2011 m. vasario 1 d., antradienis

Filmas: "Paranormalus aktyvumas 2"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai apie amerikiečių siaubo filmą „Paranormalus aktyvumas 2“ (Paranormal Activity 2) (2010 m.). Na, tai antroji „Paranormalių aktyvumų“ dalis (serija?). Po neįtikėtinos ir visai nelauktos sėkmės, kurį užgriuvo filmo kūrėjus, buvo nuspręsta sukurti dar ir tęsinį, tik dvigubai ar trigubai brangesnį. Aišku, nieko geriau ir efektingiau neišdegė. Tęsinys, mano galva, nepranoko pirmosios dalies, tačiau tai nėra ir blogesnis variantas. Paimta ta pati koncepcija, kamerų fiksavimas, lūkuriavimas, nuolatos didėjantis įtarumas ir veiksmai.

Žinot pirmą kartą labai išsigandau, bet šįkart žiūrėdamas nepajaučiau didelės baimės. Gal tiesiog nuo pirmosios dalies laikų esu „apsitrynęs“? Be jokios abejonės, tai siaubą keliantis filmas, nieko naujo ir nematyto jame nematysite, tačiau tai yra tęsinys tos pačios susijusios šeimos sagos apie su demonu sudarytą giminės sandėrį. Kas nutiko kitai seseriai? Kaip čia susijungia pirmoji ir antroji filmo dalis? Viską sužinosite pamatę tęsinį.

Man asmeniškai, šis filmas visai patiko. Kadangi vadovaujuosi ir jausmais, galiu pasakyti, kad efekto tokio baisaus, kad bijočiau būti paliktas vienas namuose, nebeliko. Kur dingo dideli pinigai, skirti antrajai daliai? Nesijaučia nei didesnio ar geresnio montažo. Gal tik veikėjų daugiau, veiksmas galbūt daugiau išvystytas, kadangi daugiau dėmesio imta skirti pagrindinių personažų šeimos santykiams, bet kaip visada moterys supranta pirmosios, jog namuose vaidenasi, o racionalistas tėvas tvirtina, jog nieko panašaus negali būti. Ši pozicija niekaip nesikeičia. Įvesta šamanė auklė iš Meksikos buvo šis tas naujo ir netikėta, tačiau ir jos buvo nepaklausyta. O kas nepaklauso protingo žmogaus patarimo, žinote, kaip jiems baigiasi?

Įvertinimas: 8.8/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. man pirma ir antra dalis žiauriai baisios . man labai antroje dalyje gaila to berniuko Hunter`io . ir kiek girdėjau šitas filmas paremtas tikrais faktais , ar tai tiesa ???

    AtsakytiPanaikinti