2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis

Aktualijos: dvyliktokų valstybinis anglų kalbos egzaminas (įspūdžiai ir komentarai)



 


Sveiki, 

Šiandien dažnas abiturientas laikė vieną populiariausių brandos egzaminų – anglų kalbą. Taip keistai nutiko, kad man teko pabūti egzaminų metu ir iš vidaus stebėti, kaip viskas vyksta. Tuo pačiu prisiminiau savo užsienių kalbos egzaminą. Ir tikrai, visi vaikinai tuokart buvome pasitempę, kai kurie pirko netgi kostiumus, iš vakaro lyginome baltinius, ryte, dar prieš išeidami į egzaminą, vaškavome išeiginius batus, kad viskas būtų idealu. Merginos irgi – balta palaidinė, dailūs bateliai... Ne taip ir seniai visa tai buvo, tikrai. O šiandien?

O šiandien, kiek mačiau, abiturientai rinkosi abejingai. Dažnas vėluodamas. Vienas vaikinas atėjo su baseino šliurėmis, dėvėtais šortais, tarp storos piniginės įspraustas cigarečių pakelis ir automobilio rakteliai. Kiti ne ką geriau – tarsi jau būtų „nusiperdę“ trisdešimtmečiai, kurie tarp darbų užbėgo susitvarkyti egzamininių reikalų. Žiovulys, rankų rąžymasis, nagų lakavimas tušinuku toli gražu nepriminė mano dar nesenų laikų, kai iš tikrųjų egzamine jautėmės kaip egzamine. 

Pasaulis keičiasi. Žmonės laisvėja, tai, aišku, yra gerai, bet tikriausiai senstu, bet žiūriu į naujuosius pasaulio valdytojus ir galvoju, kad jie daug ko netenka, bet reikia manyti, kad tik mūsų ankštos kultūrinės formos, kuri visada suteikdavo emocinio pasitempimo prieš save ir kitus.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą