2016 m. spalio 25 d., antradienis

Įsimintinos vietos: UAB Česlovo vynas (Česlovo Ramoškos vyno ūkis)



Sveiki, skaitytojai,

Paskutiniuoju metu tai tikriausiai keisčiausias mano tinklaraščio įrašas, netgi buvau pamiršęs, kad buvau jį sugalvojęs seniai, prifotografavęs, bet „užkrito“ ir niekaip neparengiau apie Česlavo Ramoškos vyno ūkio sodybą. Ši vyndarių sodyba įsikūrusi Virkytų k. 1, (Žagatpurvių kaime), Švėkšnos sen., Šilutės raj. 

Tiesą sakant, apie Česlovo vynus nieko pernelyg nepasakosiu, kadangi patys kuo puikiausiai galite pasiskaityti jų asmeniniame tinklaraštyje www.vyndariai.lt Keliaudamas po Šilutę ir jos apylinkes, visiškai atsitiktinai užsukau su kompanija į Česlovo Ramoškos sodybą, kuri kertasi istoriškai Mažosios ir Didžiosios Lietuvos kryžkelėmis. Išties niekada nelankytos, įdomios ir savitos žemės, kraštai, istorija ir papročiai. Viskas itin patiko, bet labai nustebino, kaip gyvena Ramoškos, kaip gražiai sutvarkyta jų sodyba, kokia vyno erudicija, verslo gyslelė, darbas ir apskritai penkių vynų degustacija praėjo beregint. Geras lietuviškas unikalus vynas tiesiog sutirpo burnoje, todėl negaliu neparekomenduoti užsukti pas juos į sodybą (priima mokamai degustacijai su sūriais) grupes, papasakoja apie vyną, Lietuvos vyno istoriją, pasiūlo vaisinių vynų. Mane asmeniškai labiausiai nustebino svarainių vynas – neįtikėtinai unikalus (tokį derėtų „prastumti“ į užsienį kaip lietuvišką produktą), taip pat sužavėjo aviečių vynas, kuris, manau, itin patiks moterims. Vieno butelio kaina 10 eurų, todėl kaip suvenyrą desertą galite drąsiai paimti namiškiams.

Daugiau apie jų platinamą vyną ir pirkimą – jų tinklaraštyje, na, o aš dalinuosi sodybos vaizdais, kuriuos pavyko užfiksuoti pavasarį.


 Įėjimas į krautuvėlę.

 Varteliai.

 Vyndarių eksterjeras.

 Takas į vyno rūsį.

 Degustavimo salė.

 Krautuvėlės lentyna su įvertinimais ir apdovanojimais.


 Vynų kainos.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą