyvenimo, pasaulis pasikeičia; visais gerumo ar tarnystės atvejais, nesvarbu, matoma tai ar ne, įgyvendinami mano tikslai – ir pasaulis tampa kitoks.“ Aišku, tai tėra viena iš begalės paprastų, bet auksinių minčių, kuriuos pažeria „Trobelė“. Čia svarbiausia ir įdomiausia mintis, kurią kelia „Trobelė“ yra visko atsisakymas ir kartu visko priėmimas, naujas santykis su pasauliu. Man šios knygos turinys labiau priimtinas negu visi bažnyčios teologijos talmudai. Čia rasite tiek daug tiesos ir šviesos, kaip niekur kitur. Vis negaliu atsistebėti kokia stebuklinga yra literatūra, kuri geba perteikti tokią gydančiąją galią, kokią perteikė „Trobelė“
Jeigu susidomėjote „Trobele“, o iš vis geriausia, jeigu ją perskaitėte, galite užsukti į specialų „Trobelės“ autoriaus saitą www.theshackbook.com , čia taip pat galėsite skaityti jo blogo dienoraščius, užduoti autoriui klausimų, išgirsti viso pasaulio skaitytojų nuomones apie šią istoriją, kurios buvo parduota net 10 milijonų egzempliorių visame pasaulyje!
Galiausiai, pasak knygos, kiekvienas iš mūsų turime turėti savo vaikystės, savo gyvenimo trobelę, į kurią galėtume sugrįžti išsilaižyti ir išsigydyti žaizdų.
Jūsų Maištinga Siela

18 komentarų:

  1. Labai gera knyga!Pritariu!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, labai noriu paraginti visus perskaityti sia knyga! Autoriaus antraste, kad knyga keicianti zmones ir gydanti siela, ko gero geriausiai padeda suvokti, koks svarbus ir vertingas sis pasakojimas gali buti kiekvienam ir tai tikrai yra svarbu! Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. gera knyga ir nera daugiau ka pasakyti, o isitikintu tuo yra tik vienas budas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. gal žinot iš kur būtų galima atsispauzdinti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsispausdinti? Atsispausdinti galima su "printeriu", bet tikriausiai turėjot galvoje, kur rasti internetinį variantą. Tokio, manau, kad nėra, bent jau lietuvių kalba. Anglų kalba - galbūt. Patariu geriau įsigyti, juk knyga - vertybė, įsigijus ant pečių, kaip sakant, nenešiosi. Arba skolintis, biliotekose dairytis.

    M.S.

    AtsakytiPanaikinti
  6. si knyga, man asmeniskai, labiau paliko neigiama nei teigiama ispudi, bet as ir apskritai nemegstu knygu kuriose daug filosofuojama, o sioje negana to, kad filosofuojama, tai dar ir nuolat maisomasi, dievas dave mums laisve rinktis, bet jis zino musu busimus sprendimus (wtf?), manau, kad sia knyga zmones vertina gerai tik todel, kad ji paneigia dieva kaip religija, zodziu zavimes tuo kas mums patiems palanku (tarkim: dievas ne religija, kam mum eit i ta baznycia)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mano žiniomis Dievas niekada ir nebuvo religija. Giluminis tikėjimas taip pat nebūna religija. Visų pirma, bažnyčia yra bendruomenė, o ne Diebas, kurie renkasi dėl bendro tikėjimo ir kanonų. Religijų kanonai, dogmos yra skirtos tik tam, kad žmogus individualiai pajustų ryšį su Dievu. Taigi, ši knyga nieko nepaneigia, ji tiesiog apiena religiją, dogmą ir kalba iškart apie individualų ryšį su Dievu. Manau, tai nuoširdu ir įdomu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. kiekvienam savo:)man primine kazkokias sektantiskas sapaliones ir tiek :)o ir rašymo stilius kaip kokio pradedančio rašytojo (nors jei neklystu čia ir yra jo pirma išleista knyga), visiškai nemoka perteikti jausmų ir vaizdų... yra knygų kurių nesinori baigt skaityt, tačiau šita tikrai nebuvo viena iš jų.

    AtsakytiPanaikinti
  9. knyga tesiok super . bet turiu tik viena klausyma :) . Ar si knyga buvo parasyta rementis tikrais faktais , ar isgalvota ?
    jei atsakysit busiu labai dekingas :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puiki recenzija! Neseniai perskaičiau šią knygą, ir ji man pasirodė labai jauki, šilta ir artima širdžiai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Et kaip gaila, kad taip vėlai atradau šią knygą, bet kaip sakoma: "geriau vėliau negu niekad". Šią knygą "suvalgiau" per 24 valandas ir tai buvo geriausias mano laikas. Čia mano biblija!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jeigu patiko ši knyga, labai siūlau paskaityti Neale Donald Walsch "Pokalbiai su Dievu" seriją.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Galiu tik pakartot vieno komentatorio žodžius, nes pasakė taikliai, ką pats skaitydamas jutau: " ... labai jauki, šilta ir artima širdžiai... "

    AtsakytiPanaikinti
  14. As tikiu kas sioje knygoje parasyta, Dievas prie kiekvieno musus prieina skirtingai. Tik nuosirdi, tikra meile Jam, manau padeda Ji geriau pazinti.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nuostabi knyga. Jaučiau palaimą ją skaitydama ir ... skrajojau kaip Saraij.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Gal galima šią knygą įsigyti internetu?

    AtsakytiPanaikinti