2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Filmas: "Juodosios gyvatės dejonė"

Sveiki visi,

Šiandien noriu labai trumpai pristatyti kino filmą „Juodosios gyvatės dejonė“ (Black Snake Moan) (2007 m.). Tai amerikiečių vaidybinis filmas su garsiu bliuzo dainininku Samuel L. Jackson ir žaviąja Christina Ricci, čia taip pat pasirodo ir dainininkas J. Timberlake. Jau kuris laikas vis norėjau pažiūrėti šį filmą dėl Ricci nepaprastai išliaupsintos vaidybos šiame filme. Tai mažaūgė, bet labai talentinga aktorė, kuri pirmą kartą išgarsėjo prieš gerą dvidešimtmetį, kai atliko Trečiadienės vaidmenį juodojo humoro filme „Adamsų šeimynėlė“, po to tokiuose filmuose kaip „Monstras“, „Prozako karta“, „Gyvenimas po mirties“ ir „Raitelis be galvos“. Šįkart Christina atlieka Rėjos vaidmenį. Tai stebėtinas vaidmuo, kuris jai tinka prie skandalingosios asmenybės.

Pats filmas pasakoja apie žmogaus įgytas baimes, iš vaikystės atsineštas silpnybes, su kuriomis suaugę nepajėgūs patys susidoroti. Tai pasakojimas apie merginą, kuri pasiduoda kekšės vaidmeniui ir vos vaikinui išvažiavus tampa bloga, nors širdyje ir myli, tačiau dėl vaikystės traumų, ji yra tokia, kokia yra. Moteris kaip gyvatė, štai ką Christina gerai įkūnijo, gyvatišką aistringą moters prigimtį, kuri elgiasi ne pagal protą, bet instinktyviai. Galiausiai vienas vaikino draugas ją sumuša ir ji atsiduria senuko juoduko namuose, kuris ją apsiima gydyti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, todėl prirakina ją prie grandinės, kad ši negalėtų rujoti. Prasideda moters prigimties dvikova, kuri labai įdomiai baigiasi, bet daugiau sužinosite pažiūrėję šį filmą.

Man asmeniškai filmas patiko savo pastatymu, stengtasi išlaikyti balansą tarp meniškumo ir pačios istorijos, tai ne komercinis filmas, tačiau turintis gan atvirą intrigą. Manau patiks tiems žmonėms, kurie mėgsta rimtesnį filmą, kurie mėgsta analizuoti, kas ir kodėl yra pasakyta.

Įvertinimas: 8.8/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą