2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Miegas - privalumas ar trūkumas?

Sveiki visi,

Sako, žmogus per visą savo gyvenimą pramiega trečdalio savo gyvenimo. Pramiega! Kitą vertus, visai neseniai perskaičiau, kad mokslininkai nustatė, jog miegas yra ne poilsis, apskritai, miegas nesusijęs su poilsiu. Kas žino iš tikrųjų, kas tas miegas ir ką mes veikiame. Jeigu tikėsime, kad mes turime septynis kūnus – fizinį, mentalinį, astralinį, eterinį ir t.t., tai miegas yra atiduotas astralinio kūno gyvenimui. Sakoma, kad miego metu mes pabundame kitam gyvenimui, bet kažkodėl mes prisimename tik kažkokius neaiškius arba labai aiškius sapnus.

Kažkada bandžiau rašyti trumpą novelę apie vieną moterį, kuri užmigdama kasnakt atsibunda savo kambaryje ir jos lubose atsiranda durys, pro kurias ateina pasimylėti krikščioniškai suprantamas Dievas – senukas apžėlusia barzda. Tik po kurio laiko moteris ima suvokti, jog kasnakt ji ne sapne mylisi su Dievu, bet su kaimynu valkata, kuris kasnakt įlipa pro moters langą. Gal ir nieko siužetas, nes miegas mus vienaip ar kitaip suklaidina ir tai tikriausiai yra smagu. Smagu prarasti savitvardą, nesuprasti, kur esame, o ypač pabus greitai iš miego tamsoje, kai nebeatpažįstame kur esame. Jums taip nebūna? Ta būsena keista, lyg atmintis būtų trumpai išjungta ir staiga vėl įjungta. Kur iki tol, kol miegojome, buvo mūsų atmintis? Gal ją kas nors pasiskolino? Glūdėjo mūsų smegenų banke nelyginant kompiuterio procesoriuje? Galbūt, tačiau ta būsena yra natūraliai sukelta mūsų miego, ne alkoholio, ne narkotikų, ne kokių nors dujų, o būtent miego.

Žinot, senovės graikai tikėjo miego dievu Hipnu. Hipnas buvo toks galingas dievas, kad šis, anot mitų, galėjęs užmigdyti visus Olimpo dievus įskaitant ir patį Dzeusą. Šiais laikais, aišku, niekas jau Hipnu nebetiki, atvirkščiai, žmonės užmiega su MP3 ausyse arba kaimynams daužant indus ir klykiant girtas gimtadienines dainas. Jokio susidomėjimo miegu, nors yra specialistai, kurie tikrina šį keistą žmogaus reiškinį. O ką besakyti apie lokius ir kitus gyvius, kurie užmiega ilgalaikiu žiemos miegu? Galime tik pasidžiaugti, kad mums šito daryti nereikia, nors derėtų paskaičiuoti – tą kuo puikiausiai moka mūsų valstybė – ar verčiau miegoti po 6-8 valandas į parą, ar geriau išmiegoti visą žiemą, o kitus sezonus slampinėti be miego? Na, taip, žmogus yra ne gyvūnas, ką padarysi, nors yra žmonių, kurie man bandė aiškinti, jog mūsų vienintelė funkcija yra tik dauginimasis, pagalvojau, nu nieko sau, esame kaip kokie virusai ar bakterijos. Jeigu jau tik dauginamės, tad kam iš vis tuoktis, gyventi šeimose, tiesiog tik seksuojame, darome vaikus ir džiaugiamės gyvenimu. Tiesa, esu girdėjęs, kad Antarktidoje yra tokių „miegančių“ bakterijų, kurios išbūna tūkstantmečius ir niekur nedingsta, kol neateina saulės spindulys ir neprikelia naujam gyvenimui. Kiek teko girdėti tos bakterijos gan pavojingos žmogui, tad tegu kuo lėčiau tirpsta ledas poliuose.

Teko dar matyti ir dokumentinį serialą, kažkas panašaus į keisčiausi dalykai pasaulyje, o ten jau rodė žmogų, kuris per paskutiniuosius septyniolika metų nė karto nemiegojo, nes paprasčiausiai negali užmigti. Jei neklystu, tai tas žmogus baigė net kelias aukštąsias, nes naktys vienam, kai aplinkui visi miega, būna tikrai gan vienišos ir liūdnos, reikia kažką prasimanyti. Keistas tas miegas, vieni gali ir nemiegoti, pastarieji sutaupo šio gyvenimo, bet galbūt praranda sapnų, astralinio kūno gyvenimus. O štai aš pats labai mėgstu ilgai rytais miegoti, dėl to labai dažnai nematau, kaip pateka saulė, tačiau laimiu ilgus vakarus, matyt, esu pelėda, mėgstu ilgai naktinėti vakarais, ypač tada, kai nereikia kitą dieną niekur skubėti. O naktį dar pasiverčia kūrybinės ambicijos, o tada mane stabdykite.

Ar verta vogti laiką iš miego, kad pratęstume šį gyvenimą? Skamba šis klausimas taip, lyg iš pačios mirties nagų norėtume išplėšti viršvalandžių. Gal ir verta. Gal ir verta pamiegoti, juk šiaip ar taip miegas galbūt yra mūsų laikui bėgant išsivystęs narkotikas, keista priklausomybė, kurią mes paaiškiname kaip būtinybę. Tačiau miegame ne tik mes, miega ir gyvūnai, ir augalai nakčiai užskleidžia savo žiedus. Klausimas, ar miega kokie ateiviai? Juokauju. Miegokime į sveikatą.

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Asmeniškai man miegas yra poilsis ir dar koks poilsis. Miegui skiriu 7 - 8 valandas ir man jų pilnai pakanka pailsėjimui. Tad kaip jūs ir rašote miegokime į sveikatą. :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiandien esu labai laiminga su savo šeima. Mano vardas Angela, gyvenu JAV, vyras paliko mane vieneriems metams ir aš jį labai myliu, nuo tada ieškau būdo, kaip jį susigrąžinti. Išbandžiau daugybę variantų, bet nepavyko, kol sutikau draugą, kuris mane supažindino su daktaru UDAMA, burtininku, kuris padėjo man susigrąžinti vyrą po 2 dienų. Su vyru šiandien gyvename laimingai kartu, nes vykdžiau puikios daktarės UDAMA nurodymus. Tas žmogus puikus, su juo galite susisiekti el. paštu: (udamaada@gmail.com). o jo tiesioginis kontaktinis numeris ir whatsapp yra ( +27658978226 ) Dabar patarsiu rimtiems žmonėms, kurie susidūrė su tokia problema, susisiekti su juo dabar ir rasti greitą sprendimą be streso.

    AtsakytiPanaikinti