2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Filmas: "Sapnų demonai" / "Before I Wake"



Sveiki,

Filmas „Sapnų demonai“ (angl. Before I Wake) (2016) buvo jau pristatytas didžiuosiuose Lietuvos kino teatruose ir sulaukė gana neblogų atsiliepimų iš kino lankytojų, todėl negalėjau praleisti progos pasižiūrėti. Dabar galvoju, kad mano mėgstamas siaubo žanras pamažu gali tapti nevilties nusivylimo dykuma, nes iš nemažai žadėto „Sapnų demono“ liko viso laba prėska vaizduotė.

Filmas abejonių sukėlė jau nuo pat pirmųjų kadrų – šaltas, bejausmis ir manieringas filmas, kuris absoliučiai nesujaudina. Tėvai netekę savo pirmagimio bando kompensuoti įsivaikinimu, tačiau filme viskas pernelyg šaltai pateikta, kad atrodo, jog ne tik žiūrovas nieko nejaučia, bet praktiškai ir filmo veikėjai atrodo įrėminti į kažin kokį estetinį rėmą. Nors filmas ir fantastinis, ir siaubo, tačiau nenatūralumas spinduliuoja kaip Černobylis – niekas praktiškai neįtikina, režisierius fokusuoja ryškų pirmą planą, bando sužadinti žiūrovo emocijas aktorių virptelėjimais, tačiau pernelyg didelės pauzės, ištęstas momentalumas, kuris jau matytas ir tikrai nepasiteisinęs dalykas kituose tokio tipažo filmuose, ne tik kad nepadėjo, bet ir pakenkė visam filmui. 

Visoje šioje atbaidančioje istorijoje, kuri neįtikina ir atgraso yra nebent lašas neblogos idėjos – draugių monstras ir ypatingo vaiko galia sapnus paversti realybe, tačiau prasta realizacija, sugadino ir aktorių darbą, ir scenas paverta minkštai virtu kiaušiniu, pernelyg minkštu, todėl filmas, mano nuomone, nevertas Jūsų sugaišto laiko.

Mano įvertinimas: 3/10
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą