2016 m. spalio 16 d., sekmadienis

Filmas: "Bridžitos Džouns kūdikis" / "Bridget Jones's Baby"



Sveiki, skaitytojai,

Paskutinioji Bridžitos Džouns nuotykių dalis buvo nufilmuota praėjus 11-12 metų nuo paskutiniosios dalies. Daug kas pasikeitė. Netikėtai penkeriems metams visiškai iš filmavimų ir kino pasitraukusi aktorė R. Zellweger grįžo su trenksmu – įsimintiniausiu Bridžitos vaidmeniu filme „Bridžitos Džouns kūdikis“ (angl. Bridge Jones‘s Baby) (2016). Nors kino kritikai filmą jau spėjo pasitikti gana drungnai, aš neslėpsiu savo simpatijų ir pasakysiu, kad tai tikriausiai geriausia šios trilogijos dalis.

Visų pirma prie filmavimo vairo grįžo pirmosios dalies režisierė Sharon Maguire, kuriai tikriausiai ne veltui buvo patikėta vėl kurti, kadangi antroji dalis buvo gerokai pavažiavusi ir neefektyvi. Prie scenarijaus paplušėjo ir „Oskaro“ laureatė Emma Thompson, kuri dar ir sukūrė ginekologės antraplanį vaidmenį. Viskas su šiuo filmu tikrai gerai: juokas, efektas, situacijos, sugrįžusi R. Zellweger ir galima pamanyti, kad patekai ne į kino salę, bet į kažkokį seną gerą vakarėlį. 

Filmo efektyvumą kuria itin šmaikščios situacijos, susietos su pirmąją dalimi – garso takelis, muzikinis festivalis, kuriame švysteli mega britų muzikos žvaigždė Ed Sheeran bei Bridžitos nėštumo kančios. Nors scenarijus laikosi už absoliučiai banalių siužetinių vingių, būdingų įprastoms komedijoms – kas vaiko tėvas?! – tačiau nuo to žiūrėti liūdniau tikrai nėra. Purvas, pamesti batai ir jau gerai atpažįstama kompanija bando ištempti Bridžitą už ausų. Gerai, meilės trikampio istorija, kad ir kokia ji bebūtų, atrodo gerokai neįdomi, nes akivaizdu, ką myli ir kaip elgiasi mūsų mėgstama Bridžita, tačiau visos klaidos, padarytos darbe išties kelia nemenką juoką, ypač toji taikli konferencija su nuogais užpakaliais – galima išties apsiputoti iš juoko...

Iš esmės tai puiki komedija, pilna efektingų situacijų, kurie kelia didelį juoką. Smagu, kad aktoriai po šitiek laiko vėl grįžo į filmavimo aikštelę ir tas metų atotrūkis, manau, dabar išėjo tik dar labiau į naudą. O pabaigoje užminta mįslė dar lyg ir sako, kad šiai trilogijai sustoti negana, tačiau tai tikriausiai jau priklausys ne nuo filmavimo grupės, o nuo pačios rašytojos.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą