2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Filmas: "Troškulys"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti kino filmą „Troškulys“ (Bajwi) (2009 m.). Tai amerikiečių ir Pietų Korėjos bendras produktas. Sakoma, kad režisierius šiam kino filmui ruošėsi net dešimt metų. Keista, nes to dešimties metų įdirbio nelabai ir matosi, kadangi stilistiniu būdu nelabai tepralenkia panašaus žanro japonų ir korėjiečių filmus. Romantinis siaubo trileris turi pasaulinę paklausą, tokių filmų daug sukuria amerikiečiai, kuriuos sėkmingai importuoja visame pasaulyje. „Troškulys“ taip pat neaplenkė ir Lietuvos, kadangi jis prieš keletą metų buvo įtrauktas ir į „Kino pavasario“ repertuarą. Smalsumo vedinas, nutariau ir aš pažiūrėti, kodėl šis filmas toks ypatingas, kad atsidūrė tokiame, sakyčiau, prestižiniame repertuare.

Taigi „Troškulys“ pasakoja apie keistą kunigą, kuris tampa vampyru ir galiausiai įsimyli mirtingąją, kurią taip pat padaro vampyre, tačiau ši nė nemano gyventi dorai, nes tapdama nemirtinga, ji tiesiog prarado žmogiškumo jauseną. Tokių siužetų gan daug, tačiau filmas kažkokį kabliuką turi. Žiūrėjau pustrečios valandos, pirmasis pusvalandis praėjo gan nuobodžiai, sakau, na, kokia čia nesąmonė, tačiau įsijautus, pagavus subtilų, keistą ir man neįprastą stilių, savotiškai filmas pradėjo patikti, o pabaigoje net pajutau mini nostalgiją, jog filmas pasibaigė.

Ne, „Troškulys“ nėra labai prastas filmas, tačiau ir labai geru nepavadinčiau, jis turi savotiško žavesio, prie kurio priprantama palaipsniui. Siužetinės linijos kai kurios gan netikėtos, tačiau mažai staigmenų. Nemažai šis filmas turi ir trūkumų, vietomis norima išspausti šiurpuliukų, kuri pjudosi kitoje scenoje su keista vampyriška romantika. Nežinau, tačiau „Troškulys“ turėtų turėti savo savotišką gerbėją. Man šis filmas buvo gan įdomus, tačiau ar jis bus įdomus Jums, tegalite sužinoti vienu būdu – pažiūrėję jį patys.

Įvertinimas: 7.4/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą