2014 m. gegužės 27 d., antradienis

Linksmai: Įtakingiausių Lietuvos žmonių 14 - as!




Sveiki,

Nutariau padaryti linksmą įrašą, kuris būtų tarsi ironiškas atliepimas į ką tik įtakingiausio dienraščio Time paskelbto įtakingiausių žmonių 100, kuris sudaromas kasmet, ir kasmet jis varijuoja. Įtakingiausiųjų šimtukan pakliūva įvairiausių plauko žmonės – garsūs politikai, aktoriai, dainininkai, visuomenės veikėjai, kurie vienaip ar kitaip daro įtaką visuomenei (nebūtinai teigiamą). Šiemet Time atsidūrė pačios įdomiausios žmogystos. Pirmoje vietoje atsidūrė Džordžas Bušas, kuris gerokai atsiplėšė nuo antroje vietoje likusio Obamos. Trečioje vietoje liko Madonna. 14. Emminem. 27. Vladimir Putin. 28. Fidel Castro. 30. Cher. 36. Lady Gaga. 55. Yulia Tymoshenko. 78. Yoko Ono. 82. Elizabeth II. Visą sąrašą galite pamatyti paspaudę ČIA.

Nutariau sudaryti įtakingiausių Lietuvos žmonių sąrašą, vadovaudamasis per pastaruosius metus stebėta spauda – kokią įtaką darė visuomenėje šie žmonės ir kaip į juos reagavo piliečiai.



1. Monika Šalčiūtė (Be jokios abejonės – metų atradimas! Geltonoji spauda kone paspringo kasdien skelbdama, kiek šita būtybė suvalgė, sugadino CO2, kaip apsirengė, pro kokią gatvę praėjo ir t. t.)



2. Raul Mammadli (Moteriškesnis už pačią moteriškiausią moterį. Dar viena spaudos auka, kuri vienu metu nustelbė net pirmos vietos laimėtoją. Lietuvoje retas, kuris nežino, kas yra ši (šis?) iš Azerbaidžano kilęs (žmogus?) ).



3. Loreta Graužinienė (Tuti-ta. Tuti–ta. Išties pritrenkiančio hito atlikėja. Nepamirštama).



4. Petras Gražulis (Vis dar tarp populiariausių, turintis savų pasekėjų. „Už Lietuvą – vyrai!“ Po skyrybų su žmona savo rinkiminėje kampanijoje ėmė kalbėti vien tik apie seksą ir, žinoma, pasekėjai prabalsavo į Europos Parlamentą. Kiaulė jau pakeliui ant altoriaus, ak, gaila, nuotaka taip dar neatsirado).



5. Dalia Grybauskaitė (Prisiminusi, kad baigiasi kadencija, vėl ėmė glostyti bobulytes, fotografuotis su reperiais, daugiau šypsotis ir kalbėti).



6. Asta Valentaitė (Retas savaitraštinis žurnalas nepavaizdavo, kokiame baliuje ši persona užsibuvo su savo draugužiu M. Petruškevičiumi).



7. Agnė Jagelavičiūtė (Žodžio kišenėje neieškanti, bet žodynuose taip pat, besispjaudanti keiksmažodžiais stilistė, kuri pabars dėl geltonų šliurių ir pasiųs toliau už Maldyvus ant trijų raidžių, naujojo humanizmo, artimo „naujųjų rusų“ kultūrinei srovei, pradininkė Lietuvoje.)



8. Aušra Maldeikienė (Per paskutiniuosius metus labai sustiprinusi savo įtaką Lietuvos visuomenėje. Parašiusi knygą apie ekonomiką šešėlyje ėmė politizuoti, veltis į diskusijas su R. Janutiene, kritikuoti Čekuolį ir dar daug kitų linksmų dalykų).



9. Vilija Matačiūnaitė (Ką čia ir bepridursi – Attention!).



10. Džordana Butkutė (Už ryškų atgimimą, ją galutinai pamilusią tautą ir Andriaus Mamontovo įvertinimą).



11. Rūta Meilutytė (Dopingo nevartojimo kovoje su Jefimova laimėjusi ir susišlavusi medalius šį pusmetį „auksinė“ mergaitė ilsisi nuo žiniasklaidos ir ruošiasi nustebinti nauju olimpiniu manikiūru).



12. Katažina Nemychina (Populiarumu pralenkusi savo amžiną „draugę“ N. Bunkę ir pagaliau prabilusi apie vestuves).



13. Neringa Šiaudikytė (Už tai, kad per metus padarė daug rekordinį fotosesijų bangą, o apie jos sukneles kalbėta daugiau nei apie muziką). 



14 Merūnas Vitulskis (Už spaudoje skaičiuojamos žmonos kilogramus kaskart minimą jo vardą).


Tikiuosi nieko pernelyg neįžeidžiau, nes žiniasklaida formuoja būtent tokį sarkastišką požiūrį į mūsų „elitą“.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą