2016 m. spalio 22 d., šeštadienis

Filmas: "Pinigų monstras" / "Money Monster"



Sveiki,

Kad Jodie Foster yra puiki aktorė, tikriausiai niekas tuo neabejoja, tačiau neretai taip būna, kada puikūs aktoriai dar tampa ir puikiais režisieriais. Tiesą sakant, jos režisuotas filmas „Bebras“ man nesukėlė kažin kokių didelių emocijų. Šįkart aktorė ir režisierė imasi itin aštraus trilerio pavadinimu „Pinigų monstras“ (angl. Money Monster) (2016) ir susikviečia tikriausiai be jokios atrankos žymius Holivudo aktorius – George Clooney ir Julia Roberts.

Apie pagrobtus įkaitus prikurta šitiek filmų, kad tikriausiai kažkuo nustebinti žiūrovą sunku. Ši tema ir žanras iš esmės jau kadaise išsisėmė, nebent būtų kurta kokia nors reali biografinė drama su specifine režisieriaus maniera. „Pinigų monstras“ apskritai pasirodė šioje terpėje blankoka kino juosta. Taip, aktoriai geri, įtampos taip pat yra, bet iš esmės viskas tas pats per tą patį. Sukurti gerą įkaitų dramą – žvėriškai sunku, pats žanras nedėkingas. Gana vidutiniškas scenarijus, karštas įkaitų „taškas“ tiesioginiame eteryje lyg ir bando sufleruoti, kokius monstrus padaro pinigų sistema, kad jaunas vyrukas pradeda grasinti ginklu prieš visą pasaulį. Taip, idėja gal ir nebloga, tačiau vis žiūrėjau ir be aktorių, ir neblogos režisūros gerai apibrėžtoje žanro zonoje, praktiškai nepamačiau nieko novatoriško, įdomaus ar bent to, ko nebūčiau matęs kituose tokio tipo filmuose.

Labai paskutiniu metu mane sužavėjo britų aktorius Jack O‘Conell‘is, kuris kuria įspūdingai temperamentingus vaidmenis. Šiuo atveju irgi. Taip pat malonu matyti ir serialo „Svetimšalė“ žvaigždę Caitriona Balfe antro plano rolėje, o ką jau besakyti apie veteranus. Filmas nėra prastas, tačiau norėjosi kitokios režisūrinės pozicijos, nes kol kas filmas itin vidutiniškas.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą