2014 m. gegužės 3 d., šeštadienis

Filmas: "Vaikinai" / "Jongens"




Sveiki,

Šiandien noriu pristatyti olandų kino juostą „Vaikinai“ (oland. Jongens) (2014), kurio kūrimą užsakė vienas iš Olandijos TV kanalų. Kai visada žiūriu europietišką kiną, galimybė susidurti su visiškai nematytais aktoriais, yra beveik lygi 90 procentų. Lygiai taip pat nutiko ir su šiuo filmu – nauji veidai ir nauji vardai, todėl vertinti tik dar lengviau.

Filmas „Vaikinai“ pasakoja apie du jaunuolius, tarp kurių užsimezga intymūs santykiai. Treniruotės ir brolio problemos namie su tėvu – tai tik kontekstinė terpė, nors filmas iš tikrųjų norėjo pavaizduoti „susivokimą“ seksualinėje sferoje. Deja, filmui to padaryti nepavyko. Istorija pasirodė jau daugiau ar mažiau kažkur matyta, aktorinis darbas toli gražu neblizga, siužetas, nors ir turėjo kelti šiokią tokią intrigą, vėliau žlugo per pirmąsias 20 minučių seanso. Filmas iš tiesų „nieko gero“ – nenatūralūs dialogai, nenatūralios reakcijos ir kai kurios situacijos. Jautėsi trafaretiškumas, šabloniškumas, karkasai, tarsi bandoma sukelti dramą, tačiau ji gana paviršutiniška, neįtikinati. Labiausiai pasigedau emocijos, gilumo – filmas gan paviršutiniškas ir, tiesą sakant, nuviliantis. Jau nekalbu apie tai, kad filmas skirtas visiems, bet dėl homoseksualumo tematikos ratas labai siaurėja, ypač „tradicinių vertybių“ šalyje...

Filmas „Vaikinai“ – tai nieko neišsiskiriantis, nieko nepatrauklus ir iš tolo neblizgantis, lakoniškas pasakojimas apie pirmuosius paauglių-jaunuolių erotinius susidirginimus, kurie nesukelia didelių emocijų ar empatijos.

Mano įvertinimas: 3.5/10
IMDb: 7.6



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą