2017 m. gruodžio 17 d., sekmadienis

Filmas: "Paktas" / "The Pact"

Sveiki,

Vis pasiilgstu įtraukiančių siaubo trilerių. Šįkart apie visai neblogai sužiūrėtą filmą „Paktas“ (angl. The Pact) (2012). Dar viena amerikiečių produkcija šiek tiek priminė man tą siaubo japonų literatūrą, kurią taip mėgsta ekranizuoti, pavyzdžiui, „Skambutis“ ar „Tamsus vanduo“.  Filmo siužetas, tarkime, iš esmės neblogas: dingsta viena iš seserų, kuri turi prastą reputaciją, į jos namus atvyksta jos kita sesuo ir pamažu jaučia, kad name „kažkas“ dedasi – tipinis siaubo elementas.

Visgi neužtenka vien tik siužeto, reikia nors kiek talentingo režisieriaus, kuris visą pateiktų nenuobodžiai. Ir, tiesą sakant, pažiūrėjau „Paktą“ daug įdomiau, nei tikėjausi. Netgi lyginant su vidutiniais siaubo filmais apie dvasių iškvietimą, šis trileris kur kas įdomesnis, nors ir jame nemaža keistų dalykų. Vienas iš tokių: kaip siaubūną Judą negalėjo įveikti jo aukos vaiduoklis, kai šis smarkiai tiesiog tąsė vargšę merginą? Truputį pasigedau elementariausios logikos. Kalbant apie siaubą, jame jo tikrai užtenka, o kai paslaptis būna perspausta, išeina tiesiog parodija.

Simpatinga ir pagrindinio vaidmens atlikėja Caity Lotz – padaryti ją skirtingų akių spalvos buvo neblogas strategija. Kai kurie simboliai veikiantys filme gal net pernelyg „sukramtyti“, pasigedau tik vieno – provokacijos ir vertimo mąstyti kartu su herojumi. Nieko nuostabaus, nes filmas labiau nukreiptas į jusles – juk tai siaubo filmas. Mano akimis, iš esmės neblogas.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMDb: 5.8



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą