2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Filmas: "Ink"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Ink“ (2009 m.). Tikriausiai reikėtų išversti į „Rašalas“. Tai amerikiečių filmas, kuris vėl liečia subtilias siurrealistines erdves. Šį kartą pasirinkta astralinė sapno erdvė ir iš jos sukurtas, sakyčiau, neblogas ir įdomus siužetas.

Filmas nėra nuobodus, įdomi mistinė idėja teikia daug vilčių, kad žmonėms šis filmas patiks, bet patiks ir dėl visai graudžios tėvo ir dukrytės istorijos. Nuo pusės filmo, siužetą atspėjau, bet tik atspėjau, nors buvo galimi įvairūs finalo variantai. Filme neatsisakoma ir specialiųjų vaizdo efektų, įspūdingų grimų, režisierius įterpia pasakinių motyvų, kadangi pasakojama ir mažos mergaitės akimis, ir paties tėvo. Kartu tai nužmogėjimo ir transformacijos tema, filmas nori pasakyti, kad tiek nedaug tereikia, kad žmogus pasikeistų, taptų piktas, užsisklendęs, bijotų ir gėdytųsi savęs.

Įdomi dar viena mintis, jog niekas be jokio įsikišimo nenutinka. Kartai išlietas kavos puodelis, kitame mieste gali sukelti avariją. Filmas parodo, kad atsitiktinumus valdo kiti, o kas tie kiti, sužinosite pamatę filmą „Ink“. Manau, tai visai neblogas būdas praleisti vakarą tiek melodramų, tiek fantastinių filmų mėgėjams. Nemažai žmonių šį filmą įvardiją kaip geriausią ką yra matę, aš nebūčiau toks optimistas, tačiau tai nebloga mūsų paralelinio pasaulio interpretacija. Na, kas gi pagaliau žino, kas prie jūsų lovos ateina, kai jūs sapnuojate, ir kas padovanoja sapnus. Juk šiaip ar taip, kaip sako pats filmas, niekas nieko nenutinka be priežasties.

Įvertinimas: 8.5/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Įdomi idėja, neblogas filmas, nors taip pat nepavadinčiau geriausiu ką esu mačiusi. Patiko mintis, leidžianti pasvajoti apie tai, kad kažkas dovanoja mums sapnus.

    AtsakytiPanaikinti