2022 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Šios dienos nuotrauka: Windows XP garsioji darbalaukio pieva (anuomet ir dabar)

 

Sveiki,

 

Vis pasirodydavo nuotraukų ir straipsnių apie „Windows XP“ darbalaukio nuotrauką, kuri iš pažiūros primena ramią Teletabių šalies nuotrauką. Prie šio kompiuterio fono daugelis iš mūsų praleisdavo valandų valandas dirbdami ir naršydami, kad akys net buvo savaime pripratusios prie mėlyno fono ir žalios pievelės. Su tuo mes užaugome! Žinoma, ši nuotrauka turi savo istoriją.

 

Ją padarė amerikiečių fotografas Charlesas O’Rearas Kalifornijoje, San Helenoje, važiuodamas keliu ir fotografuodamas vynuogynus. Tai buvo 1996 metų sausis, kai tose vietovėse staiga tampa itin žalia ir spalvinga, nes prasideda pavasaris. Kaip suprantu, nuotrauka buvo mažai redaguota, ją atrinko kampanija savo produkcijai.

 

Cituoju iš dienraščio 15min.lt „Sustabdęs automobilį, C.O’Rearas išsitraukė savo „Mamiya R Z67“ fotoaparatą, pasistatė jį ant trikojo ir ėmė fotografuoti, naudodamas „Fujifilm“ gaminamą „Velvia“ juostą. Vėliau fotografas teigė, kad įamžinti šį kadrą jam padėjo tinkamai parinktas fotoaparato ir juostos derinys. Kol fotografas pasiruošė fotografuoti, debesų danguje šiek tiek padaugėjo. Tačiau tai nuotraukos nesugadino. Padaręs keturis kadrus, C.O‘Rearas sėdo į automobilį ir tęsė kelionę. Nors vėliau, kai nuotrauka išgarsėjo, daug kas manė, kad ji buvo apdirbta ar net sukurta su „Adobe Photoshop“ ar panašia programa, pats fotografas visą laiką teigė, kad nė vienos nuotraukos vėliau niekaip neapdirbo ir neretušavo.“

 

Visgi ši kultinė nuotrauka tikriausiai tapo visų laikų populiariausia kompiuterine nuotrauka. Windows XP buvo paruošta 2000 metais, būtent tada ir atrinkta šio fotografo nuotrauka. Neseniai aptikau dar naujesnių šios vietovės fotografijų, vietovė nepaprastai pasikeitusi ir kažin, ar mes ją atpažintume tikrovėje. Dalijuosi.




Vynuogynas apie 2006 m.


Vynuogynas šiandien.

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą