2022 m. spalio 2 d., sekmadienis

Klaipėda: meksikiečių restoranas Casa De Locos, nuotraukos, įspūdžiai, komentarai, atsiliepimai

 Sveiki,

 

Šįkart vaikščiodami po uostamiestį su draugais nusprendėme užsukti ne į mums įprastas restorano vietas, o išbandyti ką nors naujo ir unikalaus. Nepasakyčiau, kad esu didelis meksikietiškų patiekalų ir virtuvės mėgėjas, bet tai valgiai, į kuriuos nespjaučiau ir, manau, dažnu atveju labai sočiai ir skaniai prisikirsčiau.

 

Klaipėdos senamiestyje, Kepėjų g. 16-1 name, įsikūręs meksikietiškos dvasios ir virtuvės restoranas „Casa De Locos“ (liet. Bepročių namas) iš tikrųjų atrodo kaip atskiras pasaulis, atskilęs ne tik nuo viso senamiesčio, bet ir visos Klaipėdos. Įspūdingas kelių aukštų interjeras, nusidriekę ilgi vijokliniai vynuogynai, nuolat skambanti Lotynų Amerikos muzika, o dekoras primena tolimosios Meksikos uždarus kiemelius. Būtų įdomu, pamaniau, apsilankyti čia sutemus, nes visur įrengtas lauko elektrinis šildymas, mirgu-margu išvedžiotų lempučių, kurių, tiesą sakant, dienos metu nelabai matosi, bet sutemus turėtų atrodyti puikiai.

 

Iš tikrųjų tai įspūdinga terasinė užeiga, kuri turi ir vidines patalpas, ir balkonus po stikliniu stogu. Be galo išskirtinė vieta ir atmosfera, kuri žada daug, tačiau užmetus akį į meniu, pradedi suvokti, kodėl niekas pernelyg nekalba apie šią vietą. Pusę meniu sudaro vien alkoholiniai gėrimai t. y., įvairūs kokteliai, meksikietiškas alus, kurio tuokart jau nebeturėjo. Yra ir užkandžių, o vyrauja meksikietiškos tacos, tokie, kaip matote mano fotografijoje, perlenkti ir su įdaru apkepti paplotėliai. Užsisakiau su jautiena ir viskas, atrodo, buvo lyg ir gerai, tačiau su kiekvienu kąsniu jutau, jog jis nepaprastai sausas ir prėskas, mėsoje trūksta net druskos, tarsi būtų gailima prieskonių, kuriais garsėja šiaip jau meksikiečių virtuvė apskritai. Malonus aptarnavimas, nemokamas stalo vanduo, atmosfera, tačiau įtarimus patvirtino, jog su virtuvės patiekalais ne viskas gerai, palikti čia buvusių lankytojų atsiliepimai. Žinoma, atsiliepimų yra pačių įvairiausių, tačiau maisto atžvilgiu jie patvirtino mūsų patirtį. Maistas dažnai būna prėskas.

 

Visgi nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Padavėja pasiūlė aštrų ir skanų padažą, kuris puikiai tiko prie jautienos tacos (o jis iš tikrųjų labai aštrus!). Šiaip atmosfera išties puiki, tik, manau, administracijai reiktų dar kartą peržiūrėti ir įvertinti patiekalų kokybę, juk skanus maistas – tai ko nori iš tikrųjų visi lankytojai ir šioks toks žiupsnelis druskos ar ilgiau patroškinta minkštesnė jautiena pritrauktų daugiau lankytojų. 











Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą