2016 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Lady Gaga "Perfect Illusion"



Sveiki,

Kurį laiką visai nurimusi ir nutilusi Lady Gaga neskuba susigrąžinti staiga blykstelėjusios muzikinės šlovės. Regis, trumpam pasitraukus į užkulisius ir besifilmuojant seriale „Amerikietiška siaubo istorija“ bei dainuojant džiazą, ne tokį populiarų masėms muzikos žanrą, ji lyg ir prarado pop muzikos pozicijas. Kad ir kaip ten bebūtų, mano galva, Lady Gaga jau perrašė pop muzikos istoriją, kaip kadaise tai padarė Madonna, todėl, kad ir ką ji besiimtų, šiandien ji atrodo, bent man, vis tiek įdomi.

Galbūt jos daugelis nemėgsta dėl ekstravagantiškumo ir populiarumo – taip, buvo metas, kada jį „pataikė“ į paauglių masės madą, tačiau sunkoka bus susigrąžinti visuomenės dėmesį tais pačiais būdais, kokius ji demonstravo 2009-2012 metais. Bet tikriausiai tai jai ir nebeaktualu, kadangi pelniusi „Auksinį gaublį“ už vaidmenį, manau, Lady Gaga tik dar labiau pauniversalėjo ir parodė, kad yra ne iš kelmo spirta. Prieš metus išleistas singlas ir vaizdo klipas apie moterų prievartą praktiškai nesulaukė itin didelio susidomėjimo – socialinė tema – tai ne blizgučiai ir, regis, atlikėjai svarbu prabilti kur kas realesnėmis temomis... Rugsėjį ji išleido naują dainą „Perfect Illusion“, kurią būtų galima pavadinti pop roko daina, o netrukus pasirodys ir jos albumas.

Tiesą sakant, nesu didelis jos gerbėjas, bet ši pop roko daina kažkaip skamba galvoje. Su ARTPOP albumu pasiekusi ekstravagantiškumo piką staiga albumas klausytojų buvo neįvertintas ir šis naujas sugrįžimas be pompastikos tikrai, mano galva, sveikintinas, nors galbūt atsiras (ir atsiranda) tokių, kurie pasiilgsta senosios Lady Gagos. „Perfect Illusion“ visgi daina pritaikyta masėms, tačiau kartu akivaizdžiai žymi visai kitą atlikėjos muzikos etapą. Billboard tope pasiekė viso labo 15 vietą – gana aukštą, bet netriumfuojančią vietą, o tai sako, kad Lady Gaga nepraranda klausytojų. Pasiklausykime ir pasižiūrėkime naujojo jos vaizdo klipo:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą