2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Filmas: "Transamerika"

Sveiki visi,

Skubu visiems pristatyti amerikiečių kino filmą „Transamerika“ (Transamerica) (2005 m.). Tai begalės apdovanojimų sulaukęs filmas, kuris nagrinėja žmogaus tapatybės ir savivokos klausimą ne tik visuomenėje, bet ir savyje. Filmas pasakoja apie itin jautrią tapatybės raišką – transeksualumą. Kuo skiriasi transvestitas nuo transeksualios moters arba vyro, tikriausiai, išryškėja šios skirtybės tik žiūrint šį kontraversišką kino filmą.

Trumpai apie siužetą – vyrukas, jau seniai gyvenantis moters kailyje, labai nori pasidaryti lyties keitimo operaciją ir pagaliau teisėtai tapti moterimi, tačiau likus kelioms dienoms iki operacijos, jis – ji sužino, jog turi sūnų, kuriam dabar septyniolika ir kuris turi labai didelių problemų su narkotikais. Galiausiai jis – ji pasiryžta ištraukti vaikinuką iš bėdos, bet nenori sakyti, jog ši esybė iš tikrųjų yra biologinis vaikinuko tėvas. Iš tikrųjų rutuliojasi daugiasluoksnis ir labai sudėtingas santykių ir tapatybių klodas, kurį sunku stebėti abejinga nuotaika, nes filmas perteikia tikro, realaus gyvenimo įspūdį, transeksualų pasimetimą kasdieniškose situacijose, kurios galbūt mums net nesuvokiamos. Apskritai filmas kalba apie tai, kas yra per būtybė žmogus, ir kokius jis turi nueiti kelius, jog gyventų laimingai ir nevaržomai.

Manau, filmas tikrai vertas visų tų susišluotų apdovanojimų. Džiaugiuosi pagaliau jį pamatęs, taigi jeigu turite galimybę, Jūs taip pat galite pažiūrėti šį filmą, kuris galbūt nešokiruos, tai bet jau suglumins tai tikrai. Teko domėtis pagrindinio vaidmens atlikėju ir labai nustebau, jog transeksualą visgi vaidino moteris, ne vyras, bet nepaprastai įtaigi vaidyba, patys pajusite, jog perteikta būtent vyro būvimas moters kailyje jausmas. Bravo pagrindinei aktorei, kuri visgi leido viskuo suabejoti ir išlaikyti tą smalsumą visą likusį laiką filmo metu. Manau filmas patiks kino išsišokėliams, gurmanams, keistuoliams ir šiaip žmonėms, kurie kažko nori iš kino, bet patys nežino ko.

Įvertinimas: 9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą