2016 m. spalio 23 d., sekmadienis

Filmas: "Blogos mamos" / "Bad Moms"



Sveiki,

Gerai, prisipažinsiu, kad imdamasis filmo „Blogos mamos“ (angl. Bad Moms) (2016) nieko gero nesitikėjau. Tikrai. Tiesiog būna tokių filmų, kuriuos pažiūri su kita kompanija ir pagalvoji: vau, buvo išties geras filmas, prisikvatoji ir lieki po jo kažkaip pozityviai „pasikrovęs“. Filmas „Blogos mamos“ yra kaip tik vienas iš tokių „pyragaičių“, kurį suvalgai kaip desertą.

Apie super mamų kasdienybę ir motinystės šlovę kaip karjerą tikriausiai jau prirašyta ne viena knyga. Tai ypač aktualu šiandien, kai net į mūsų lietuvių kultūrą braunasi super mamyčių perfekcionisčių mada, kada vaikai mirtinai išlepinti nieko nebenori, o jų mamos diria devynias odas, kad būtų tik dar patogiau, tik dar geriau, tik dar „minkščiau“. Nuo tokių mamyčių tiesiog pykina. Filmas iš esmės kritikuoja tokias mamas ir sako: velniop tą griežtą rėžimą, reikia dar pagyventi ir dėl savęs. Žinoma, filmas sukaltas pagal aiškius stereotipus ir klišines proporcijas – gerosios mamytės prieš blogąsias, kaip senais gerais mokykliniais laikais konkuruojama dėl pripažinimo. Bet velniai rautų, buvo išties smagu žiūrėti, kaip Mila Kunis draskosi dėl savo vaikų, kaip spjaudosi ir tampa tiesiog bloga mama. Šiuo atveju bloga mama reiškia gerą, nes ji palieka dalį rūpesčių susitvarkyti tiesiog patiems vaikams. Na, ir žinoma, meilės reikalai, yranti santuoka, darbas...

Filmas visokeriopai nuteikia pozityviai ir šmaikščiai. Patrauklūs charakteriai, gerai atpažįstamos auklėjimo ir vaikų auginimo problemos. Gal kiek priminė filmą su Uma Thurman „Motinystė“, tačiau šis filmas pasirodė kur kas įdomesnis. Jame tikrai nestinga šmaikščių situacijų ir dabar galvoju, kad tai viena geresnių komedijų, matytų paskutiniuoju metu.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 60/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą