2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Filmas: "Egzorcistas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti kino filmą „Egzorcistas“ (The rite“) (2011 m.). Na, kaip lietuviai išverčia kino filmo pavadinimus, manau, nuomonę nutylėsiu, tai komentuosiu tik tai, kas atrodo įdomiausia. Filmas, aišku, pasakoja apie jauną netikinti kunigą egzorcistą, kuris susiduria su demonais, tačiau juos akivaizdžiai neigia dėl vaikystėje patirtos traumos. Jam tenka įveikti vaikystėje suformuotas nuostatas, kad galėtų kartu įveikti demoną savyje ir kituose. Aišku, filmu apie egzorcizmą jau yra sukurta dešimtys ir kiekviena versija vis pateikia kitokių siužetinių linkmių. Šįkart siužetas pasirinktas neprastas, nors ir šabloniškas, priderantis prie daugelio tokio tipo amerikiečių kino filmų, kitaip sakant, originalumo jame sutiksite mažai. Esmėje Jums teks seksi siužetines linijas ir mėgautis įtampa, kuri išlaikoma tokia, sakyčiau, vidutiniškai, pusę velnio.

Geras aktorius tas senukas Antonis Hopkinsas, šitas vaidmuo jam labai tinka, todėl reiktų vis džiaugtis, kol dar gyvas ir darbingas šis legendinis aktorius, nors ir labai jau senas atrodė šiame kine, nepalyginsi su „Širdys Atlantidoje“, nufilmuotu prieš gerą dešimtmetį. Neblogas ir jaunojo kunigo aktorius. Ar filmas baisus? Sunku pasakyti, aišku, vietomis yra siaubo filmams ypač būdingų elementų – lūkuriavimas tamsiame kambaryje, vėjas, durų varstymas ir visi kiti mistiniai elementai, kurie nekinta nuo caro maro laikų.

Viena įdomiausių temų šiame filme yra keista jaunojo kunigo situacija. Jo bedievystė ir jo pašaukimas, kuris keistai nesipjauna su pačia asmenybe. Aišku, čia galėjo „išlaužti“ labai gerą dramatizmą, sudėtingą personažą, bet filmas labiau orientuotas į siaubo filmo žanrą, nors retkarčiais persimušdavo tas kunigo tapatybės ir tikėjimo santykis, ypač filmo pradžioje ir pabaigoje.

Ar verta žiūrėti šį filmą? Manau, jeigu mėgstate tokius filmus, mėgstate kažką lengvo, manipuliuojančio senaisiais siaubo elementais, nelabai ypatingu siužetu, tai šis filmas Jums tiks ir patiks.

Įvertinimas: 7.2/10


The Rite - Trailer by dreadcentral

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą