2017 m. gruodžio 7 d., ketvirtadienis

Šios dienos nuotrauka: R. Pociaus karikatūra apie Kauno ambicijas ir Lukiškių paminklą

Sveiki,

Šios dienos nuotrauka – R. Pociaus karikatūra, kuri tikriausiai apibūdina amžinai susiskaldžiusią Lietuvą. Šįkart dėl Lukiškių aikštės paminklo.

Tiesiog perfrazuosiu vieno feisbukiečio komentarą: normalioje demokratinėje valstybėje žmonės nubalsuoja ir priima daugumos nuosprendį, išsigimusioje posovietinėje valstybėje dauguma nubalsuoja, o visgi nusprendžia valdžia.

Tiesą sakant, man absoliučiai nerūpi, koks paminklas turi ten stovėti, tačiau iš tokios tuštybių mugės išsirutulioja kažin koks atseit labai jau svarbus rezonansas. Jis svarbus tik tiek, kiek demaskuoja „išsivysčiusią“ lietuvių visuomenę kaip visuomenę, slystančią paviršiumi. Kaip antai amžinas Kauno kompleksas dėl to, kad jis yra Kaunas, o ne Vilnius. Kol Vilnius darosi viską sau ir tik dėl savęs, kai tuo tarpu Kaunas visuomet turi jausti kažin kokią idėjinę konkurenciją – jau gi „užsiplėšė“ pastatyti netgi du Vyčio paminklus gigantus! Atseit, kol Vilnius neapsisprendžia, Kaunas šauna į kosmosą dvigubu greičiu... Šauna į bereikšmį taikinį bergždžioje konkurencijos erdvėje, kuri veikiau panaši į reikalą iš principo.

Kaip ir kasmetinės kalėdinių eglučių kovos, taip ir Vytis toliau ne vienija, o kiršina Lietuvą, užleisdamas vietą tuštybei ir iš esmės kaip visada paslėpdamas kitas, kur kas svarbesnes problemas: emigraciją, socialinę atskirtį, mažus atlyginimus, žmogaus teises...


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Nebūtų Vilniuje laimėjęs bunkeris, tai Kaunas dabar visas bunkeriai apsistatytų.

    AtsakytiPanaikinti