2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Filmas: "Pelėdų karalystės sargai"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti kino filmą „Pelėdų karalystės sargai“ (Legend of the Guardians: The Owls of Ga‘Hoole) (2010 m.). Po „Ilgo plauko istorijos“, kurią ne taip ir seniai mačiau, nusprendžiau, jog ir vėl noriu kažką pamatyti animacinio ir po ranka papuolė šis filmas. Taigi tai pasakojimas apie pelėdų jauniklius, kurie per pavojus išmoksta skraidyti, kovoti už tiesą ir nugalėti blogį. Esmėje, siužetas labai paprastas, kokio ir reikalauja animacinio filmo žanras, kadangi jis vis tiek kurtas visai šeimai.

Filmas nieko nenustebino ir nieko kažko ryškaus nepaliko, buvo smagus laiko praleidimas. Tikėjausi, kad bus daugiau juoko, tačiau „Pelėdų karalystės sargai“ visgi išlaikė savo tradicinės animacijos kontūrus. Gražūs kompiuteriu sukurti vaizdai, žmogiškumu personifikuotos pelėdos vaizduoja iš esmės mūsų civilizuoto pasaulio supratimą – yra blogis, su kuriuo reikia kovoti ir yra gėris, kurio pusėje išlieka teigiami personažai. Pačios pelėdos nekinta, jos išlieka kryptingo tipiško charakterio.

Visgi filmą rekomenduoju visiems šio žanro mėgėjams, nors jis manęs nesužavėjo, tačiau nesijaučiu praradęs ir svarbaus laiko, visgi tai filmas skirtas pramogai su didaktikos gaidele.

Įvertinimas: 7/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: