2019 m. kovo 31 d., sekmadienis

Filmas: "Trys nepažįstami broliai" / "Three Identical Strangers"


Sveiki,

Daug kas rekomendavo pasižiūrėti šią dokumentinę juostą „Trys nepažįstami broliai“ (angl. Three Identical Strangers) (2018). Tai istorija apie tris identiškus likimo išskirtus brolius, kurie po 19 metų, būdami studentais, netyčia susitinka, jų istorija lyg atrodytų ir logiška, tačiau laikraštyje pamatęs Deividas savo brolius, juos susiranda ir, taip, jų yra trys! Sutapimas? Kokia jų gimimo priešistorė? Filmo kūrėjai nesistengia greitai atskleisti visas turinio kortas.

Iš tikrųjų, gerai pagalvojus, yra ir įdomesnių istorijų, daug unikalesnių. Čia gi tik identiški dvyniai, kuriems lengva atpažinti dėl išorinių panašumų... Iš tikrųjų kraują kaitina ne tiek trynukų atsiradimo istorija, kiek jų... sukūrimas. Iš tikrųjų filmas užkabina, mano akimis, tik ledo viršukalnę. Moksliniai eksperimentai su sergančiomis moterimis, pakvaišę mokslininkai, eksperimentuojantys su genetika po Holokausto ir po pasaulį pabirę šimtai, o gal net tūkstančiai identiškų dvynių, kurie vienas apie kito egzistavimą nieko nežino. Sakyčiau filmas gan atsargus, nes kūrėjams tik pavyko kliudyti, tačiau niekas pernelyg nekalba apie žmonių klonavimą, apie robotizaciją, kuri jau seniai „paleista į rinką“ ir tik alternatyvūs, kitų akimis, visai nupušę keistuoliai apie tai kuria YouTube filmukus, į kuriuos niekas rimtai nė nežiūri, nes protu nesuvokiama, kam reiktų žmonėms meluoti apie visai kitokį pasaulį? Bet tai palieku jūsų pamąstymui...

Na, o filmas suręstas tvarkingai, ypač galima žavėtis trynukų pasilikusių archyvine medžiaga, aštuntuoju dešimtmečiu – seksas, narkotikai, Studijo 56, restoranai... Deja, iš trijų brolių jau likę tik du, kadangi vienas iš jų nusižudė. Tai nepagydoma depresija, kuri gali būti tiesiog paveldima genetiškai per tuos pačius nelabuosius mokslinius eksperimentus. Filmas subalansuotas, nes jis pasakoja ir asmeninė trynukų istoriją, bet kartu bando nušviesti ir tamsiąją mūsų žmonijos sąmokslo teorijų pusę.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 81/100
IMDb: 7.7

Nuoroda į „Kino pavasarį“ ČIA.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą